reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Obawiam sie, ze babcia bedzie chciala zobaczyc wnusie w swoich darach... Byloby to calkiem naturalne.
zawsze mogę powiedzieć, że w praniu :-D

Karolcia nie schizuj się ani śluzem ani moczem i proszę mi tu nie znajdywać nowych problemów ;-)
wszystko jest ok i tak już zostanie aż do rozwiązania!!! Ale i tak jestem z ciebie dumna, bo w poprzedniej ciąży panikowałaś mocno, a teraz taki względny spokój wyczuwam w twoich postach i tak trzymać!!!

a ja właśnie zauważyłam, że mi się brzuch obniżył i troszkę się przestraszyłam porodu, że to już niedługo. Poczytałam na necie, że różnie z tym bywa jednym w 8 miesiącu się obniża innym na parę dni przed porodem, ale kurcze chyba i tak pora troszkę wyluzować z robotą, nie chce mieć wcześniaka, a to dopiero 33tc się zaczął :/

Ostatnia edycja:
ilonka - masz racje, czuje sie znacznie spokojniejsza...wręcz mnie taka ogólna blogośc ogania....denerwuje się to fakt, nie da nie mysleć, ale jest jakoś tak inaczej....
kocham odpoczywaj....odpoczywaj...nie chcemy tu wczesniaka...choc i tak bedziemy kochac jak swoje;)

Karolcia, obys musiala dlugo i nieskutecznie szukac. Pusc wyobraznie na urlopik, co? Bo cos tam sobie ubzdurasz i zaczynasz sie zamartwiac zupenie niepotrzebnie. Wszystko jest ok i tego sie trzymamy. A ja z ta swoja "herbatka" w majtach druga polowe ciazy lece i jakos nie widac zeby Karolkowi zaszkodzilo.

karolcia staraj sie nie myslec o tym co najgorsze,tak jak klaczek napisala najlepiej dac wolne wyobrazni i zyc dniem dzisiejszym,myslec jak najwiecej pozytywnie a zobaczysz ze wszystko sie jakos ulozy ;-):-D
ilonka no to czas troszke zwolnic tepo bo jeszcze masz troszeczke czasu ;-)
A u mnie ostatnio maly strasznie mnie napiera i uciska na dole,strasznie dziwne uczucie bo czasem mam wrazenie jakby mial zaraz wyskoczyc ehhh wieczorami to az ciezko mi sie chodzi i do WC to bym mogla co pare sekund latac taki dziwny ucisk na pecherz tez,mam nadzieje ze to nic powaznego.

Ssabrina nie martw się ja miałam tak samo. A brzuch masz nisko? Bo ja od samego początku bardzo nisko i jak ktoś mnie teraz spotyka to mówi że juz taki do porodu i nie pomaga tłumaczenie że ja mam cały czas tak. Ja nie wiem np co to kopniaki pod żebrami, czy ciężkie oddychanie, ale za to ucisk i kopniaki w pęcherz to i owszem. Czasem mam wrażenie jakby już w szyjce gmerał.

karolcia81 śluz się obserwuje tam w środku podpatrując lusterkiem albo wyciągając trochę na palucha. Po kilku godzinach na wkładce zawsze będzie żółto herbaciany :) jak wyciągniesz trochę to powąchaj, jak typowo kwaśny zapach to raczej ok, jak nic nie masz tam zaczerwienione to też ok. Możesz sobie zapobiegawczo 2 x w tygodniu aplikowac lactovaginal dla polepszenia prawidłowej flory bakteryjnej. Ja całe życie miałam problemy z zapaleniami bakteryjnymi i grzybicami a w ciązy cisza i spokój oprócz paciorkowca ale odpowiednie leczenie parę lat temu i stosowanie się do kilku zaleceń i jest ok :)

kurde ciekawe czy Amelka karolci33 juz po tej stronie brzucha ...

a u mnie przygotowań ciąg dalszy, namówiłam w końcu męża i skręcił łóżeczko i półkoprzewijak. Jeszcze to musi jakoś ulokować w pokoju i będę mogła wsio poukładać. Ciągle się zastanawiam czy dotrwam do terminu czy może coś wcześniej... już krzyczę na męża że ma piwa wieczorem nie pić, bo jak coś to kto mnie 40 km zawiezie..

Magnusik, doczytalam o ulozeniu brzucha i wreszcie kumam co sie dzieje. Ja mam to wszystko pod broda i non stop ziajam. Spacerek na pietro i juz zadyszka. Wnerwiajace to jest.

po południu napisałam do Karollci czy nadal jest w dwupaku czy już tuli maleńką, odpisała mi chwilę temu że na razie jeszcze Amelka w brzuszku, ale jest po masażu szyjki, więc ma nadzieje, ze za niedługo co się zacznie dziać, pozdrowiłam ją od nas i ona nas też pozdrawia :)
Tak więc laski trzymamy nadal kciuki :)

Ssabrina mi też się tak mała czasem ułoży, ze co chwilę biegam do wc, ale na szczęście nie występuje to na co dzień, więc git

a tak w ogóle to śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w końcu chłopca :-D i zastanawiałam się co ja zrobię z tymi różowymi wdziankami :)

[/B]Kiedy ostatnio ode mnie całowałyście brzuchy? - dawnooooooooo - proszę o nadrobienie :tak:
lili ja z miła checią pocałowałabym brzusio od e-cioci tylko nie sięgnę:sorry: ale pogłaskany jest odpowiednio, to narazie musi wystarczyć. I porszę Adzika ucałować!

dziewczyny, jak to jest z tym sluzem....u mnie jest go baaaaardzo duzo i ma kolor....kremowy...nie biały, ale kremowy...czy kremowy to to samo co mleczny? i czy kremowy nie świadczy o jakiejś infekcji?
no i mocz...kurcze...zauważyłam dzisiaj ze strasznie śmierdzi lekami...fuj...normalnie po porannym sikaniu apteka w łazience...aż mnie zemdliło od tego "zapaszku", któras też miała cos tak dziwnego?

karolcia, moczem się nie przejmuj, przeciez te leki którędys muszą ulecieć
co do sluzu, dopóki nie swędzi i nie piecze to jest ok. ja tez mam bialy a wieczorem na wkładce zmienia kolor, normalka.
W tamtym tygodniu dostalam globulki na 3 dni na grzybka, bo zaczęło nieprzyjemnie swędziec. Przeszło...

ilonka, tez mam nadzieję, ze dotrzymacie troszkę dłużej... i proszę nie forsuj się przy tym remoncie

u nas problemu z ciuszkami nie będzie.
Tutaj taka tradycja że od rodziny męża dostaniemy kasę (tak jak na wesele) i oczywiscie dostaniemy odpowiednio od tych, ktorym my dalismy na weselach, urodzinach dzieci i róznych innych okazjach. myslę, ze nawet kwotowo podobnie:eek:
mało kto przyniesie cos innego,może znajomi przyniosą trochę ciuszków, ale myslę, ze raczej dostaniemy wszelkiego rodzaju fisher price'y, grzechotki itd.

Moje dwie siostry i brat postanowili kupic nam wózek, nie powiem, bardzo się cieszę z takiej niespodzianki! nawet moja 96-letnia babcia postanowila się dorzucic...słodziak z niej.... ah, tęsknię za nią... powiedzialam siostrze, ze jak juz chce się dorzucic to niech nie biorą od niej duzo, przeciez nie ma wysokiej emerytury
Moja mama juz wczesniej dala nam sporą sumkę więc nie chcę żeby nam cos jeszcze kupowala

My dzis mamy dzien do d***. wczoraj caly dzien i noc na lekach, brzuch się stawiał. kołatanie serca i drgawki minęły mi ok. 6.00 rano... jak juz zasnęłam, to obudziłam się o 15.00, i teraz dopiero mogę powiedziec, ze leki zadzialaly bo zadnych mięsni nie czuję

milego dnia brzuchatki!

w takim razie czekamy na córcię karollci!!!

reklama
Emy współczuje dolegliwości, skąd te drgawki u ciebie?? a ciśnienie mierzyłaś?? dobrze, że dziś już lepiej i że wszystko przeszło

przy remoncie staram się już oszczędzać, na szczęście mąż ma ostatnio pomoc - kolega mu pomaga, dzięki temu ja mogę sobie spokojnie posiedzieć :)

Do góry