reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

klaczku dzieki wielkie za propozycje i za chec pomocy ale Nospe to mam i chyba tez jakos tak 2opakowania,kumpela ostatnio w PL byla i zaopatrzyla mnie,dzisiaj sie dobrze czuje tylko wczoraj troche mi pod wieczor podokuczal ten brzuch ale pewnie tez z moijej winy bo w piatek i w sobote sprzatalam jak glupia w domu i pewnie sie przepracowalam.A i jeszcze postanowilam sobie urozmaicic tryb zycia sportowego i zaczelam troszke cwiczyc w domu potrochu bo boje sie ze sie do listopada tak zastoja mi miesnie ze bede cierpiec na porodowce i pewnie tez zbytnio za dlugo cwiczylam:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ssabrina uważaj z tym ćwiczeniem, ja też tak sobie przez kilka dni poćwiczyłam, niby nic wielkiego, hantelkami kilogramowymi ręce, jakieś rozciąganie i ćwiczenia wzmacniające pośladki. Wsio co w gazetach dla kobiet w ciązy jest oznaczone jako dozwolone. No i na wizycie u lekarza okazało się, że szyjka się skraca i dostałam skurczy i dziwnego bólu brzucha. Musimy chyba odłożyć ćwiczenia na czas po porodzie. Nie forsuj się tak więcej kobieto!!! No i teraz poodpoczywaj przez kilka dni :)

Aga gratulacje, śliczna niunia :)

Kairka od dzisiaj zostało już 9 tc :) niby leci, ale faktycznie stresik mały jest, żeby przynajmniej do 35tc dotrzymać :)

Ssabrinaa
myślę, że ćwiczenia póki co sobie odpuść, bo nie warto ryzykować

byliśmy małą zapisać do żłobka, no raczej się nie dostanie, bo przed nami 100 innych dzieci, na szczęście mama idzie od czerwca na emeryturę, to już się zobligowała siedzieć z małą, bo kurcze ciężko by było, a prywatny 1000zł :-(
Dyrektorka żłobka stwierdziła, że późno zapisujemy dziecko, bo niektórzy już w lutym to zrobili, a mają też termin na październik. Zapytałam czy wg niej to normalne, że jeszcze dziecka nie ma a już się je zapisuje, to tylko się zaśmiała pinda :wściekła/y:

Ilonka, ale to sie robi normalne! Jakkolwiek debilnie wyglada. Zeby tylko zlobek, ale w co niektorych krajach, dziecka jeszcze nie ma, a juz sie je zapisuje do wybranego przedszkola lu nawet co bardziej prestizowej szkoly, wiec bez szoku. Dyrektorka prawdopodobnie rozesmiala sie (wybacz) z naiwnosci pytania - jestes juz duza dziewczynka i nie powinnas wszedzie oczekiwac normalnosci.;-) Swoja droga, to faktycznie jakies jazzy.
Wlasnie sobie wyobrazilam taka liste zapisow do zlobka: " ...3. Dwie kreski na tescie p. Jozefiny Kolostraszczyk."

normalnie w szoku jestem z tym żłobkiem... jaja jak berety. Ja to nawet nie chcę myśleć kto zostanie z moim małym. Chciałabym ja, chociaż do roczku, a najlepiej do 2-3 lat i wtedy do przedszkola. Moim zdaniem dziecko powinno mieć jeden rodzaj wychowania a wątpie by moja mama chciała się stosowac do moich zasad.

a ja dziś poczyniłam zakupy internetowe, a więc czekamy na łóżeczko, materac, pościele, prześcieradła, kocyk, ręcznik z kapturkiem, przewijak i takie tam :) już się nie mogę doczekać ąż wsio przyjdzie :)

Magnusik - fajne takie zakupy , ja też dziś kupowałam w necie , ale dla odmiany podręczniki do szkoły dla moich kózek :) co wiek to inne wydatki....

Buziaki dla wszystkich ciężarówek!!!

Witajcie brzuszki :-)
Już się chwaliłam na cpp, ale napiszę i tutaj. Jesteśmy już po USG połówkowym, dzidzia ma się wspaniale, wszystkie narządy są prawidłowe i wogóle wszystko cacy :-) Pan doktor potwierdził swoją wstępną diagnozę z 13tc co do płci. Będziemy mieli DZIEWCZYNKĘ :-) aaaa... Malutka już waży około 400g :-)

czarna76 no fajne fajne :D ale jak już się pokupuje rzeczy typu podręczniki dla swoich pociech to też się ma poczucie dobrze spełnionego zadania :)

agala gratulacje dziewczynki :) no to co trza imię wybierać :) macie już jakiś typ?
a właśnie doczytałam na cpp że wśród typów jest Nadia :D bardzo mi się to imię podoba :)

Ostatnia edycja:
a_gala-no to super:)bedzie dziewczynka:)
magnusik - no to zakupy widze udane.
a ja dzis ylam na wizycie no i troche sie boje.no z mala jest wszystko ok.wazy 2,6 kg ale lezy posladkowo.wiec istnieje prawdopodoienstwo cesarki a ja tak bardzo tego nie chcialam.co prawda gin powiedzial ze jeszcze wszytsko moze sie zdazyc i mam poczekac i za dwa tygodnie podejmiemy decyzje co robimy.narazie musze powtórzyc badania moczu bo mam leukocyty i mam znowu zapalenie.
mala na usg wyglada slodko.juz bym chciala tulic ja w ramoinach.
i mam nadzieje ze mala sie przekrecie ja bardzo chce rodzic naturalnie.

reklama
karolcia33 a robiłaś posiew moczu czy badanie ogólne? dużo masz w ogóle tych leukocytów? u mnie często tak bywa, że wychodzą w ogólnym a w posiewie nic i wtedy nie biorę leków. Trzymam kciuki co by się Mała przekręciła :)

Do góry