reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
magnusik- mi sie tez wydaje ze ilonce chodzilo o to ze od przyszlego roku bedzie 4 tygodnie urlopu macierzynskiego dodatkowo.
teraz jest dwa.i tak samo z tacierzynskim teraz jest jeden tydzien a od stycznia beda dwa.
ilonko- no ja juz tez sie ciesze ze wszytsko mam gotowe teraz to juz tylko czekam.za tydzien o tej porze to juz na 100% ede wiedziala kiedy rodze.

oj, dziewczynki,współczuję upałów. muszą być strasznie męczące.

magnusik, FYN super wózek, tez o nim myslalam tylko ze bez gondolki... u nas w tym klimacie zbedna rzecz przy płasko rozkładanej spacerówce. w sumie jeszcze go z listy nie skreslilam.. tylko wpadł mi ten pomysł z rozkładanymi fotelikami

a_gala, ilonka, ten wózek casualplay vintage3 tez jest na piankowych kołach, nawet dużych, waży 6,5kg, fotelik wazy 3,5kg.
Jak na nasze egipskie warunki nie ma co przesadzać z terenowymi wózkami na pompowanych kołach. dla mnie wazna jest tez moja wygoda, wózek muszę byc w stanie wniesc na 2 piętro, złożyc w miarę sprawnie i wpakowac do samochodu

mutsy u mnie odpada, jakos nie mogę się przekonac ani do ridera ani transportera- a te wózki mają tez sliczny rozkładany fotelik, nawet większy niz w casualplay

jest jeszcze jedna opcja- xlander XA z fotelikiem Mutsy Prima traveler (własnie tym rozkładanym) ale wagowo wyjdzie duuuzo gorzej

ilonka
mi tez w tym wózku vintage3 nie podobają się gondole, ale jak się zdecyduję wybieram opcję z fotelikiem samochodowym z rozkładanym oparciem (prima easy)

zobaczymy, dzisiaj rozmawialam z siostrą, była te wózki pooglądac na żywo... jakiej bym nie wybrała opcji, to zastanawiam się nad kupnem najpierw samego stelaza z fotelikiem, a po tych 5, 6m-cach dokupic siedzisko do spacerówki. Przynajmniej mój luby nie dostanie zawału. opcja fotelik+stelaż to ok 1200zł, samo siedzisko to ok 700zł

kłaczku, ramadan juz sie konczy w poniedzialek!!! będziesz mogła zaszalec z remontem!!!;-)
Buziaki!!!

Oj, taaak... dzieki Emy! Oli wroci i poszalejemy! Juz sie Alma z Markiem do pomocy wpraszaja bo swoje mieszkanie juz dopicowali i nudzi im sie bez malowania.:-D
Co do kolek wozka, to mialam watpliwosci. Chcialam duze, Rajmund postawil na pompowane. Protestowalam ze jak mi kolo strzeli to jestem uziemiona, a on mi wtedy ze tak mowie bo nie mialam w domu faceta, ktory by kolko naprawil. No i zamknal dyskusje. ;-) A nasz wozek jest cholernie ciezki. Bardzo. Tyle ze mam w domu mezczyzne ktory bedzie go do samochodu wkladal.:-D Sam chcial.

ilonka26 o jakim dodatkowym miesiącu mówisz? bo to że od 2012 r. dodatkowe 2 tyg to ja wiem, ale miesiąc? o co chodzi dokładnie ? napisz jeśli możesz :)
Gosia i Karollcia już ci wyjaśniły, mi właśnie chodzi o to, ze w tym roku jeszcze można dostać po skończonym 20 tygodniowym macierzyńskim jeszcze 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego, natomiast w przyszłym roku zamiast dodatkowych 2 tygodni, ma być dodatkowy miesiąc

Emy ja też myślę jeszcze nad X-landerem, ale kurcze ciężki jest :/ i nie wiem czy sama dałabym radę go wnieść nawet na moje pierwsze piętro, bo do wagi wózka przecież dochodzi waga dziecka, a ja miałam problem u siostry syna w foteliku samochodowym podnieść, a co dopiero cały majdan, łącznie z zakupami :-( Sama jeszcze nie wiem co zrobię, u ciebie przynajmniej odpada kupno gondoli, a one są najcięższe

karollcia a może za tydzień już będziesz tuliła małą :)

kurcze całą noc przerzucałam się z boku na bok, bo mieszkanie tak się nagrzało, że było 26 stopni, a na dworze 21 :szok: ale nie tylko ja źle spałam, bo mój mąż tak samo, chyba trzeba będzie zainwestować w klimatyzację :tak:

Kłaczek!!! - jutro 20tc jak się z tym czujesz? Bo ja BOSKO! :-D:-D:-D
TADAAAAMMMM!!:tak: Polowa z glowy! A za tydzien (no, dobra, 8 dni) SCAN!! No, nie.... Poranek wstal dzis paskudnie deszczowy a w tej chwili wlasnie wylazlo cudne slonce. Janiepierdykam - ja sie smieje do Twojego posta, a slonko wylazi...

Mam pytanko do klujacych sie mamus... Czy Clexane ma jakis wplyw na usuwanie wody z organizmu? Bo wczoraj nie zrobilam sobie klujka w lojek w ciagu dnia, tylko wieczorem i noc przelatalam do kibelka. Mam tendencje do gromadzenia wody, generalnie puchne jak tylko jest okazja, wiec pewnie bylo z czego spuszczac, ale czy heparyna ma cos do tego? Bo jesli tak, to bede musiala sie przestawic na klujki w ciagu dnia i pamietac o tym.

ilonka26 z tego co pamiętam to zależało ci na długiej gondoli, a X landery to chyba krótkie są co? co do wagi wózków..hm.... mnie czeka wnoszenie mniej więcej 15 kg wózka z dzieckiem, zakupami na 3 piętro więc... :D ale chyba jakoś dam radę. Choć po tak długiej przerwie nie dźwigania niczego to może być ciężko :)

No to wklejam obiecane fotki, zdjęcia z wczoraj, czyli z początku 25 tygodnia, na wadze ostatnio było +4kg, a jak jest teraz dowiem się dopiero za tydzien na wizycie...

brzuś w ubranku:
25tc (2)male.jpg

i bez:
25tcmale.jpg

reklama
Chudzinko... Jaka Ty szczuplutka jestes... I tylko +4? Ja juz + 7!:wściekła/y: A bebenek sprzed chyba 2 tygodni se taki:

Rajmund sie odgraza ze trzeba bedzie ladne fotki bulwy porobic, zeby kiedys Jajko wiedzialo jak sie rozpychalo - jak zrobi to wrzuce aktualne.

Do góry