reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Emy - my z chęcią wpadlibyśmy tam do Ciebie, tym bardziej, że mój mąż jest wręcz zauroczony krajami arabskimi ;-) tylko pewnie z maluchem będzie ciężko, ale...dla chcącego nic trudnego ;-)

A ja jeszcze wstawię swój aktualny brzuś, taki sprzed tygodnia (30tc)

30tc (2)male.jpg 30tc (3) male.jpg

Z przodu to wogóle nie widać tego mojego brzusia....

reklama
dziewczynki pamiętajcie że ja moge rodzić w poniedziałek rano albo w środę, bo chcę na dyżurze mojej gin ;) no ale ja wiem że Młody wyjdzie kiedy będzie chciał, choć nei powiem że miło by mi było gdyby posłuchał mamusi :)

dobrze pamiętasz a_gala jestem zadowolona z zakupów na mamotato :)

ilonka26 mówisz że Iga szaleje :) no no jeszcze przegonisz mnie i Lineę :) a że 36 już skończony, pannica duża, więc nawet jak coś się zacznie dziać to nie ma obaw :) a kiedy masz jakiś podgląd u lekarza? na październikówkach dziewczyny się sypią aż mnie ściska że ten mój taki uparty..

Zjolu, chcialabym zeby ta waga byla spieprzona, ale jesli jest to Rajmunda nie ma wcale - jemu ostatnio wskazala 65,5kg.:-D Niestety moje faty sa realne i namacalne i tego nie przeskocze. Pozostaje tylko walczyc. Hmmm... 75kg, mowisz? To bardzo, bardzo mile ale tyle to ja wazylam w tych naprawde szczuplych czasach. Tak, mam na tym punkcie kompleksa:tak:

A_gala - ty chudzino. Ja też tak wyglądałam w ciąży z młodym. No ale to było 19 lat temu, haha.

Kłaczku - skoro waga nie szfankuje, to i tak nie wiem gdzieś ty ukryła te kilogramy. Chyba po kieszeniach tych ogrodniczek. A Rajmund, to rzeczywiście waga przepiórcza. Mój M też kiedyś tyle ważył w kurtce skórzanej i zimowych butach przy wzroście 186 cm :szok:, ale go odkarmiłam i teraz wazy 82 :) Cacy wygląda. Teraz muszę pilnować, bo mi się baby za nim zaczęły oglądać :angry:. To se narobiłam, nie?

dziewczynki pamiętajcie że ja moge rodzić w poniedziałek rano albo w środę, bo chcę na dyżurze mojej gin ;) no ale ja wiem że Młody wyjdzie kiedy będzie chciał, choć nei powiem że miło by mi było gdyby posłuchał mamusi :)

dobrze pamiętasz a_gala jestem zadowolona z zakupów na mamotato :)

ilonka26 mówisz że Iga szaleje :) no no jeszcze przegonisz mnie i Lineę :) a że 36 już skończony, pannica duża, więc nawet jak coś się zacznie dziać to nie ma obaw :) a kiedy masz jakiś podgląd u lekarza? na październikówkach dziewczyny się sypią aż mnie ściska że ten mój taki uparty..
wizytę mam 13 o ile dotrwam, mam nadzieje, ze tak bo Iga jest duża więc liczę, ze w razie czego ginek zaproponowałby cc, bo nie chciałabym kolosika powyżej 4kg rodzić sn :-p
a cieżarówki październikowe więcej rodziły we wrześniu niż teraz :-p, bo większość z początku października jest przeterminowana i tak samo jak ty już zmęczona a postępów brak

a_gala słodko wyglądasz, brzuszek widać że skoczył do przodu ale jest zgrabniutki :)

Hej
Wiecie co miałam niefajne zdarzenie przed chwilą ,ale fajnie się skończyło.;-)
Siedziałam sobie na łóżku ,a młody bawił się za mną.
W pewnym momencie skoczył mi na plecy aż mnie przygięło :baffled:i krzyknął :
konik mamusia,patataj koniku patataj .:szok::szok:
Tak mnie brzuch zabolał ,że aż sie poryczałam...
Uspokoiłam się i nie wytrzymałam powiedziałam mu o naszym maleństwie.:tak::tak:

Kubuś tylko powiedział SUPER !!!! i zapytał.
Serio mamusiu?
Naprawdę będziemy mieli nowego członka rodziny?
A gdzie jest?

Jak odpowiedziałam,że w brzuszku to położył rękę na brzuchu potrzymał chwilkę i powiedział.
Ale on nie kopie :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Dlaczego on nie kopie? :szok::szok::-D:-D:-D
Ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

As bejbusiowi w brzuszku raczej nic by się nie stało, bo pływa w stawiku i to go chroni :) no ale stresik zawsze jest,
ciekawe jak Kubuś będzie później reagował na bąbla i twój brzuszek :) ale kochany jest

Widze że ilonka jest a magnusik i linea może na porodówce już ????:tak:

Pisałam już na cpp że mam drętwienie dłoni i w nocy skurcze nóg mnie łapią kłaczek i kobietka radzą magnez więc spróbuję :)

Wczoraj wziełam się za golenie części intymnych pod prysznicem i pewnie super to wyszło bo przez brzusio nic nie widzę dobrze że mąż tego nie widzi:-D:szok::zawstydzona/y:

a gala super wyglądasz ehhh masz akurat taką figurkę że jak urodzisz to zero dodatków po boczkach fajnie zazdroszczę:zawstydzona/y::-p

Coraz częściej siedzę na allegro i patrzę na kombinezony dla Szymonka i nie wiem jaki rozmiar najlepiej kupić 62 czy 68 bo to zima będzie i chyba lepiej jak troszke większy bo będzie pod spodem miał ine ciuszki co u tym sądzicie??? mam już tyle pomysłów co mojemu synkowi kupić ale boję sie jeszcze:zawstydzona/y: bratowa już mi troszke ciuchów podrzuciła i fotelik samochodowy dla maleństwa mówi że jak wejdzie do piwnicy to stos ubrań będe miała tylko że ona ma dziewuszki i wszystko różowe bądź fioletowe:-D
Buziaki

EwelinaK26 - odpisalam ci na ccp co do drętwienia i magnez pomaga ja kupuje slowmag czerwony bo jest dla kobiet w ciąży tak mi radziła moja gin. mój mały się nie śpieszy jak nie urodzę dzis lub jutro to chyba poleżę sobie w szpitalu od poniedziałku.

reklama
Linea82 chyba musisz zmienić opis nad suwaczkiem z "nie śpiesz się skarbie" na "pośpiesz się skarbie" :)

mnie dziś od rana prawie cały czas brzuch boli jak na okres, kłuje mnie w szyjce dość mocno, rano uskuteczniałam dość mocno przytulanki :) dogadzam dziś sobie z obiadkiem, bo aż mnie cholera bierze jak pomyślę że od poniedziałku szpitalne żarełko, które jak dla mnie to podają w śladowych ilościach i w dodatku słabo zjadliwe. Jutro trzeba zmajstrować jakiś obiad jednogarnkowy tak żeby starczył na 3 dni, co by mężulek miał co jeść. No mam nadzieję że w końcu coś ruszy. Dziś to mi taka woda poleciała..szybko do łazienki ale mało tego na wkładce. Moze po prostu wody mi się sączyć zaczęły...

Do góry