reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

o ja Karolcia !!!! wchodzę tu po 3 dniach a tu taaaaka niespodzianka, ale się cieszę :-) ja bym do gina poszła już, albo chociaż zadzwoniła i ustaliła "plan działania". ze mną było tak, że po odebraniu wyników bety i progesteronu (3 dni po zrobieniu testu) zadzw. do mojej gin i ona od razu kazla mi jak najszybciej podjechac po recepte na duphaston, a za kilka dni też jednak umówiła na wizytę...

reklama
Karolcia, no ja pod wrazeniem jestem Twojego szefa! Jakby sam byl po takich przejsciach... To ze pogratuluje pozniej, jak juz bedzie pewniej - super. Tez bez fanfar, spokojnie. Widzisz? Facet Cie rozumie i wyglada ze bedzie wspolpracowal.

sami całkiem niedawno przez to przechodzł...więc wie co to znaczy....tez się znowu zaczynają starć...to młody człowiek jest....myslę, że będzie dobrze...bo nie chcę iśc tak od razu na l-4 bo wiem, że oszaleje w domu ze swoimi myslami....

a_gala - na razie czekam cierpliwie na wyniki...jak będą podejrzane to umówię się najszybciej jak sie da....zrobiłam jeszcze kardio. ale na nie musze poczekac tydzien...mam tylko nadzieje, że jak coś będzie nie teges...to zdązymy ze wszytskim...

Ostatnia edycja:
Mamuśki, w Tesco jest fajna promocja -30% na wszystkie ubranka. Są to naprawdę dobrej jakości rzeczy. Byliśmy wczoraj i się troszkę obkupiliśmy, a właściwie naszą niunię ;-) A mężowi jak się podobało, pierwszy raz był na dzieciowych zakupach, sam wybrał te niebiesko białe śpiochy, czapeczkę i bodziaki :-)

20110829012.jpg

Ela 200811_4.jpgEla - 2108-2608 019.jpg
Klaczek - bardzo sie ciesze, ze test Pappa dobrze wyszedl. Na pewno jestes spokojniejsza :tak:. Zycze Ci zeby te dni do skanu szybciutko zlecialy!
Ilonka - biedna jestes z tym remontem. Mam nadzieje, ze Ty nic przy nim nie robisz i sie oszczedzasz? Caluski w brzuszek dla Igusi :-)
Karolcia81 - witaj kochna, cudne wiesci:tak:. Teraz bardzo mocno zaciskam kciuki zeby wszystko bylo dobrze przez nastepne 8 miesiecy.
Agniesia82 - witaj, dawno Cie tu nie widzialam. Jak sie miewa Hania?
Zjola - super, ze mialas udany urlop. Wklej jakies fotki jak znajdziesz chwilke. Pozdrawiam:-)

U nas ogolnie wszystko w porzadku. Ze spaniem Eli jest juz troche lepiej. Nadal ma lepsze i gorsze noce ale gdzies od 2-ej to juz 2.5 -3h przespi i potem zje i znowu 2-3h snu. Niestety nadal ma ten katarek ale lekarka osluchala ja w zeszly wtorek i na szczescie poza tym nic jej nie dolega. Mnie zostalo jeszcze do zrzucenia 2kg do przedporodowej wagi (mialam ok 11.5kg na plusie pod koniec ciazy) wiec nie jest zle. Tylko brzuszek sie jeszcze nie wchlonal do konca. Staram sie cwiczyc zeby przyspieszyc zanikanie tego bebenka i mam nadzieje, ze sie go wkrotce pozbede.Dostalam wreszcie wyniki z ostatniej sesji egzaminacyjnej - egzamin z czerwca zdany z czego bardzo sie ciesze! Zostaly jescze 2 do zakonczenia studiow. Teraz sie staram zmobilizowac do rozpoczecia nauki do grudniowej sesji, teoretycznie dzis powinnam zaczac, zobaczymy;-)
Mam pytanie do bardziej doswiadczonych Mamus - czy Was tez bolaly sutki przez pierwsze tygodnie przy kazdym karmieniu? U mnie piersi sa caly czas straznie wrazliwe i pobolewaja przy kazdym dotyku. Natomiast jak Ela zaczyna ssac to ten pierwszy moment jest tak bolesny, ze trudno wytrzymac. Czy to sie ma szanse poprawic?

Zalaczam nowe zdjecia Eli.

Pozdrowienia dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
a_gala - dziekuje :-). Ela na razie nosi ubranka w rozmiarze 56/newborn. Jak byla mierzona w ostatni wtorek to miala 54cm wiec mysle, ze jeszcze chwile w tych ubrankach pochodzi. Jak jej zalozylam spiochy rozm 62 to po obudzeniu miala obie nozki w jednej nogawce :-D. Potwierdzam, ze ciuszki z Tesco sa dobrej jakosci i fajne do noszenia. Mamy kilka i polecam.

no ja właśnie jestem na etapie kompletowania wyprawki... na początku nie kupowałam rozm. 56cm, bo wszyscy naokoło mówili, że bez sensu, że lepiej od razu na 62 itp itd, no ale po przemyśleniach postanowiłam jednak kupić parę ciuszków na 56, bo nie sądzę, żebym urodziła jakiegoś wielkoluda, a uważam, że te 62 na noworodka mogą być dużo, za dużo, a jak jeszcze podkurczy nóżki, to już w ogóle....

Karolciu dzisai o tobie myslalam. Patrze a tu takie wiesci. Zzaciskam piastki ...ale sie ciesze
Co do ruchow wydaje mi sie ze to za wczesnie. Dzidzia teraz jest jeszcze bardzo mala i bardzo niziutko wiec pewnie to jeszcze nie to ale kolo 16 tyg to juz bardziej.:tak:

Cati oj bolaly i to jak. Co do brzuszkow dobrze jest si wstrzymac do 6 tyg. Kochana spokojńje mi jeszcze bebzol zostal

Ostatnia edycja:
a_gala - ciezko przewidziec jaki sie duzy dzidzius urodzi. W naszym przypadku ten najmniejszy rozmiar byl potrzebny
kasikz - dziekuje za informacje. Zastanawialam sie juz czy cos zle przy tym karmieniu robie bo w poradni laktacyjnej twierdzili, ze to nic nie powinno bolec:confused2:

reklama
Cati pewnie czesciowo wynika to z tego ze zle przystawiasz i mala lapie sutka a nie otoczke ale nie znam mamy ktora mowila ze nie boli. Z czasem jak sie nauczycieni piersi sie przyzwyczaja przestańie. Jakbys miala poranione to smaruj czyms z lanolina szybkongoi i nie trzeba zmywac przed karmieniem

Do góry