reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Karolcia81 , normalnie sexi mama !
A gala piękna słodziutka kruszynka :)
Kahaka , masz racje , nie trzeba się bać CC , też miałam i przeżyłam
To teraz pora na poronioną i chyba patkę ???

Czesc Kobitki :)
Karolcia - sliczna kobitka z Ciebie ! ciaza Ci wyraznie sluzy :)
Gala: cudowna niunia .... a jeszcze niedawno bylyscie w dwupaku .....
AS: trzymaj sie Kochana !!!
ja tez na razie sie uspokoilam i rosne sobie powoli w szerz niestety heheh, uruchomily mi sie poklady optymizmu i oby tak do konca :)))
Mlode mamusie : czy ktoras z Was kupowala uzywane ubranka w sieci np allegro ? - szukam opinii , zastanawiam sie nad wyprawka a niestety nie mam kolezanek/rodzinki od ktorej cos dostane, bede wdzieczna za wszystkie "dobre rady" pozdrowionka !

queenie to super.będę tu częściej zaglądać:) a synuś czy córeczka?

A gala śliczna kruszynka!!!
Karolcia ale ślciznie z brzuniem wyglądasz!

za Aniunie kciuki

monisiowata, ja kupowałam parę razy używane ubranka na allegro i zazwyczaj są bardzo fajne. Raz mi babka wysłała poplamione i nie sprało się niestety i byłam zła wtedy. Ale jak mówię, to był jeden raz.

Tez bazujemy na uzywanych ciuszkach - troche jeszcze w PL pokupilam kiedys, a mnostwo tutaj na takich niedzielnych gieldach. Za grosze mozna obkupic dziecko w naprawde fajne ciuszki. Taki maluch wyrasta nim zniszczy i ubranka sa naprawde fajne. Karolowi niektore kilka razy ubieralam i wyrosl - wszystkow rozm. 56 jest juz male, od poltora tygodnia nosi 62 i widze ze jeszcze z tydzien, moze 2 i wyrosnie. Zwazywszy ze ma tych domowych zestawow (body+pajacyk) 12, to ile razy obskoczy w kazdym? A ma tyle bo tu sie rzygnie tam uleje, gdzie indziej "dziura w nerce" i trzeba przebrac.

Karolcia cudnie wyglądasz

A_gala
Elenka cudna

Kłaczek najpierw powinnaś ograniczyć nabiał z diety, żeby zobaczyć czy to to. Jeśli sa krostki to wygląda na alergię pokarmową raczej skaza białkowa, nietolerancja laktozy to nie skaza a problemem są raczej właśnie bóle brzuszka i zielone kupki tez (przy skazie zresztą też) Ja póki karmiłam piersią Kuba miał nonstop zielone kupy, mi lekarka mówiła, że tak czasem dzieci mają, po przejściu na pepti od razu było lepiej. Poza tym możesz spróbować kupić mleko nisko laktozowe jesli to nietolerancja, jak skaza to dieta albo preparat mlekozastępczy hydrolizat białka w Polsce to min. bebilon pepti i nutramigen. A jeśli jeszcze to by była jakaś nietolerancja laktozy a karmisz piersią to pierwsze mleko możesz ściągnąć tak trochę, bo tam jest najwięcej laktozy.

Tak jestem zaraz po poronionej w kolejce:tak:
Przepraszm, że się mało udzielam, ale psychicznie nie wyrabiam:-(
Czytam Was na bierząco. Nie chce smęcić:zawstydzona/y:

Jutro ide na badanie krwi i takie tam potrzebne bad. do porodu. Wymaz odebrałam, wynik ujemny, ciesze sie.
W pon ide do gin. i pewnie juz na 100 % okresli czy termin bedzie 23 czy 24 lutego.
Wciąż czekam na paczke z allegro.

Dziewczyny...
Troszkę się martwię...
Wojtuś robi takie strasznie wodniste, żółtalwe kupki o konsystencji twarożku (przepraszam za drobiazgowość), czy to normalne? Przypominam, że jesteśmy na Bebilon Pepti!!!
Poradźcie mi coś! prosze

reklama
Vjolka - Ada też takie robiła, a była na cycu, Maluch nie zrobi Ci póki co twardej kupy, tylko takie wodniste, twarożkowe. A jest ładna żółta? :-p
Aniunnia - mocno kciuki :tak:
Patka82 - wiem, że Ci ciężko, trzymaj się, będziesz mieć cudnego bobasa, masz cudną Córkę, uśmiechnij się mimo. :tak:

Dobrze pamiętam, że ktoś miał wczoraj wizytę? :zawstydzona/y::sorry2:

Do góry