reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Kłaczku - do 9-go miesiąca przejechał tylko na moim pokarmie, bo lekarze stwierdzili, że prawidłowo przybiera na wadze a wysypka jest do zaakceptowania. Potem wprowadzałam mleko kozie, które dobrze tolerował. Podobno niektóre dzieci do 6-go roku życia wyrastają z tego. Mój młody do dzisiaj ma na twarzy i ramionach lekką kaszkę. W darstycznych przypadkach na pewno należy wprowadzić odpowiednią dietę wykluczającą białko zwierzęce. To jednak już domena lekarzy. Mój młody o ironio kocha wszelki nabiał i nigdy w życiu nie odda białego sera ami mleka, żeby go miało skręcić. Ma więc tą swoją kaszkę ale na szczęście nie nasila się to. Nie wiem jednak jak będzie z twoim Karolkiem.

reklama
Kłaczek, zastanów się, czy w okolicach pojawienia się biegunki nie wprowadziłaś do swojej diety jakiś nowości albo może jakos drrastycznie zwiększyłaś ilości nabiału.
Może wrócić do tego poprzedniego MM, po którym kupy były "tylko" zielone i pokombinować z uproszczeniem Twojej diety (ograniczenie nabiału, ograniczenie/wyeliminowanie substancji silnie alergizujących typu cytrusy, czekolada) i zobaczyć, czy sytuacja się poprawi...

W końcu mi sie udało.....wstawić kilka fotek....

Załączniki

• P1010860.jpg
    P1010860.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 94
  • P1010861.jpg
    P1010861.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 88
  • P1010863.jpg
    P1010863.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 83
Kłaczku - Just ma rację teraz sobie przypominam, że jak karmiłam młodego, to drastycznie ograniczyłam nabiał. Nawet naleśniczków sobie odmawiałam :(

Karolciu - pięknie wyglądasz :)

Karolcia, ślicznie :-)

Kłaczek, i nie nakręcaj się na tę nietolerację laktozy, bo to chyba stosunkow rzadko się zdarza. Nie pamiętam, któy bąbel tu to miał, ale pamiętam że wynikało z tego płakanie non stop, które ustało dopiero po podaniu odpowiedniego mleka.
Pewnie jest to jakaś banalniejsza sprawa, czyli dla Karolka coś nie pasi z tego co jesz, albo to drugie mleko ostro go rozregulowało.
Jakby się okazało, że to skaza białkowa to wtedy Ty musiałabys z diety wyeliminowac cały nabiał, a MM musiałoby byc specjalne.

Karolcia81 - prześlicznie, wzruszyłam się, pięknie Ci z brzuszkiem, wyglądasz lepiej niż w Grecji :tak:
Vjolka - gratulacje dla Wojtka z okazji 1 miesiąca ;-)

Karolciu pięknie Ci z tym brzuszkiem :-) ciąża zdecydowanie Ci służy!
Kłaczek - ja miałam skazę białkową i do 13-14 roku życia nie mogłam jeść nabiału, bo od razu dostawałam uczulenia, ale z wiekiem na szczęście przeszło
V_Jolka - ależ dawno Cię nie było, opowiadaj co i jak u Ciebie

A to moja Mała Siłaczka ;-)

DSCN1946a.jpg

reklama
Do góry