reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

karollcia no to super ze juz w domciu jestescie dziewczyny a porod super ze szybko poszlo,najwazniejsze ze juz masz to za soba i teraz mozesz sie cieszyc coreczka,zdrowka wam zycze no i jeszcze raz GRATULACJE :-)
EwelinaK GRATULUJE syneczka :-) no i super ze wszystko u Ciebie w porzadku :-)

Milego wieczorka brzuchatki ;-)

reklama
Witajcie Brzuszki po weekendzie :-)
Wczorajszy upał wkończył mnie doszczętnie, jak dobrze, że już jesień czuć w powietrzu...;-)

Karolciu - ogromne gratulacje!!! jak cudownie, ze wszystko poszlo tak szybko i bezkomplikacji :-)
Ola - mój brzucholek tez jest gdzies tam kilka stron wczesniej ;-)

A ja znów zaczynam się martwić wielkością swojego brzucha...W piatek widziałam sie z koleżanka, któa ma termin tylko 3 tyg przede mną, a jej brzuch jest ogromny. Dziewczyna ogólnie zawsze była szczupła i drobna, do tej pory przytyła 10kg, więc też jakoś nie za dużo...Jedyna różnica jest taka, że ona jest nizutka i może stąd ten jej wielki brzuch? Mąż mi tak tłumaczy, że dzidziol nie ma u niej miesjca i dlatego tak się do przodu wypycha ;-) Wydaje mi się, że moja malutka jakoś głębiej tam "siedzi", bo często czuję ją jak mnie kopie po kości ogonowej....Dobrze rozumuję?

Nareszcie mam 7-my kwadracik :-) Z tej okazji zamawiam dziś łóżeczko :-) Od paru tygodni szukałam odpowiedniego i jakoś nie mogłam się zdecydować. Po odrzuceniu tych po 1000zł zdecydowałam się na polskie łóżeczko firmy Vento, któe wraz z przesyłką będzie nas kosztować 290zł :-) I tak jeszcze sporo wydatków dojdzie, bo przecież pościel, materacyk i inne duperelki...
ANA800.jpg

http://www.vento-meble.pl/pl/index.php?parent=188&dzial=katalog&click=4

a_gala śliczne łóżeczko, zastanawiam się tylko czemu większość ludzi ostatnio kupuje białe łóżeczka, ale to tylko moje przemyślenia :)
co do brzuszka, wszystko pewnie zależy od dziecka, budowy ciała. Ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała.
ja też byłam zawsze szczupła, biodra 89cm, ale jako że wzrost 164cm to bardzo szybko u mnie wyskoczył brzucholini, a widzę, ze moje dziecię tak poza tym wypycha się mocno do przodu, stąd pewnie mój brzuch taki duży. Dla porównania napiszę, że siostra ma 172cm biodra zawsze koło 98cm i jej brzuch pojawił się koło 7 miesiąca, natomiast w dzień porodu miała brzuch taki jak ja w 5 miesiącu, więc sama widzisz, różnie z tym bywa. Ale na prawdę nie masz się co przejmować, bo przecież wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem zdrowia i prawidłowego rozwoju dziecka, a to ile kto przytył tez nie ma związku z wielkością brzucha, więc tym też bym się nie sugerowała. Każda ciężarna ma swój piękny ukochany brzucholinek i finito :)

Ilonko - ja kupuję białe łóżeczko, bo mi po prostu do mebli będzie pasowało, a poza tym łatwo dobrać inne mebelki, bo biały to zawsze biały :) Ja ma 168cm wzrostu, w bioderkach miałam coś koło 92, a w pasie 61, 62cm...ostatni się zmierzyłam i na wysokości pępka mam dopiero 70cm... mam jedną koleżankę, jeszcze szczuplejszą ode mnie i w 7-mym miesiącu też miała mały brzuszek, a urodziła chłopca 3kg wagi i to na dodatek 2,5 tyg przed terminem...

Hej...
nie wytrzmałam dziś pobiegłam do gina...stres mnie zjadał....

ale jest bardzo dobrze....
ciąża rozwija się prawidłowo....jesteśmy na etapie 6 tc 1 d...
no i najważniejsze....widziałam piękne serduszko....105 uderzeń na minutę...
lekarz wyjaśnił, że na tym etapie jest wszysto wspaniale...i wygląda na to, że tym razem się uda....

choć cieszyć się zaczniemy po 1 trymestrze....

mam l-4 na cały tydzień....
kolejna wizyta za dwa tygodnie....

Ostatnia edycja:
Karolciu - hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekałam kochana na wieści od Ciebie. Już mi słabo z nerwów było. Kciuki mnie bolą od trzymania. Co za wspaniałe wiadomości. Hip, hip hura!

Karolciu81 - super wieści!!!!!!!! ale się cieszę :-) :-) :-) teraz to już wszystko pięknie będzie szło!!! tak bardzo trzymałam zawsze za Ciebie kciuki i nadal trzymam, bo znamy się przecież już dosć długo, nie wiem czy pamiętasz, ale byłyśmy razem na kwietnówkach 2011...

karolcia81 ale się cieszę :) dobrze że poszłaś do lekarza, uspokoiło cię to choć troszkę. Teraz odpoczywaj kochana :)

ilonka26 ja mam ciemne łóżeczko :) i chyba taki sam model jak twój :)

a ja dziś po podglądzie małego :) waży już 2900 g, więc szykuje się duży chłopak, wód mam dużo, rozwarcia nie ma szyjka 1,5 cm, leki rozkurczowe odstawione, ciśnienie mam kontrolować bo troszku duże, za tydzień ktg. Mam molestować męża ( choć nie wiem jak to będzie bo sobie nie zasłuzył ). Młody siedzi już bardzo nisko ale wsio jest w normie. Mam wytrzymać dwa tygodnie i mogę rodzić. Tylko co ja zrobię jak wózka jeszcze nie mam. Będę dzwonic w tym tygodniu, bo 5 tygodni to mija dopiero na koniec września :( trudno najwyżej pożyczę fotelik od kogoś na wyjście ze szpitala. Jakoś do mnie nie dociera że to może być lada moment :)

reklama
karolcia81 superrrrrrr wiesci,najwazniejsze teraz zebys uwierzyla w swoje malenstwo i duzo odpoczywala i sie nie stresowala niepotrzebnie :tak: super ze fasolinka zdrowo rosnie no i ze serducho juz bije jak dzwon superrrrrrr :-)
magnusik duzy juz chlopak prawie 3kg,najwazniejsze to wytrzymac jeszcze te 2tygodnie a potem to maly ma zielone swiatelko hehehe a na wyjscie jakbys nie miala jeszcze wozka i fotelika to mozna pozyczyc a moze akurat syneczek posiedzi dluzej w brzuszku u mamusi i wszystko zdazy dojechac na czas :-) glowa do gory to sa male problemy ktorymi nie warto sobie teraz glowy zawracac ;-)
a_gala sliczne lozeczko,cale biale ,tez chcialam cale biale ale jakos zdecydowalam sie na biale z dodatkiem brazu :-)

Do góry