reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ssabrinko serdecznie gratuluję czekamy na więcej info.. i zdjęcie oczywiście :)
agala
laseczka z ciebie jak się patrzy ja taki brzusio miałam w 4 miesiącu teraz jest balonik :-p jak sie patrzy alenajważniejsze aby nasze dzieci urodziły się zdrowe gratuluję zakupów :)

poroniona nie dość że mamy praktycznie ten sam termin kto wie może tak będzie heheh to nasze chłopy w tym samym dniu maja święto hahaha No mój nigdy właśnie nie zapomina o datach urodzinowych i rocznicowych i imieninowych za to ja jestem wychowana w tradycji urodzinowej nie imieninowej nigdy jakoś większej wagoi nie przywiązuje do imienin tylko do urodzin i urodziny pamiętam. A ty wg pisałas o imieniu dla waszego bąbla??? Nie pamiętam:zawstydzona/y:

as &&&&&&&&& jak się czujesz???

ilonko1990 jak po wizycie????

kłaczku jak urodziłam Kacpra wstałam z tego ich łózka porodowego po zszyciu i idę sobie sama na salę a położna do mnie z krzykiem co ja wyprawiam przecież ona musi mnie pod rękę trzymać żebym nie upadła pamiętam dobrze się czułam:rofl2: Karolek śpi???:-D

Emy jak tam bóle kręgosłupa i głowy?? Mam nadzieję że przeszło?? Tulę kochana nasza..... Serce mi pęka jak widzę twój suwaczek.....

Ostatnia edycja:
reklama
EwelinaK, to tu sie w tancu nie pier...a. Godzine po porodzie szykuja ci wanne i zapraszaja do kapieli - doprowadzasz sie do porzadku i jak sobie odpoczniesz mozesz isc do domciu - szpital to nie hotel. Owszem, z tego co wiem serwuja kawke, herbatke albo mleko, mozesz dostac tosta z dzemem, ale zadnego udawania umarlaka przez 3 doby.
Przycichl... Mam nadzieje ze pospi troche... Co za duzo to niezdrowo...

Nadzieja matka glupich...:eek:

Dziewczynki właśnie się obudziłam.
Nie jest dużo gorzej,powoli się stabilizuje ,ale trzeba czasu,dużo czasu.
Zwiększyłam dawki leków wg zalecenia lekarza i czekam ....:sorry::sorry::sorry:
Bęzie dobrze,będzie dobrze...:sorry::sorry:

jestem!!

to 13 tydzień, kość nosowa 3 mm czy to dobrze?
lekarz mówił, że wszystko ok, że wszystko tak jak należy. odwrócił się do nas całą okazałością. no i na 70 % to chłopak...
parametry wszystkie podobno są ok.
serduszko 145/ min...
torbiel niestety jest taka sama, tylko się spłaszcza, kazał zrobić marker nowotworowy C 125 , jeśli wyjdzie wynik dobry, to nic nie robimy z torbielą. szyjka zamknięta, brzuch miękki. mały się rusza.
kazał odstawić duphaston żeby nie obciążać wątroby.. co Wy o tym myślicie??
tylko witaminy... nic więcej nie kazał...

a oto i wielki Pan zasłania oczka rączkami;p

Ilona to super, ze wracasz z takimi wiesciami :-)

klaczek, u mnie w szpitalu po sn trzymaja dobe, a czasami jesli nie bralo sie znieczulenia to puszczaja po 6-8 godzinach i zalezy o ktorej byl obchod, po cc 2-3 doby. Ja sama mialam lezec 3, ale chcialam juz do domu, bo sama na sali zostawalam, a ze nie bylo przeciwskazac, to mnie puscili. Po zzo nie pozwalaja przez kilka godzin wstac z lozka. Nie wiem, moze co szpital to obyczaj, ale opieka ogolnie superowa :-)

as, a moze dobrze by bylo gdzies do jakiegos lekarza podskoczyc, co?

Super, ze Ssabrinaa szczesliwie urodzila :-)

Ilonka ciesze sei ze wszystko oki i gratuluje chlopca ja bym na Twoim miejscu dupka nie odstawiala ja bralam do 24tc do tego tygodnia powinno sie brac a nawet i dluzej jak sa wskazania ku temu nie spotkalam sie z nikim kto mial by odtsawic dupka w 13tc

ilonka, super! Widzisz, jest dobrze! Odetchnij trochę, bo najgorszy okres już za Wami. Co do Duphastonu - to fakt, że często kobiety dłużej biorą, ale z drugiej strony komu masz ufać, jak nie lekarzowi?
As, kobieto, odpoczywaj. Taka zalatana jesteś, to nie dziwne, że organizm się buntuje. W razie czego leć do lekarza.
kłaczku, ale te Twoje dziecię wiercidupek :-D moja mi nie daje spać rano i wieczorem przede wszystkim.

Aga_cina, ta znajoma co po 3h wychodzila, rodzila bez znieczulenia. Nie zdazyli. Ekspresowa babeczka jest.:-D
Kahaka, chyba wlasciwe okreslenie - "wiercidupek".:-D
Ilona, sliczny jest! I faktycznie wyglada ze jest w porzadku wszystko! No, po prostu okaz zdrowia.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja:)
Ssabrinko - gratuluję:) namęczyłaś się, ale było warto:) Odpoczywajcie i szybko wracajcie do formy!
Kłaczku - mam nadzieję, że Karolek śpi:) A może Ty się czymś tak pobudziłaś i to go zmusiło do takiej aktywności.
a_gala - śliczny brzusio:) mój taki raczej nie będzie... już wyglądam jak bułka...
As - co Ty mi tam broisz? Wypoczywaj, a jeśli coś by się działo to od razu do lekarza! Uważaj na siebie...Proszę...
Emy - myślę o Tobie każdego dnia. Tulę bardzo mocno....bo tylko tyle umiem zrobić....
Ilonko - cieszę się Twoimi dobrymi wieściami. Myślałam o Tobie dziś, bo w końcu miałyśmy tę samą datę badań.

A ja niedawno wróciłam z badań. Bałam się strasznie. Jakoś tak przez ostatnie dni tyle pesymizmu było wokół, że ciężko mi było pozytywnie myśleć. Ale jest dobrze. Miałam dziś usg genetyczne. Dzieć zdrowy i piękny:) Wszystkie wymiary są w normie. Pan doktor powiedział, że według niego już raczej nic nie powinno wyrosnąć i będzie dziewuszka. Moja Marysieńka...:):):)
Ściskam Was mocno i zmykam do mycia, bo jutro wstaje rano na adania w labolatorium.

Do góry