reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Linnea, magnusik, cały dzien o was myslę i trzymam kciuki.... a sniadanko zaczynam przeglądając wiesci i czekaj,ąc na wasze cudaczki

magnusik, nie przejmuj się mamą... wiem łatwo mówic... ja mam podobną.... dobrze ze chociaz przez telefon wysłu****esz rad, a nie na żywo
hehe jaki słodki bebsolek ;)) Kłaczek sliczna kulaeczka jestes ;)

jejku Wy tu wszystkie takie zaawansowane mamy , a ja dopiero sie rozkręcam , juz sama nie mogę sie doczekac az sie zaokrągle , ale tylko w brzuszku :-D póki co waga stoi .
tylko przerazaja mnie piersi , są takie biiiigg:angry:
Witaj i tutaj!
Nie martw się, zobaczysz jak czas szybko zleci... będziesz miała swój wielki brzusio!!!!!!!

A tu sie pochwale bebsonem:

I jeszcze nowa czapka dla Karolka, chwilowo na moim top modelu:
Fajny masz brzusio!!!!!!! ciągle marudzisz ze swoje wazysz, a na tym zdjęciu pięknie wyglądasz
i czapa pierwsza klasa

Ta wypowiedź tyczyła się mnie. Ale to sobię z Poronioną wyjaśnię na PW, mam nadzieję, że dziś, bo ostatnio jestem z doskoku na bb tylko :/
No własnie Lili gdzie ty się podziewasz??? Rozpustne boboseksy wchłonęły??? Wybaczam, ale mam nadzieję, ze to cos przyjemnego a nie praca po godzinach!
EwelinaK26
Trzymam kciuki za remont... podziwiam cie, ze bierzesz sie za mury pruskie i za fachowców (zresztą nie wiem co bardziej pochłania energię) bez męża
my jeszcze nie skonczylismy.. tzn tak, ale wczoraj kiedy sciągalismy folie ochronne ze scian okazalo się ze geniusze robotnicy, ktorzy kładli płytki wybili nam kilka cegieł w scianie w korytarzu.......:baffled: nie pytajcie jak.... teraz zamiast sprzątania po malowaniu czekamy na goscia, ktory cegły powyciąga ze sciany, obkuje je na mniejsze, mam nadzieje ze bez szwanku wtyknie na miejsce bez naruszania swiezo połozonych płytek w łazience.... i otynkuje... potem znajac zycie ze dwa dni az to zaschnie i dopiero mogę myslec o malowaniu

A jak ci się znudzi remont to przyjezdzaj!!!! Kooniecznie! Zresztą wszystkie mogłybyscie wpasc!

ilonka buziaki dla malutkiej!

Linnea, to mile co piszesz, ale poprawka - ja startowalam z 94,7kg, teraz jest rowniutkie 105. Ops... :zawstydzona/y:

Mamy kolejny "pierwszy raz" w zyciu naszego synka - wczoraj pierwszy raz pokazal nam "Aliena", czyli nie podskakujacy brzuch, a przekrecajace sie cos pod skora. Rajmund tez widzial.:-)

Linnea, to mile co piszesz, ale poprawka - ja startowalam z 94,7kg, teraz jest rowniutkie 105. Ops... :zawstydzona/y:

Mamy kolejny "pierwszy raz" w zyciu naszego synka - wczoraj pierwszy raz pokazal nam "Aliena", czyli nie podskakujacy brzuch, a przekrecajace sie cos pod skora. Rajmund tez widzial.:-)

Iga też coś wystawia, co jest małe i stożkowate, zawsze z mężem się zastanawiamy czy to kolanko czy łokieć :-D ale wygląda przekomicznie

magnusik, Linnea
trzymam za was kciuki

Cześć Brzuchatki :-*

Ale dawno tutaj nie pisałam...wiem, wiem...należy mi się porządny ochrzan ;-)

U nas wszystko w porządku, przygotowania idą pełną parą, większość rzeczy mamy już przygotowane :-) Dostałam bardzo dużo ciuszków od szwagierki i to w przeróżnych rozm od 62 do 86 nawet, także córkę mam z grubsza ubraną, choć nie powiem, że nowych ciuszków też mam sporo. Musimy si8ę wybrać w krótce po komodę, bo nie mam w ogóle miejsca na te wszystkie fatałaszki. Nadal chodzimy na zajęcia w szkole rodzenia i powiem Wam, że jesteśmy bardzo zadowoleni, polecam wszystkim!!! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad "wynajęciem" położnej do porodu, ale ostatnio dowiedziałam się, ze to koszt 1000zł, więc troszkę "witki" mi opadły, no cóż może poszukamy jakiejś tańszej....

Do bólu kręgosłupa chyba się już przyzwyczaiłam, ale też jakoś tak bardzo już nie doskwiera, codziennie stara się chodzić na spacerki, a do tego kupiłam sobie dla relaksu worek sako - na obolałe plecy idealny!

Malutka rozpycha się w brzuszku coraz bardziej, choć brzuszek nadal nie jest bardzo duży ;-) ostatnio się mierzyłam, to na wys. pępka mam 82 cm (przed ciążą 61cm było). Tydzień temu byliśmy na wizycie, córeczka raczej jest z tych mniejszych dzieci i na USG nawet wychodzi, ze jest o tydzień do tyłu... oczywiście trochę zaczęło mnie to martwić, ale przecież te wszystkie pomiary to zawsze + - 15 dni podobno...Jeśli wierzyć Usg to będziemy rodzić bliżej świąt, około 22 grudnia...

No i chyba mamy już imię dla naszego Skarba - najprawdopodobniej będzie Nadia :-)

oj Emy na żywo też wysłu****e.... ehhh szkoda gadać....

dzisiejsze ktg znowu nic nie wykazało poza jednym małym skurczykiem.... rozwarcie dalej nie rusza... pani doktor badając mówi " o jeju jak tu ciasno" no jakbym nei wiedziała :) wielkość tyłka nie jest wyznacznikiem tego że w środku ma się studnię nie? :) jak nic nie ruszy samo do poniedziałku to mam się stawić do szpitala i zobaczymy jak sytuacja. Jak coś to w środę na dyżurze moja gin spróbuje coś zadziałać. A więc raczej się przeterminuje...

a_gala ale ci zazdroszczę ja na starcie miałam w pasie jakieś 72 cm a teraz 114 :D a imię wybraliście cudne!!!! i odzywaj się częściej :)

Ostatnia edycja:
Kłaczku - ty rzeczywiście nie wyglądasz na 105 kg. Chyba waga jest spieprzona. Ja bym ci dała góra 75 ale to max.

A no i pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku oczywiście.

Dzięki Magnusiku :-) Trzymam kciuki żeby wreszcie się coś ruszyło, sprawdzam codziennie czy może już coś u Ciebie się wykluło...;-) no ale nic...cierpliwie czekamy :-) Czy ja dobrze pamiętam, że to ty zamawiałaś pościel ze strony MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka ? O ile dobrze pamiętam to byłaś zadowolona? Ja planuję zakupić ten komplet MAMO-TATO pościel 14-el Miś na księżycu w bieli do łóżeczka 60x120cm - Moskitiera - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka chyba dziś zamówię

a_gala śliczne imię wybraliście :) pościel bardzo mi się podoba :-) podziwiam cały czas twój brzuszek, ja mam w tej chwili 118cm :/ mała mnie rozciągnęła konkretnie

magnusik a może chwyci cię jeszcze do końca tygodnia, nadal trzymam za to mocno kciuki

u mnie od rana mała wierci się chyba w kanale, źle mi się chodzi bo bolą całe biodra i spojenie, od czasu do czasu brzuch się stawia a do wc biegam co 15 minut :/ chyba mała usłyszała moje narzekania, a tatuś ją bardzo prosi żeby do poniedziałku siedziała :-D ciekawe co zrobi :)

reklama
Do góry