reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Karolcia, wez na luz i szybciutko zaskoczysz. Przeciez silnika tez nie pali sie na biegu. ;-)
Magnusik, widocznie organizm czegos potrzebuje. Bywa tak, ze "szuka" w dziwnych dla nas produktach, ale instynkt zwykle madrze podpowiada. Cos w tej zieleninie musi byc.

reklama
karolcia to kciukam jeszcze mocniej, a miejsce już grzejemy :)

kłaczek babka ze sklepu młoda, więc wiele brzuszków chyba jeszcze nie widziała, jak zobaczy kiedyś swój to bedzie się dziwić, że tak może wyskoczyć :-) co do spacerów my co dzień przynajmniej godzinkę chodzimy, co prawda już po żółwiemu, ale dzień bez spaceru dniem straconym :) więc nie wiem czemu te kg tak szybko lecą do góry :/

magnusik ja też miałam zawsze problem z pietruszką, niestety nadal mam :) tłumaczę to sobie tym, ze widać skoro organizm sie nie dopomina to jej nie potrzebuje :) masz już jakiś wózeczek wybrany??

lece się ogarnąć, bo wyjść z wyra jeszcze nie umiem :-D dobrze, ze mąż mnie nie widzi :)

Ja widzę, że zapobiegliwa Karolcia już tu sobie miejsce szykuje :-D

Ilonko - grzej też dla mnie miejsce słoneczko, bo ja całkiem ładnie się w tym miesiącu do boboseksów przykładałam. Na luzie i bez ciśnienia ale trafiliśmy w epicentrum. Zresztą my z Karolcią już w 3-im i 4-tym tygodniu jesteśmy :) To takie nasze chichy - śmichy :-D

Hej brzuchatki :-)
U mnie pogoda kijowa tzn chlodno i deszcz pada na zmiane i do tego wieje wiaterek ehh no ale przynajmniej lepiej sie oddycha i w nocy spi :tak:
ilonka no Twoja malutka to sobie mieszkanko powieksza :-) a babka ze sklepu sie nie przejmuj na pewno wygladasz swietnie :-D mnie ostatnio kolezanka powiedziala ze wygladam jakbym byla conajmniej w 7miesiacu a nie w 5 :eek: ale jakos mi to wlecialo do jednego ucha a zaraz wylecialo drugim :-D najwazniejsze ze dzieciatko zdrowe i ma sie dobrze i wygodnie u mamusi w brzuszku:-D
Po weekendzie nawet dobrze tzn.pogoda w kratke,maly szaleje coraz to bardziej i reaguje na halas,zaraz sie wierci itd :-)
karolcia81 i zjola miejsca zarezerwowane i czekaja na was ;-) trzymam mocno kciukasy zebyscie tutaj do nas jak najszybciej dolaczyly ;-):-D

Ja widzę, że zapobiegliwa Karolcia już tu sobie miejsce szykuje :-D

Ilonko - grzej też dla mnie miejsce słoneczko, bo ja całkiem ładnie się w tym miesiącu do boboseksów przykładałam. Na luzie i bez ciśnienia ale trafiliśmy w epicentrum. Zresztą my z Karolcią już w 3-im i 4-tym tygodniu jesteśmy :) To takie nasze chichy - śmichy :-D
nie ma sprawy myszki wy moje, miejsca zaklepane, wygrzane czekają :)

Ssabrina ja też się nie martwię brzuchaczem, jaki sobie dzidzia rozciągnie taki będzie miała :) a z resztą zauważyłam taką tendencje, że koleżanki u siebie brzucha nie widzą, a u obcego to za raz

odebrałam wyniki glukozy, CRP i moczu, wszystko w jak najlepszym porządku :-) w czwartek wizyta u gina

Witajcie brzuszki po weekendzie :-)
Właśnie jestem po spotkaniu z koleżanką i jej niespełna 2 miesięczną córeczką i jestem pod wieeeelkim wrażeniem! Niunia jest taka śluczna, słodka i grzeczniutka. Już nie mogę doczekać się swojej kruszyny. Dla takeigo maleństwa warto przejśc przez wszystkie niedogodności i uciążliwości ciąży.

ilonka, nie ma co się stresowac jedzeniem, fakt ze jem mniej słodyczy nie znaczy wcale ze nie przytyję jeszcze ze 30kg do konca ciazy.
Poza tym teraz to mozemy sobie gdybac, moja przyjaciółka jak byla w ciązy psychicznie nastawiala się, ze kilka miesiecy po porodzie intensywny aerobik i nie wiadomo co, a mały z niej wyssał wszystko co mógł, tak ze dziewczyna z rozmiaru 38 przed ciążą skonczyła na 34

Wydaje mi się, ze organizm je to co potrzebuje i zadna krzywda mu się nie dzieje, jak nie zje dziennej porcji warzyw, czy mięsa.
magnusik ta moja faza na pomidory to tak jak twoja z pietruszką, widocznie jest w nich cos czego nam brakuje.
Miłych zakupów!

Ah ilonka, super wyniki! oby tak dalej. Ja odebralam swojego coombsa, negatywny. Ucieszylam sie, bo jestem pewna ze nikt mi nie raczyl podac immunoglobiny po porodzie blizniaków, choc twierdzą inaczej, bo ja tego nie mialam uszczególnionego w fakturze to raz a dwa nikt mi nie dawal nic domiesniowo. Czyli mielismy szczescie w nieszczesciu, moze bąble tez mialy Rh- jak ja

karolcia, zjola- miejsca ci u nas dostatek! i grzane!!! nasze ciążowe pupcie sięgają takich rozmiarów, że kazda z nas przynajmniej ma zagrzane z 1,5 miejsca

a_gala witaj "wielki brzuchu" :-D gdzie się podziewasz?
Sabrina- buziaki! co tam na listopadówkach??? Jakos mi dnia brakuje zeby nadązyc za calą listopadową produkcją, ale pamiętam.... wpadnę obiecuję

Dziewczynki, ja dzis na 18 wizyta. Trzymajcie kciuki. Młody od dwóch dni nie szaleje, góra kopnie mnie 3 razy i tyle, nie wiem czy jemu tez upaly doskwierają. Mam nadzieję, ze jest ok

Dzis rano mial wpasc hydraulik z elektrykiem, bo łazienkę mamy robic, I CO? i nic, nie przyszli, osiwiec mozna z takimi fachowcami... a ja cholercia specjalnie chaty nie sprzątalam, bo po co jak w poniedzialek się wybrudzi... mieszkanie zastępcze mamy nagrane na kilka dni.. wypadaloby się uwinąć. I wogóle wypadaloby skonczyc zanim się ramadan zacznie, bo wtedy to juz nikt sie nie ruszy, czyli musielibysmy odłożyc łazienkę do wrzesnia, niby ok, niby jest jeszcze czas, tylko brzuch będzie większy, i takie robienie wszystkiego na ostatnią chwilę...
Oh wygadalam się

Buziaki!
Odezwę się po wizycie, myslę czy moze zabrac aparat i zrobic zdjęcie z usg, bo moj gin ma to ustrojstwo co drukuje zepsute więc jedyna opcja to cyknąć zdjęcie monitoru

cholercia, i jeszcze jedno, czy ten suwak juz mi tak zostanie na tym piątym miesiącu?????? juz tam tak siedzi od kiedy się zaczął 17tc!!! A tu juz 22tc minął! ilonka:dry:pomóż proszę!!! kiedy ci sie to cudo przestawilo na 6m-c?

Ostatnia edycja:
Emy kciukasy zacisniete &&&&&&&&&&&& koniecznie daj nam znac po wizycie :-D A na listopadowkach tak jak zwykle,dziewczyny produkuja niesamowita ilosc postow ze i Ja nie dam rady tego ogarnac a i ostatnio nawet nie mam ochoty zbytnio przed kompem siedziec :tak: wiec tez przez weekend mnie nie bylo praktycznie a jak zbyt dlugo siedze to mnie potem w krzyzu boli i brzuszek wiec staram sie ograniczac czas przed kompem ;-):-D i Ja mam wrazenie ze mi ten suwaczek stoi w miejscu :eek:
ilonka dokladnie tak samo mysle ;-):-D No i super ze wyniki masz dobre,ciesze sie bardzo :-)

Emy spokojnie, suwaczek mi przeskoczył na 6 okienko przy 22t i 2 albo 3 dniu :) więc u ciebie przeskoczy już w tym tygodniu :)
Za wizytę oczywiscie trzymam kciuki, ale będzie dobrze!! Moja mała na tym etapie co ty jesteś ciąży też kopała nieregularnie, więc na pewno jest ok, u mnie około 24tc zaczęły się mocniejsze i regularniejsze kopniaczki :)
My też mieliśmy zacząć coś ogarniać w domku, ale oczywiście od gadania do robienia to daleka droga, bo mój mąż z tych co jak nie uderzysz pięścią w stół i nie pogrozisz to się nie weźmie u siebie za robotę, za to u ciotek, matek to do roboty pierwszy :wściekła/y:Dziś musiałam mu zagrozić, że jak do września mi nie zrobi mieszkania tak jak chcę, to nie kupuję łóżeczka, bo Iga będzie spała ze mną, a on może spać na fotelu ;-)

reklama
:-):-)dzięki! w takim razie czekam na szósty kwadracik
mój taki sam, wszystkim zawsze i wszędzie pomaga, a w domu nie ma kto żarówki wymienic... narzekanie i groźby nie pomagają, sam musi wpasc na to ze przydaloby się cos zrobic..
mam nadzieję, że się jednak uwiniecie na czas

Do góry