reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

My nadal w dwupaku.. Wczoraj na wieczór bardzo zaczęło boleć mnie podbrzusze, do tego tępy ból w krzyżu i od czasu do czasu skurcz, ale spokojnie przespałam cała noc. Rano byłam na KTG, z Małą wszystko ok, skurcze prawie żadne, jeden tylko się trafił taki konkretniejszy.... Później troszkę pochodziłam po CH, znowu parę skurczy i ból w pośladkach... Kupiłam olejek rycynowy, a nóż pomoże...mam taką małą buteleczkę 30g, to mam wszystko na raz łyknąć? Jak myślicie?

Jutro mam wizytę u gina, a po świętach (jak nie urodzę wcześniej) będę szła do szpitala i pewnie będzie mnie czekało wywoływanie...grrrr....

Ostatnia edycja:
reklama
As - super, ze wszystko dobrze :-)

A_gala jestes moim idealem kobiety w 10tym miesiacu ciazy ;-)

Ktora jeszcze nie ma nic zrobionego na swieta reka do gory? No w sumie oszukuje, bo mam juz choinke ubrana od tygodnia. Sprzatac chyba nie bede, bo nie mam sily, po nowym roku posprzatam jak bede miala wolne od pracy. Gotowac bede w sobote.

a_gacina, ależ mi posłodziłaś... aż mi sie mordka uśmiechnęła...:-) Ja mam już na święta wszystko przygotowane i to już od dawna, posprzątane wszystkie kąty, zero zaległości w praniu czy w prasowaniu... może wpadnę i Ci posprzątam, bo już normalnie nie wiem co mam ze sobą robić ;-)

A_gala, tak myslalam, ze Ty to masz pewnie 2 razy wszystko posprzatane ;-)

As, a jak tam Twoje uczulenie? Puscilo Cie troche?

Walne jakas kawke i tez pojde cos zrobic. Na razie to mi sie oczy zamykaja. Jutro jeszcze w trakcie pracy na pogrzeb kolezanki jedziemy (zmarla na raka kosci, 28 lat, osierocila coreczki 3 i 6 lat. Straszne).

As, super! Jakas taka zasada jest, ze panikujemy przed badaniami, a potem okazuje sie ze wszystko jest super. Pierwsze zbedne, drugie w mysl zasady wrobelka.
A_gala, dwie lyzki i dosc bo z kibelka nie wyjdziesz!:-D

Mam z lekka dosc. Rajmund chory, mielismy ciezka noc bo chlopina zamiast spac normalnie to mi majaczyl i *******y opowiadal. Goraczka jak cholera, a w domu tylko aspiryna. Proba zrobienia okladow grozila polamaniem rak bo mi sie polprzytomnie oganial. Grypa. Kaszle kicha, goraczkuje i mowi ze czuje sie jakby go tramwaj przelecial, czyli pelny zestaw objawow. Jeszcze mi tylko brakuje zeby Karol sie wybral... W nocy polecial czop...

Klaczek! no co Ty opowiadasz? w kolejke sie wpychasz ;-) faszeruj chlopa czochem i Lemsipem, albo innym paracetamolem i sama sie chociaz nie zaraz! trzymamy kciuki jakby co :-) Karol duzy juz chyba bezpiecznie, co?

O kurde Kłaczek, ty tu nie przeginaj i ściskaj nogi, bo to ja mam zamiar urodzić pierwsza ;-) nie ma wpychania się w kolejkę, o nie...;-)
Olejek poszedł w ruch, dwie łyżki zagryzione bananem.

A_gala, tak myslalam, ze Ty to masz pewnie 2 razy wszystko posprzatane ;-)

As, a jak tam Twoje uczulenie? Puscilo Cie troche?

Walne jakas kawke i tez pojde cos zrobic. Na razie to mi sie oczy zamykaja. Jutro jeszcze w trakcie pracy na pogrzeb kolezanki jedziemy (zmarla na raka kosci, 28 lat, osierocila coreczki 3 i 6 lat. Straszne).
Tak to uczulenie zeszło po mega dawkach wapna i Pudrodermu.:-D:-D:-D

As, super! Jakas taka zasada jest, ze panikujemy przed badaniami, a potem okazuje sie ze wszystko jest super. Pierwsze zbedne, drugie w mysl zasady wrobelka.
A_gala, dwie lyzki i dosc bo z kibelka nie wyjdziesz!:-D

Mam z lekka dosc. Rajmund chory, mielismy ciezka noc bo chlopina zamiast spac normalnie to mi majaczyl i *******y opowiadal. Goraczka jak cholera, a w domu tylko aspiryna. Proba zrobienia okladow grozila polamaniem rak bo mi sie polprzytomnie oganial. Grypa. Kaszle kicha, goraczkuje i mowi ze czuje sie jakby go tramwaj przelecial, czyli pelny zestaw objawow. Jeszcze mi tylko brakuje zeby Karol sie wybral... W nocy polecial czop...
No to masz szansę ,że Karolek wyprzedzi córeczkę a_gali :-D:-D:-D:-D

E, spokojnie! Gluta mozna zgubic i 2 tygodnie przed impreza, wiec wcale sie w kolejke nie pcham. Po prostu wyglada na to, ze skurcze cos jednak dzialaja, a maly "dekielkiem" rozpycha kanal. Zwlaszcza z zagrypionym facetem rodzic sie nie wybieram...

reklama
Cześć wam kochane!!!!

Ja dzisiaj miałam wizyte nie robił mi usg tylko zbadał szyjka zamknięta i długa i wszystko na dół się przesuneło cukry w normie. Stopy daja mi w kość bardzo mnie bolą mają co dzwigać chociaż przytyłam narazie niecałe 5kg ale przed ciążą miałam plus 12 w zapasach :zawstydzona/y: więc nogi maja co dzwigać a boję sie ich obciążać bo gdy urodziłam Kacperka niedziela to była a w poniedziałek kolano mi wyskoczyło z rzepki ni stąd ni zowąd darłam się gorzej niż podczas porodu no i w tamtym roku też mi wyskoczyło ale z paniki wsadziłam je spowrotem na miejsce:sorry: nie chcę powtórki z rozrywki. Mój mąż ma urodziny 31 stycznia chce aby Szymonek mu prezent zrobił ten mój chłop ma coraz głupsze pomysły ja mu mówię że mnie boli to i tamto że mi ciężko a ten do mnie że to dobrze wkońcu w ciąży jesteś:confused2: Szkoda tylko że muszę ją sama przechodzić, przyjedzie w piatek wieczorem więc od piatku leżę i mam wszystko w d... no dobra od niedzieli:-p bo na święta przygotowac coś trzeba, dzisiaj już zrobiłam wszystkie zakupy nie mam zamiaru na ost chwilę jeżdzić po marketach bo mi w nich niedobrze jest i duszno.
kłaczek :szok::-D ja już bym pewnie panikowała oj chyba karol chce się urodzić w roku 2011:-D:-D Zdrówka dla chłopa zapodaj mu mega dawkę czosnku i nasmaruj go czymś rozgrzewającym.
agala córeczce dobrze u ciebie w brzuszku jest nie chce jej sie męczyć a co:laugh2: czekamy czekamy my również hehehe

kasia wczoraj miała mieć cc chyba nie??

as cieszę sie kochana że wizyta ok i z malutkim ( bo ja obstwiam na chłopaka:-p) pochwialiłabyś się te 70% czy siusiak czy nie:tak: Jak tam dzisiejszy dzień to co zaplanowałaś zrobione??

kasiaa24 jak po usg???

agness to ty widze masz termin zbliżony do mojego i poronionej??? Na kiedy dokładnie??? Ty też masz na suwaczku nie spiesz się hehehe ;)

poroniona a ty co milczysz znowu?? Jak tam Aruś???

miśka ???
agacina już półmetek za tobą :) super!!!!! :) Przykre to z twoja koleżanką światełko dla niej (*):-(

Ja jutro choinkę będę ubierać tata mnie wczoraj wyciągnął do swojego loegi który sprzedaje choinki obeszłam kawał lasu język miałam przy samej d.... ale wybrałam :laugh2:

Ostatnia edycja:
Do góry