Cati, tez tak zawsze mialam, ze jak przychodzily parte to jakos sie czlowiek inaczej koncentrowal. Juz bylo wiadomo ze nie lzy i czeka, tylko bierze sie do roboty, ze to ostatni etap. Tyle ze ja nawet szkoly rodzenia nie przerabialam... Kurcze czytam... Gdzie Ty mieszkasz? Bo brzmi troche jak z UK - nie nacinaja, gaz... Tu tez nie nacinaja i masz gaz do dyspozycji, tudziez jakies znieczulenie. Na usmiech Twojej Elzuni nie moge sie napatrzec. Wyglada cudownie. Wiem ze to na razie tylko "minka", ale tak zaje... slodka ze poprostu nogi miekna.
reklama
ilonka26 no to macie trochę roboty. Nic dziwnego że się stresujesz czy zdązycie, człowiek chciałby wsio przyfotować jak najlepiej, a jak samopoczucie ? byle do 19 tego co? ja się już wtorku doczekać nie mogę
karolcia33 u mnie gdyby była dziewczynka byłaby Amelka właśnie mamy podobne gusta
Cati naprawdę łatwo poszło a tak jak kłaczek pisze minka Eluni zabójcza trzymajcie się dziewczynki
karolcia33 u mnie gdyby była dziewczynka byłaby Amelka właśnie mamy podobne gusta
Cati naprawdę łatwo poszło a tak jak kłaczek pisze minka Eluni zabójcza trzymajcie się dziewczynki
Cati
Fanka BB :)
Dziekuje Klaczek - ja w Dublinie mieszkam wiec zwyczaje w szpitalach podobne do Brytyjskich. Co do minki Eli to ona taka usmiechnieta prawie caly czas poki co ;-)
Magnusik - dziekuje i pozdrawiam
Magnusik - dziekuje i pozdrawiam
A, no i jasnosc! U Was tez trzeba dzwonic wczesniej do szpitala i zglaszac ze sie bedzie jechalo rodzic? W sumie to mnie chyba najbardziej spina bo tu podobno ma sie byc nie za wczesnie i nie za pozno, a to raczej trudno wyczuc.
Kurcze, lekarka przepisala mi wapno - wielkie tablety do gryzienia. Jakby talk o smaku owocowej gumy do zucia. Nie potrafie, chce mi sie pawia na sam zapach, o reszcie doznan smakowych nie wspomne. Nie mogla kazac sobie zwyklych tabletek w Saversie kupic? Takich do lykania?
Kurcze, lekarka przepisala mi wapno - wielkie tablety do gryzienia. Jakby talk o smaku owocowej gumy do zucia. Nie potrafie, chce mi sie pawia na sam zapach, o reszcie doznan smakowych nie wspomne. Nie mogla kazac sobie zwyklych tabletek w Saversie kupic? Takich do lykania?
Ostatnia edycja:
Cati
Klaczek - wspolczuje tych tablet i nie rozumiem czemu te lepsze od rozpuszczalnych, chyba wapno to wapno? Tak, tu tez radza najpierw zadzwonic do szpitala co tez uczynilam i spytalam uprzejmie czy przy odejsciu wod powinnam sie pojawic. Potwierdzili wiec pojechalismy. Ale poniewaz nic innego sie nie dzialo to sie az tak bardzo nie spieszylam - najpierw sie odswiezylam i cos zjadlam bo bylam nastawiona, ze tam sobie poczekamy. No i dobrze zrobilam bo nastepny posilek byl dopiero po porodzie.
A u Ciebie to juz za chwile skan polowkowy, to super widok popatrzec tak szczegolowo na swojego szkraba no i pewnie poznac plec:-)
A u Ciebie to juz za chwile skan polowkowy, to super widok popatrzec tak szczegolowo na swojego szkraba no i pewnie poznac plec:-)
Poddaje sie. A Polsce mnie uczono, ze jesli odejda wody, kobieta nie powinna juz w ogole chodzic bo to grozi wypadnieciem tzw. czesci drobnych dziecka i w efekcie uszkodzeniem go. Inna rzecz, ze jak mi wody odeszly przy bliznietach, to zdazylam sie wykapac i prawie spakowac do szpitala. Pakowania nie skonczylam bo sie parte zaczely.
Cati
Klaczek - no to nie zazdroszcze podrozy do szpitala w trakcie boli partych . Tu jak wody odejda to jesli nic innego sie nie dzieje odsylaja do domu i kaza przyjechac za 24h (chyba, ze sie porod w miedzyczasie rozkreci). Wiec raczej bylam nastawiona, ze jeszcze wroce do domu. Chcialam tylko cos zjesc przed wyjsciem bo z doswiadczenia wiedzialam, ze w szpitalu moge sobie troche poczekac a noc byla i nie dalo by sie nic kupic w okolicy;-)
karollcia33
Emy - no chyba teraz ja jestem kolejna
wiesz co moj T.był na urodziny tymka tydzien temu i powiem ci szczerze ze nie wiem czy co kolwiek zrozumial.nie wiem zobaczymy jak to bedzie.
wiem jedno ze teraz mamusia mu czesciej pierze mozg przez telefon a jak yl tutaj to do niej pojechal i znaou mu nagadala rzeczy typu ze ja sobie tu siedze a on iedy musi pracowac.
ze powinien odpoczac ze po co on tyle pracuje.czujesz to?u niech w rodzinie jest tak ze to bay zapiepszaja a faceci z nogami na lawie siedza w domu i pija piwko i ona tego zrozumiec nie moze ze on pracuje.
nawet jego brat taka zonke znalaz ze ona zapieprza jak dziki osiol a on nic i maja dwoje dzieci\i traktuje ja jak smiecia.
niestety u mnie takie cos by nigdy nie przeszlo.
Cati- no tez gdzies wlasnie czytalam o tym wiesz chyba od jutra sprobuje.dzieki.bardzo bym chciala uniknac cesarki.
magnusik-
No a ja czuje sie dorze.Tylko Amelka ardzo sie kreci i znoau zaczynam sie bac ale jestem jak najlepszej mysli.
wiesz co moj T.był na urodziny tymka tydzien temu i powiem ci szczerze ze nie wiem czy co kolwiek zrozumial.nie wiem zobaczymy jak to bedzie.
wiem jedno ze teraz mamusia mu czesciej pierze mozg przez telefon a jak yl tutaj to do niej pojechal i znaou mu nagadala rzeczy typu ze ja sobie tu siedze a on iedy musi pracowac.
ze powinien odpoczac ze po co on tyle pracuje.czujesz to?u niech w rodzinie jest tak ze to bay zapiepszaja a faceci z nogami na lawie siedza w domu i pija piwko i ona tego zrozumiec nie moze ze on pracuje.
nawet jego brat taka zonke znalaz ze ona zapieprza jak dziki osiol a on nic i maja dwoje dzieci\i traktuje ja jak smiecia.
niestety u mnie takie cos by nigdy nie przeszlo.
Cati- no tez gdzies wlasnie czytalam o tym wiesz chyba od jutra sprobuje.dzieki.bardzo bym chciala uniknac cesarki.
magnusik-
No a ja czuje sie dorze.Tylko Amelka ardzo sie kreci i znoau zaczynam sie bac ale jestem jak najlepszej mysli.
EwelinaK26
cati kochana gratuluję pięknej cudownej ślicznej uśmiechnietej córeczki jakaż ona jest fajna schrupać tylko!!!!!!
A ja was dzisiaj nadrabiam bo zaniedbałam was kochane...
Buziaki
karolciu33 kochana nasza trzymamy kciuki za ciebie i Amelkę i bardzo mi przykro że twój się tak zachowuje wiesz ja miałam z moim śp mężem po ślubie podobnie mieliśmy po 22 lata i u nich w rodzinie też tak jest moja teściowa zapieprza a mój teściu wieczny alkoholik mój paweł wg nie brał się do roboty a jak go goniłam to byłam wtedy zła... jak podłapał wkońcu na czym życie polega że ja i kacperek jesteśmy najważniejsi zginoł w wypadku był szczęśliwy że stać go na wszystko i że w końcu nie musimy kasy brać od moich rodziców na wszystko a jak dotarliśmy się to jego już nie było szkoda czasu kochana życie jest bardzo krótkie mam nadzieję że twój luby trafi po rozum... tulam cię mocno i widze że jesteś silną babką
Emy kochana czytałam o twoim stanie psychicznym pisz do nas jak nawięcej a jak twój mąż cię nie rozumie to palnij go patelnią Imię śliczne Buziole kochana!!!!
kłaczku imię też śliczne wybraliście proste i polskie teraz wchodza znowu "stare" imiona cieszy mnie to Ja też mam przeczucie co do chłopaka i chciałabym Mikołaj bądź Szymon mojemu Albertowei oczywiście ani jedno ani drugie imię się niepodoba ;/ a co on ma do gadania
Zakupy widzę się wam udały ciesze się że wstawiacie linki i ja sobie podpatrzę, Kacpra urodziłam 29maja było ponad 30 stopni na dworze a teraz będzie mróz zima i nie wiem sama pewnie zacznę w listopadzie moje szaleństwo zakupowe nie chcę na ost chwilę a też mam remont w domu mam nadzieję że do konca wrzesnia zrobią ten pokój Kacpra no zobaczymy jeszcze mam dziurę w podłodze i widać piwnicę ale bele nowe już leżą także podłoga będzie w tym tyg zrobiona no i jeszcze sufit ściany malowanie ehhh a ja sama z tym wszystkim no cóż jesli będzie mojemu dobrze w tych niemczech pakuje siebie i dzieci i jadę do niego nie chcę z dziećmi być sama tu a on tam Do brzusia mówię Szymek
A ja was dzisiaj nadrabiam bo zaniedbałam was kochane...
Buziaki
karolciu33 kochana nasza trzymamy kciuki za ciebie i Amelkę i bardzo mi przykro że twój się tak zachowuje wiesz ja miałam z moim śp mężem po ślubie podobnie mieliśmy po 22 lata i u nich w rodzinie też tak jest moja teściowa zapieprza a mój teściu wieczny alkoholik mój paweł wg nie brał się do roboty a jak go goniłam to byłam wtedy zła... jak podłapał wkońcu na czym życie polega że ja i kacperek jesteśmy najważniejsi zginoł w wypadku był szczęśliwy że stać go na wszystko i że w końcu nie musimy kasy brać od moich rodziców na wszystko a jak dotarliśmy się to jego już nie było szkoda czasu kochana życie jest bardzo krótkie mam nadzieję że twój luby trafi po rozum... tulam cię mocno i widze że jesteś silną babką
Emy kochana czytałam o twoim stanie psychicznym pisz do nas jak nawięcej a jak twój mąż cię nie rozumie to palnij go patelnią Imię śliczne Buziole kochana!!!!
kłaczku imię też śliczne wybraliście proste i polskie teraz wchodza znowu "stare" imiona cieszy mnie to Ja też mam przeczucie co do chłopaka i chciałabym Mikołaj bądź Szymon mojemu Albertowei oczywiście ani jedno ani drugie imię się niepodoba ;/ a co on ma do gadania
Zakupy widzę się wam udały ciesze się że wstawiacie linki i ja sobie podpatrzę, Kacpra urodziłam 29maja było ponad 30 stopni na dworze a teraz będzie mróz zima i nie wiem sama pewnie zacznę w listopadzie moje szaleństwo zakupowe nie chcę na ost chwilę a też mam remont w domu mam nadzieję że do konca wrzesnia zrobią ten pokój Kacpra no zobaczymy jeszcze mam dziurę w podłodze i widać piwnicę ale bele nowe już leżą także podłoga będzie w tym tyg zrobiona no i jeszcze sufit ściany malowanie ehhh a ja sama z tym wszystkim no cóż jesli będzie mojemu dobrze w tych niemczech pakuje siebie i dzieci i jadę do niego nie chcę z dziećmi być sama tu a on tam Do brzusia mówię Szymek
Ostatnia edycja:
reklama
Cati, bliznieta rodzily sie tak szybko, ze nie nadazalam za nimi. Mamcia pognala do saisadki, zadzwonila po karetke. Jak powiedziala ze skurcze min./min., to uslyszala tylko jak gosc komus mowi "K... dzwon po eNke!" Karetka byla zaraz, w karetce szybkie badanie i zalecenie trzymania nog razem pod grozba rodzenia na zakrecie - wszystko na wesolo, na luzie, ja bylam pewna ze to nie moze byc juz, ze to przeciez za szybko by bylo. W szpitalu juz jazda wyscigowa na noszach, rozbieranie po drodze, porodowka, stol, przec. Oj, juz bardzo chcialam przec, to i poszlo - raz i Marynia byla. Jak podali wage dziecka to mi sie rzadko zrobilo bo strasznie malenka - co to 2,950? Lekarz podszedl i powiedzial ze zaraz bedzie drugie, to mi szczeka opadla, siadlam, mowie "bez jaj!", a on mi zebym sie polozyla, a czy bez jaj to sie okaze. I znowu smiech. Potem bylo troche gorzej bo Wojtek ulozony byl poprzecznie i te 25 minut roznicy to byl Bracht - nigdy wiecej Brachta. Jak sie Wojtek urodzil, pan doktor zakomunikowal ze jednak sa jaja, pokazal mi syna, a on wygladal jak niemowlece zdjecie mojego mlodszego brata i tak mi sie wyrwalo: "Jezus Maria, Wojtek!" Na co pan doktor uprzejmie, ze "Jezus Maria to moze nie, ale Wojtek moze zostac". I zostal Wojtek. Generalnie, pomijajac owo obracanie Wojtka, to byl na luzie porodzik.
EwelinaK, ja mam tylko proste imiona w domu. Adam, Stanislaw, Katarzyna, Maria i Wojciech, a teraz Karol lub Zofia. Jakos tak zawsze mi sie podobaly, nawet w czasach kiedy absolutnie nie byly modne. No, za Stanislawa to kiedys zebralam zjebke od obcej baby na ulicy.
Zosia to imie ktore oboje wybralismy bez uzgadniania - byla sobie rozmowa na temat i okazalo sie ze oboje chcemy ew. corci dac takie imie. Jeszcze jedna rzecz, ktora mamy na spole.
EwelinaK, ja mam tylko proste imiona w domu. Adam, Stanislaw, Katarzyna, Maria i Wojciech, a teraz Karol lub Zofia. Jakos tak zawsze mi sie podobaly, nawet w czasach kiedy absolutnie nie byly modne. No, za Stanislawa to kiedys zebralam zjebke od obcej baby na ulicy.
Zosia to imie ktore oboje wybralismy bez uzgadniania - byla sobie rozmowa na temat i okazalo sie ze oboje chcemy ew. corci dac takie imie. Jeszcze jedna rzecz, ktora mamy na spole.
Podziel się: