reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

As, ojej, wspolczuje. konsultowalas to z lekarzem? Doradzil cos na opuchlizne?

a_gala, ale fajnie, ze juz na finiszu jestes :-)

klaczek juz tez niedlugo :-)

a ja dzis mialam usg i wszystko jest w porzadku :-) male jest cudne! mam tez zdjecia 3D, ale czarnobiale. jutro postaram sie wstawic zdjatka. Jak ja marze o tym, by tym razem sie udalo...

reklama
witam sie i ja
klaczku kacik malego zajebisty ja tez musze juz zaczac szykowac bo zbliza sie moj czas
kasia gratuluje i oby tak dalej i napewno bedzie dobrze
aga_cina bedzie dobrze zobaczysz i juz nie moge sie doczekac zdjeci maluszka
emy ja nie wiem co napisac
a_gala sesja zajefajna i jaki apartament ma ta twoja cora
as dbaj o siebie
a ja juz mam ustalony termin cc i wypada na 20.12 i troche sie zaczynam stresowac mala wazy juz prawie 3 kg i wszystko jest ok
szewka troszke popuszcza ale mam prikaz lezec i odpoczywac bo potem juz nie bede miec takich rarytasow:rofl2:
buzki dla was i brzuszkow
lili a ty jak z tymi starankami?

Emy, ja nie chcialam baldachimow i moskitier - po prostu na razie jest to tylko ciasny kacik w sypialni i taka bryla wygladalaby przytlaczajaco. A z kolei od razu do dziecinnego i latac w nocy - bez sensu. Na sciane poszly dzis 4 naklejki z kolorowego filcu, przedstawiajace slonia, zyrafe, lwa i hipopotama - spore, barwne i wesole, trzymajace temat afrykanskiego safari. I jest ok, na tym konczymy dekory.
Aga_cina, no, niedlugo. Wlasnie pierze sie kolejna pralka dziecinnych laszkow. Zabieram sie za prasowanie, ukladanie i szykowanie. Glownie ze wzgl. na torbe do szpitala - musze powybierac cos do tej torby, a skoro piore to juz hurtem.
No, kasia, Ty przodem! Szykuj szykuj - fajne to zajecie. Wygarnelam ciuszki do prania, tak patrze... niby wiekszosc to uzywka, ale ja tyle szmatek to nie mam. Mlody ma mase ciuchow.

Ostatnia edycja:
Emy to prawda, że niesamowicie trudno jest znaleźć odpowiednie słowa, takie, które choć troszeczkę odzwierciedlą to co chcieliśmy przekazać.
Myślę o Tobie codziennie, modlę się o siłę dla Was.
Dla Jasia (*)

Kasia, na Swieta bedziesz juz z Mala w domku :-)

klaczek, ja pamietam jak dla Victorka probowalam cos do szpitala wybrac. Jaki to byl problem :-D bo nie wiedzialam czy paseczki beda mu pasowac, czy moze w zoltym ladniej niz w niebieskim, czy moze jednak bezowy bedzie lepszy. Ale wyszlo jak wyszlo.
Teraz sprobuje sie przelamac i cos kupic Pszczolce, bo mam wyrzuty sumienia, ze to dziecko bedzie pokrzywdzone.. A tak w ogole to chlopiec ;-) nie chcialam wiedziec, ale eMek nalegal i sie dopytywal, zreszta bylo widac ;-) i tak tez czulam. Fajnie, bo bylam wtedy nastawiona na chlopca i teraz tez bedzie :-)

Aga_cina, ja sie w takie niuanse nie bawie - po prostu chce wybrac male ubranka, takie funkcjonalne i wygodne w uzyciu. Szpital mam nadzieje zamkne w kilku godzinach, wiec jakis "sleep suit", kaftanik, polspiochy, albo 2 "sleep suity" i po krzyku. + cos na wyjscie, czyli dodatkowe warstwy i kombinezonik + kocyk, czapeczki i spokoj. Rozek itp. wynalazki odpadaja bo maly musi wyjsc w foteliku samochodowym.

klaczek, ja pamietam jak dla Victorka probowalam cos do szpitala wybrac. Jaki to byl problem :-D bo nie wiedzialam czy paseczki beda mu pasowac, czy moze w zoltym ladniej niz w niebieskim, czy moze jednak bezowy bedzie lepszy. Ale wyszlo jak wyszlo.
Teraz sprobuje sie przelamac i cos kupic Pszczolce, bo mam wyrzuty sumienia, ze to dziecko bedzie pokrzywdzone.. A tak w ogole to chlopiec ;-) nie chcialam wiedziec, ale eMek nalegal i sie dopytywal, zreszta bylo widac ;-) i tak tez czulam. Fajnie, bo bylam wtedy nastawiona na chlopca i teraz tez bedzie :-)
Hej! Gratuluję małego siusiaka! Nie mysl, ze jest pokrzywdzony dlatego, ze mu ciuszkow nie kupujesz... to nie tak.
Ja tez dla Jaska nie mogłam się zdecydować i wkoncu spakowalam 3 zestawy:-) jeden w paseczki, jeden kremowy i jeden czerwono- granatowy z czerwoną czapeczką...

witam sie i ja
a ja juz mam ustalony termin cc i wypada na 20.12 i troche sie zaczynam stresowac mala wazy juz prawie 3 kg i wszystko jest ok
szewka troszke popuszcza ale mam prikaz lezec i odpoczywac bo potem juz nie bede miec takich rarytasow:rofl2:
20.12 to juz niedługo! Chyba was wypuszczą do domu na swięta???

Oj, to ja chyba wredna matka jestem. Ubranka wezme kierujac sie rozmiarem po prostu i wygoda, a w nosie mam czy w ciapki, czy w paski. Ladny bedzie Karol, a ciuszki jakie by nie byly beda tylko opakowaniem. Ostatnio pod Lidlem spotkalismy z Mlodym znajomych - z 5 dniowym dzieckiem. Tatus dumny stwierdzil ze to najpiekniejsze dziecko swiata, poprawilam go ze najpiekniejsze to dopiero w styczniu sie urodzi, na co mlody stwierdzil ze nie chce nas martwic, ale najpiekniejsze dziecko to urodzilo sie 24 lata temu i tu stoi...
Wszystko w temacie!:-D

klaczek, nie wyrodna, tylko jeszcze nie wybieralas ;-) chyba, ze losowanie zrobisz, bo my z Emy tez na wybieralysmy zapewne w dobrym rozmiarze, a ze tego cala masa byla wiec trzeba bylo sie zdecydowac ;-) pochwal sie co wybralas i w jakich kolorach :p

reklama
Do góry