reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Lilijanna, ales jej przysrala!
laugh.gif
No, w sumie fakt...Jak nie ma sil, jak narzeka? A, dzieki. Zeby sie jeszcze chcial ladnie fotografowac, a to male brzydactwo (po tatusiu, po tatusiu) robi wszelkie mozliwe uniki. Zaslanianie buzi skrzyzowanymi ramoionami, to dokladnie gest Rajmunda - on mi sie tak zawsze przed obiektywem chowa. :szok:
Ssabrinaa, czemu Ty nie spisz po nocach, biedactwo?

klaczku chlop mi spac nie daje bo chrapie czasem tak ze mysle ze sasiedzi tez nie spia przez niego :-D a do tego brzuchol juz ciazy i latanie do WC co chwile a do tego brak wygodnej pozycji a jak juz sie fajnie uloze i slipia sie mi kleja i gotowe do spania to synus sie budzi i zaczyna swoje harce nocne hehe :-D ale odespie se te noc w dzien :tak::-)

Ej, V_jolka, nie wiem o co lotto, poza tym ze swego czasu chyba prosilas o duphaston, ale nie znikaj bo to bez sensu. Ja swego czasu dostalam od dziewczyn i dupka i luteine, sporo tego bylo, dokombinowalam jeszcze z Polski opakowanie luteiny, po "spuszczeniu pustaka" "podalam dalej" komus kto potrzebowal i uwazam ze grzechu nie mam. Wez wyluzuj.
Ilonka, a co bedzie? Bo widze ze rozowo...
jak to kto dziewczynka :) Przecież non stop piszę, że Iga będzie :-pale jakby był chłopiec to by został Pawełek albo Karolek :)
A co do spania, pewnie pod koniec ciąży też będziesz miała z tym problem, co prawda nie chcę prorokować ale jak twój Karolek tak intensywnie już kopie to co dopiero później, a jak będzie walił po pęcherzu to o spaniu całą noc można zapomnieć ;-)

V_jolka ty się tam nie stresuj takimi głupotami, potrzebowałaś pomocy i na szczęście ktoś mógł to pomógł o żadnym wyłudzeniu nie ma mowy, bez przesady. Wiem, że teraz hormony też powodują swoje, bo sama inaczej reaguje na niektóre sytuacje w ciąży, ale grunt, że wszystko jest oki z tobą i dzieckiem, a resztą się nie przejmuj i ni znikaj :)

Ssabrinaa, Rajmund tez czasem pochrapuje, co mnie budzi. Ja go wtedy delikatnie po policzku smyram, on sie tak pol na pol przebudza, mowie mu zeby sie odwrocil na bok bo chrapie... Przewraca sie i przestaje. Jeszcze go czasem przytule jak sie na "wlasciwa" strone obroci i w zasadzie zadne z nas sie ze snu nie wybija. No, latanie na "sikunde" to juz inna bajka - tego sie przespac (chyba na szczescie) nie da. A wariacje Karolka nauczylam sie przesypiac. Po prostu "odpinam" jakby te odczucia.
Jankesowa, zdaniem Rajmunda po tatusiu taki sliczny.:-D
Ilonka, ja wiem ze dziewuszka, tylko gdzies mi imie "przelecialo". Fajnie ze dziewczynka bo wszedzie sie chlopaki rodza. Kurcze, na Mojej Wyspie co ktora sie rozpakowuje to facet - ja sie nie wylamalam - dziewczynek w UK jak na lekarstwo.
No, spanie pod oniec ciazy moze byc problematyczne. Pamietam ze "starych dobrych czasow", ze samo przewalenie sie z boku na bok budzilo. Jakos tak z przekladaniem brzucha bylo zawsze "pod gorke".:-D

klaczku moj to pochrapuje czy spi na plecach czy na boku raz bardziej a czasem w ogole i chyba jedynie jak jest bardziej zmeczony to wtedy sa koncerty w nocy hehehe wiec ani tak ani tak no ale wiem ze jakbym go tak posmyrala i on by sie przebudzil to by potem juz nie zasnal,on juz tak ma lekko sie przebudzi i po spaniu a rano do pracy wiec potem by mi caly dzien marudzil no ale musialam miec jakies 2dni kryzysowego spania bo dzisiaj w nocy to spalam jak zabita nic nie slyszalam jedynie sie nad ranem przebudzilam na sikanca :-D

Dzisiaj pogoda barowa,pada deszcz i jest duszno ide cos gotowac a pomysla brak :tak:
Milej niedzieli brzuchatki ;-):-)

cześć

u nas za to taki był gorąc że leje się ze mnie jak z kranu 28 stopni w cieniu :/ ale powiedzmy że to ostatnie dni takie ciepłe, więc jakoś przeżyję :)

Kłaczek na październikowych cieżarówkach przeważają dziewczynki :-) a tak w ogóle to mam nadzieje, że faktycznie w trakcie porodu Iga będzie Igą, bo teściowa co nie kupi dla małej ma kolor różowy, więc co najmniej śmiesznie Pawełek wyglądałby w różowym kombinezonie :/

reklama
Ilonka, dlatego my nic rozowego nie mamy. No, chyba jakies body w bladym rozu jedne... Najpierw na wszelki wypadek nie kupowalismy, potem bo cos mi sie zdalo, a teraz to juz na bank nic pod dziewuszki.

Do góry