reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

As trzymam mocno kciuki i wierzę, ze będzie git!!!

Lili no to trzymam nadal kciukasy, a że tak spytam walczycie ostro z zegarkiem w ręku, czy tak na lajcie??

Ssabrina u mnie też kijowa pogoda, a robić to mi się już nic nie chce od paru tygodni :-D czasem mam przypływy energii, ale to się ostatnio zdarza co raz rzadziej, no chyba, ze chodzi o zakupy dzieciowe albo wg o tematykę dzieciową :)

zakupiłam butle TT z czujnikiem ciepła antykolkowe i tym oto sposobem chyba zamykam listę wyprawkową, znając życie pewnie jeszcze coś wyskoczy, ale torby już spakowane dla nas wiec sprzątamy chatkę i możemy rodzić :)

reklama
Ilonko wozek sliczny my tez bedziemy kupowac z takich wlasnie modeli ale to jeszcze za wczesnie moj kupi dopiero jak mala przyjdzie na swiat bo az tak nie potrzebujemy fotelik na wyjscie mamy wiec nam sie nie spieszy w listopadzie zaczniemy juz taki na gwalt zakupy czyli posciel do luzeczka akcesoria kosmetyki i inne drobiazgi bo ubranka to juz tesciowa kupuje wiec nie zamartwiam sie akurat tym a reszte mam po synku
karolciu to napewno hormony ci szaleja bedzie dobrze dzidzia zyje i ma sie swietnie glowa do gory myszo:-)
lili
trzymam kciukasy za kolejny cykl

ilonka Ja to taki przyplyw energii mialam wlasnie w weekend dlatego to wykorzystalam i wypucowalam chate jak sie tylko dalo,z pomoca mojego kochanego A. oczywiscie ale teraz to tej energii mi brakuje chociaz wiem ze to wlasnie jest przez pogode,cisnienie niskie bo pada i spac sie chce i pewnie sie pojde pozniej polozyc po obiadku :-D a i zauwazylam ze zaczyna mi sie czas dluzyc :eek: moglby mi ten suwak troche przyspieszyc a wrzesien to mam wrazenie ze juz trwa kilka miesiecy a nie tygodni i nadal trwa i nie moze sie skonczyc :oo2::-D ale to pewnie tez jest przyczyna tego ze sie juz nie moge doczekac synka :-D

Kochane oto mój mały wielki cud :-):-):-):-)
Ma aż całe 6.2 mm :-D:-D:-D:-D
Ciąża odpowiada wszelkim normom i parametrom.Wyniki badań są wzorcowe.
Żadnego Duphastonu czy Luteiny brać nie muszę.
Następna wizyta planowana za 4 tyg.
Gdyby coś mnie niepokoiło to wizyta natychmiast po telefonie do niego. :tak::-):-)

As76 super wieści!!!!! oczywiście nie mogło być inaczej!!!! buziaki

ilonka26 fajnie że decyzja co do wózka ostatecznie zapadła. Ja mam mieć swój jutro. Ale im bliżej tym jakoś przekonania nie mam że dobrze wybrałam, może dlatego że chodzi za mną ta mura4 a nie było mnie na nią stać :( fajnie że już kończycie z remontem,bo mówię ci po 35 tygodniu czas leci jak szalony

a ja miałam dziś ktg, młody szalał w trakcie badania, szyjka niestety trzyma :( następny podsłuch w piątek. Dziś się tyle nałaziłam że ledwo żyję, mam nadzieję że cokolwiek przyspieszę.

karolcia, niekoniecznie musisz sie kiepsko czuc zeby ciaza byla zdrowa... Ja z blizniakami czułam sie fatalnie na poczatku... teraz w sumie nic mi takiego nie dolega, pojawiły sie mdłosci na trochę i tyle... parcia wiekszego na pecherz tez nie mialam i nie mam, w nocy wstaję raz
uszy do gory! wszystko jest ok! a ten twoj dol nie pierwszy i nie ostatni... ja tez co jakis czas wpadam w histerie, ze juz nie moge ze nie dam rady, ze.... w sumie najczesciej rozchodzi sie o nic i zaczyna sie od blachostki... widocznie taki urok. tak jak dziewczyny pisaly, mam dni, kiedy moge gory przenosic i dni, kiedy nawet nie wstaje z łózka.

Spokojnie, dopytalam Rajmunda, okazuje sie ze kolejki elektrycznej nie palnuje.:-D Ale widzial u synka kolegi fajne lego...
rozmowa z moim mezem:
-wiesz przechodziłem obok zabawkowego, chcialem cos kupic małemu...
-a co chciales kupic?
- samochód zdalnie sterowany!
Trudno... poradzilam mu zeby kupil cos typu grzechotki, gryzaczki, stwierdzil ze nudne :cool: no to zeby nie smucic mezusia poradzilam kupic pilke dmuchana, jak maly bedzie mial kilka miesiecy to sie przyda... a maz bedzie mial poczucie ze ja pokopie z synem.
Faceci są jak dzieci

ilonka
, ładny wozeczek, malymi kolkami sie nie przejmuj, przeciez nawet nie musi byc sniegu, a jak bedzie po kolana to nie ma co sie wybierac na spacery
mi tez wrzesien zlecial baaaaardzo szybko i nie moge sie doczekac. lekarz powiedzial, ze bedziemy sie starac rodzic w 37 tygodniu... niewiele zostalo

a gdzie magnusik????? cos mi umknelo??? rodzi juz czy co?
O, jestes! Bylo troche strachu z szyjka a teraz trzyma jak nie musi ;-)jeszcze trochę i mały bedzie z wami

As piękny ten twoj cud!!! niech rosnie zdrowo

Ostatnia edycja:
As, i to jest dokladnie to!!:tak: Teraz jedziemy do przodu!
Emy, kamerka jest lepsza od autka - Rajmund siedzi przed kompem i rozgryza instrukcje obslugi.:-D
Mam dzis koszmarny dzien. Jest mi smutno - bardzo smutno, z domieszka bezradnosci i brakiem zgody na ten po*******ony swiat, w ktorym dobrzy ludzie koncza na galezi, a male dziewczynki zostaja bez swoich ukochanych tatusiow bo jakiejs pizdzie zachcialo sie romansu z pieprzonym Ciapakiem.

reklama
As76 - gratuluję i tak trzymać do końca :tak:
Magnusik - jak się czujesz na wylocie? Co do szyjki potwierdza się reguła, że u większości dziewczyn z problemami szyjkowymi jest potem tak, że trzyma ich do końca :-)
Emy - faceci :-p
Kłaczek - strasznie mi przykro, mam nadzieję, że da się wszystkie sprawnie załatwić i nie zbankrutować przy tym:/ Choć to mało ważne, uczucia ludzkie są najważniejsze, dużo sił dla dziewczynek.
Ilonka26, kasia2011 - dziękuję za kciuki :-)

Do góry