reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Emy - my z chęcią wpadlibyśmy tam do Ciebie, tym bardziej, że mój mąż jest wręcz zauroczony krajami arabskimi ;-) tylko pewnie z maluchem będzie ciężko, ale...dla chcącego nic trudnego ;-)

A ja jeszcze wstawię swój aktualny brzuś, taki sprzed tygodnia (30tc)

30tc (2)male.jpg 30tc (3) male.jpg

Z przodu to wogóle nie widać tego mojego brzusia....

reklama
dziewczynki pamiętajcie że ja moge rodzić w poniedziałek rano albo w środę, bo chcę na dyżurze mojej gin ;) no ale ja wiem że Młody wyjdzie kiedy będzie chciał, choć nei powiem że miło by mi było gdyby posłuchał mamusi :)

dobrze pamiętasz a_gala jestem zadowolona z zakupów na mamotato :)

ilonka26 mówisz że Iga szaleje :) no no jeszcze przegonisz mnie i Lineę :) a że 36 już skończony, pannica duża, więc nawet jak coś się zacznie dziać to nie ma obaw :) a kiedy masz jakiś podgląd u lekarza? na październikówkach dziewczyny się sypią aż mnie ściska że ten mój taki uparty..

Zjolu, chcialabym zeby ta waga byla spieprzona, ale jesli jest to Rajmunda nie ma wcale - jemu ostatnio wskazala 65,5kg.:-D Niestety moje faty sa realne i namacalne i tego nie przeskocze. Pozostaje tylko walczyc. Hmmm... 75kg, mowisz? To bardzo, bardzo mile ale tyle to ja wazylam w tych naprawde szczuplych czasach. Tak, mam na tym punkcie kompleksa:tak:

A_gala - ty chudzino. Ja też tak wyglądałam w ciąży z młodym. No ale to było 19 lat temu, haha.

Kłaczku - skoro waga nie szfankuje, to i tak nie wiem gdzieś ty ukryła te kilogramy. Chyba po kieszeniach tych ogrodniczek. A Rajmund, to rzeczywiście waga przepiórcza. Mój M też kiedyś tyle ważył w kurtce skórzanej i zimowych butach przy wzroście 186 cm :szok:, ale go odkarmiłam i teraz wazy 82 :) Cacy wygląda. Teraz muszę pilnować, bo mi się baby za nim zaczęły oglądać :angry:. To se narobiłam, nie?

dziewczynki pamiętajcie że ja moge rodzić w poniedziałek rano albo w środę, bo chcę na dyżurze mojej gin ;) no ale ja wiem że Młody wyjdzie kiedy będzie chciał, choć nei powiem że miło by mi było gdyby posłuchał mamusi :)

dobrze pamiętasz a_gala jestem zadowolona z zakupów na mamotato :)

ilonka26 mówisz że Iga szaleje :) no no jeszcze przegonisz mnie i Lineę :) a że 36 już skończony, pannica duża, więc nawet jak coś się zacznie dziać to nie ma obaw :) a kiedy masz jakiś podgląd u lekarza? na październikówkach dziewczyny się sypią aż mnie ściska że ten mój taki uparty..
wizytę mam 13 o ile dotrwam, mam nadzieje, ze tak bo Iga jest duża więc liczę, ze w razie czego ginek zaproponowałby cc, bo nie chciałabym kolosika powyżej 4kg rodzić sn :-p
a cieżarówki październikowe więcej rodziły we wrześniu niż teraz :-p, bo większość z początku października jest przeterminowana i tak samo jak ty już zmęczona a postępów brak

a_gala słodko wyglądasz, brzuszek widać że skoczył do przodu ale jest zgrabniutki :)

Hej
Wiecie co miałam niefajne zdarzenie przed chwilą ,ale fajnie się skończyło.;-)
Siedziałam sobie na łóżku ,a młody bawił się za mną.
W pewnym momencie skoczył mi na plecy aż mnie przygięło :baffled:i krzyknął :
konik mamusia,patataj koniku patataj .:szok::szok:
Tak mnie brzuch zabolał ,że aż sie poryczałam...
Uspokoiłam się i nie wytrzymałam powiedziałam mu o naszym maleństwie.:tak::tak:

Kubuś tylko powiedział SUPER !!!! i zapytał.
Serio mamusiu?
Naprawdę będziemy mieli nowego członka rodziny?
A gdzie jest?

Jak odpowiedziałam,że w brzuszku to położył rękę na brzuchu potrzymał chwilkę i powiedział.
Ale on nie kopie :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Dlaczego on nie kopie? :szok::szok::-D:-D:-D
Ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

As bejbusiowi w brzuszku raczej nic by się nie stało, bo pływa w stawiku i to go chroni :) no ale stresik zawsze jest,
ciekawe jak Kubuś będzie później reagował na bąbla i twój brzuszek :) ale kochany jest

Widze że ilonka jest a magnusik i linea może na porodówce już ????:tak:

Pisałam już na cpp że mam drętwienie dłoni i w nocy skurcze nóg mnie łapią kłaczek i kobietka radzą magnez więc spróbuję :)

Wczoraj wziełam się za golenie części intymnych pod prysznicem i pewnie super to wyszło bo przez brzusio nic nie widzę dobrze że mąż tego nie widzi:-D:szok::zawstydzona/y:

a gala super wyglądasz ehhh masz akurat taką figurkę że jak urodzisz to zero dodatków po boczkach fajnie zazdroszczę:zawstydzona/y::-p

Coraz częściej siedzę na allegro i patrzę na kombinezony dla Szymonka i nie wiem jaki rozmiar najlepiej kupić 62 czy 68 bo to zima będzie i chyba lepiej jak troszke większy bo będzie pod spodem miał ine ciuszki co u tym sądzicie??? mam już tyle pomysłów co mojemu synkowi kupić ale boję sie jeszcze:zawstydzona/y: bratowa już mi troszke ciuchów podrzuciła i fotelik samochodowy dla maleństwa mówi że jak wejdzie do piwnicy to stos ubrań będe miała tylko że ona ma dziewuszki i wszystko różowe bądź fioletowe:-D
Buziaki

EwelinaK26 - odpisalam ci na ccp co do drętwienia i magnez pomaga ja kupuje slowmag czerwony bo jest dla kobiet w ciąży tak mi radziła moja gin. mój mały się nie śpieszy jak nie urodzę dzis lub jutro to chyba poleżę sobie w szpitalu od poniedziałku.

reklama
Linea82 chyba musisz zmienić opis nad suwaczkiem z "nie śpiesz się skarbie" na "pośpiesz się skarbie" :)

mnie dziś od rana prawie cały czas brzuch boli jak na okres, kłuje mnie w szyjce dość mocno, rano uskuteczniałam dość mocno przytulanki :) dogadzam dziś sobie z obiadkiem, bo aż mnie cholera bierze jak pomyślę że od poniedziałku szpitalne żarełko, które jak dla mnie to podają w śladowych ilościach i w dodatku słabo zjadliwe. Jutro trzeba zmajstrować jakiś obiad jednogarnkowy tak żeby starczył na 3 dni, co by mężulek miał co jeść. No mam nadzieję że w końcu coś ruszy. Dziś to mi taka woda poleciała..szybko do łazienki ale mało tego na wkładce. Moze po prostu wody mi się sączyć zaczęły...

Do góry