reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej babki, u nas dziś wizyta. tylko lekarz przyjmuje od 21.00 w Ramadan... zawsze przyjmował od 18.00. ale teraz to po 18.00 wszyscy zasiadają do stołu to pewnie i tak się nigdzie nie ruszają do 20.00

trzymajcie kciuki!

reklama
Hej dziewczyny :-)
Porody na wesolo,super tez bym taki chciala na wesolo i szybki no ale to sie okaze w listopadzie :-D
Emy kciukasy zacisniete i daj nam znac po wizycie co tam u dzieciatka slychac ;-):-)
magnusik no to powodzenia i milego podgladania na jutrzejszej wizycie ;-):-)

ilonka26 no to macie trochę roboty. Nic dziwnego że się stresujesz czy zdązycie, człowiek chciałby wsio przyfotować jak najlepiej, a jak samopoczucie ? byle do 19 tego co? ja się już wtorku doczekać nie mogę

karolcia33 u mnie gdyby była dziewczynka byłaby Amelka właśnie :) mamy podobne gusta :)

Cati naprawdę łatwo poszło :) a tak jak kłaczek pisze minka Eluni zabójcza :) trzymajcie się dziewczynki

w sobotę trafiłam na patologię ciąży, bo cały dzień mi się coś lało wiadomo skąd więc zadzwoniłam do gina i kazał śmignąć do szpitala na ip żeby sprawdzić czy to nie wody, na szczęście fałszywy alarm, ale przyjęli mnie na oddział, okazało się, że mam anemię więc dostałam tardyferon, zapalenie ukł. moczowego się przyplątało na który dostałam furagine i jakiś grzybek dostałam jednorazowo clotrimazol. Na usg wyszło że wód jest bardzo dużo, szyjka zamknięta, miękka ale mała jest wysoko główką w dół, więc super. Dziś po KTG wyszłam do domu, ale strachu miałam pełne majtasy
lecę odpoczywać, bo znowu zaczynam przyzwyczajać się do mieszkania :)

Cati ale piękność!!!! spóźnione gratulacje!!!!

Ilonko dobrze,że to fałszywy alarm:) uff.buziam mocno!

Kłaczek rany chyba ktoś Ci suwak podmienił:) ale pomknął!!!
Magnusik ciekawe ile brzdąc już waży.u mnie w skończonym 32 to już ostatnie usg było
emy kciuki to ja mam zawsze za was wszystkie zaciśnięte:) ale zacisnę mocniej,na pewno wszytsko ok! jak tam z M??? już ok?>?

co do imion to norma ,ze rodz nie podoba się:)
mnie to do końca i rodz i teściowie wręcz błagali żebym nie robiła tego dziecku.wg nich imię Julian jest damskie pedalskie itp
a nam się podoba i już:)

Ostatnia edycja:
Hej! jestem. Dzięki za kciuki.
Trochę mi to zajęło, ale jak już wyszłam z domu to połaziłam trochę po sklepach

Od czego zacząć? Przybyło mi 3 kg w tym m-cu, czyli waze teraz 58kg. Maluszek wygląda już jak prawdziwy bobas. Buźkę ma słodziutką i oczy po tacie (zresztą wyglada jak tatko podczas snu) Myślałam ze się poryczę bo jest bardzo bardzo podobny do naszego aniołeczka Karimka.
I najważniejsze, udało nam się podejżec skubanca ma jajka i siusiaka!!!!!!!!!!!!! Nawet nie wiedzialam ze ta tym etapie sa az tak rozwinięte.
Doktorek mu zmierzył kosci i będzie raczej dłuższy niz krotszy (pewnie po naszych ojcach, bo my kurduple)

łozysko się ładnie podniosło, więc akurat to mamy z głowy, ale za to moje dziecię zrobiło sobie krawacik z pępowiny. Będziemy to cudo obserwować jak tylko mały ruszy w dół. No i znowu zawiało cesarką...

Za dwa tygodnie badanie na przeciwciałam RH i jesli negatywne to dostanę zastrzyk, jesli pozytywne to juz inna bajka... az sie boje
Mój ginek w połowie wrzesnia leci do Kanady na miesiąc. Po jego powrocie ok 20 pazdziernika mamy miec sciągany szew

ilonka- zabrzmialo groznie, dobrze ze fałszywy alarm, przy okazji trochę cię podleczyli

Buziaki!

Jeszcze nie nadrobiłam, ale widzę, że Cati rozpakowana - gratulacje, Córa śliczna :-)

Obiecałam kiedyś, że wkleję link do LIDL jak będą promocje, polecam te ciuszku Lupilu w 100%, lepsze niż nie jedna firmówka, a testowałyśmy sporo. Jak będą w rozmiarze Adrianny to na pewno zakupię, a mniejsze też, bo być może ... ;-)

reklama
ilonka26 dobrze że sytuacja opanowana. Ja tardyfeorn biorę już od 2 miesięcy :) odpoczywaj kochana!
słońce a powiedz, masz po nim zaparcia?? bo tego się obawiam, że dodatkowa dawka żelaza mnie zakołkuje na amen :)

Ola
też się cieszę, że Igusek jeszcze jednak sie nie zdecydowała na wyjście :)

Emy
no to cieszę się, ze wszystko ok, mi też w szpitalu pokazali buziaka małej, jest śliczny, szkoda że mąż musi mi tylko póki co uwierzyć na słowo :) a wagę masz idealną :)

Lili dzięki za linka, na pewno się wybiorę do Lidla, bo faktycznie rzeczy śliczne

Karolcia81, Zjola
jak tam?? Kciukam nadal i czekam tu na was :)

Do góry