kochane...czy mogę?
tak, tak...to ja...udało się...teraz czeka nas cięzka droga, żeby dotrwać do końca I trymestru, a potem dalej i dalej....
:-):-):-):-):-):-):-) GRATULUJĘ KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!! (ta co zrobila tes 5 dni przed @ i uznala że cykl znów poszedl na straty...)
Cieszę się ogromnie i kibicuję ci do sameeeego końca.. kiedy to będzie? kwiecień, maj???
Ale będzie piękny żółwik!
Mamuśki, w Tesco jest fajna promocja -30% na wszystkie ubranka. Są to naprawdę dobrej jakości rzeczy. Byliśmy wczoraj i się troszkę obkupiliśmy, a właściwie naszą niunię ;-) A mężowi jak się podobało, pierwszy raz był na dzieciowych zakupach, sam wybrał te niebiesko białe śpiochy, czapeczkę i bodziaki :-)
a_gala śliczne! fajnie że twoj mąż polubił zakupy dla malej! U mnie to raczej niemożliwe...
tez zdecydowalam, że kupię kilka sztuk newborn (nawet nie 56, bo 56 ktore mam wcale nie jest mniejsze do 62
) nawet jak wyrosnie po 2 tygodniach to będzie wygodniej dla nas obojga
zjola, wiiiiiiiiiitaj! wkoncu jestes!
Cati, ucz się ucz... chociaz nie wiem jak się wyrobisz niedospana.
Ela cudna!
Dzis odebralam wynik na przeciwciala Rh, negatywny
i wieczorkiem lecę do mojego ginka, ma mi dac zastrzyk z immunoglobiny
mam nadzieję, że nie boli.
Swoję drogą, zastanawialam sie po co mi ta immunoglobina w 28tc skoro wiem ze w Polsce podaje się ją dopiero po porodzie jak dziecko ma Rh+, poszperalam po necie jak zwykle i znalazłam taki tekst:
"W krajach zachodnich immunoglobulinę anty-D dostają zapobiegawczo wszystkie Rh ujemne kobiety w 28. tygodniu ciąży.
W Polsce nie robi się tego ze względów ekonomicznych."
Posmialam się trochę, bo w jakim ja kraju zachodnim.. potem pomyslalam jak bardzo bronimy sposobu prowadzenia ciąży w Polsce zwlaszcza slysząc jak to się dzieje w krajach skandynawskich albo na Wyspach, a okazuje się, że inaczej wcale nie oznacza gorzej.
kłaczek dostaje clexane, a w Polsce pewnie nikt by o tym nie wspomniał, no i jak się okazuje nikt nie oszczędza na immunoglobinie
Pozdrowienia dla wszystkich!