reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

dzięki dziewczyny za kciuki przydadzą nam się straram się wypoczywać jak najwięcej mój Kacperek zobaczył zdjęcie z usg i powiedział że dzidzia wygląda jak żaba:p no ale najważniejsze że wszystko u niej jest ok:D boję się tym krwiakiem nie wiecie czy są jakieś sposoby aby on znikł ???:(
LEŻEĆ< NIE DŹWIGAĆ< NIE SZALEĆ!!! innych sposobów nie znam ;-)

Emy - jesli moglabys mi przeslac 'Jezyk niemowlat' to bardzo chetnie przeczytam. Wysle Ci moj adres na priva jak tylko sie zorientuje jak to sie robi, bardzo dziekuje!
Mozesz kliknąć w mój nick nad zdjeciem avatara, stamtąd możesz wysłać prywatną wiadomość do mnie. tak najszybciej.
Książka ci się spodoba, ja też ją chcę jeszcze raz przejżeć..

My dzis kupilismy płytki do lazienki, mam nadzieje ze będą ok, no i mąż przekonuje mnie, ze zamiast brodzika kupimy małą wannę 70x120cm... myslę nad tą opcją, wychodzi taniej i może faktycznie bardziej funkcjonalna przy dziecku, nie mogę sobie tylko wyobrazic jak ogarniemy ten cały bałagan przy remoncie...

Dobranoc brzuchatki!

reklama
EwelinaK tez sie zdziwilam z ta wizyta kontrolna u gina w 38tc no ale do tego czasu bede pod opieka poloznej wiec nie bede tak zdana sama na siebie no ale samo to ze te wizyty sa tak odlegle i takie malostkowe ze az glowa boli a z polozna teraz mam miec wizyte dopiero pod koniec sierpnia 22 :eek: wiec teraz to Ja praktycznie 1,5 miesiaca jestem/bede bez opieki:tak:A na ten krwiak to raczej jedynie musisz teraz odpoczywac jak najwiecej i nie przemeczac sie i powinlo byc wsio ok,trzymam mocno kciuki :-)
klaczku trzymam mocno kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& bedziemy czekac na wiesci &&&&&&&&&&&&:-D:-D

dzięki dziewczyny za kciuki przydadzą nam się straram się wypoczywać jak najwięcej mój Kacperek zobaczył zdjęcie z usg i powiedział że dzidzia wygląda jak żaba:p no ale najważniejsze że wszystko u niej jest ok:D boję się tym krwiakiem nie wiecie czy są jakieś sposoby aby on znikł ???:(
wiemy leżenie i luteina, ale czasami schodzi szybko a czasami wolniej

Witam Dziewczyny po srednio spanej nocy - emocje roznosza. Dzieki za kciuki, za wszystkiej cieple slowa i mysli. Zaczelam pelna liste, ale mi posta zjadlo. Jeszcze kilka godzin... Chcialo by sie powiedziec "jajko zniose", ale moze to jeszcze nie teraz, co?;-)

Dopiero mi się przypomniało... Wiecie dziewczyny jak ja się wczoraj wieczorem namęczyłam... nagle dostałam jakiejś mega niestrawności, brzuch mi wzdęło do granic możliwosci i się zaczęły różne "rewolucje". Ja rzoumiem, że lekkie wzdęcia czy zaparcia, zmagam sie z tym praktycznie od początku ciąży, ale to co wczoraj mi się przyplątało było szczytrem wszystkiego, dopiero napar z miety jako tako pomógł i o 1 w nocy udało mi się dopiero zasnąć... I teraz się zatsanawiam co to mogło być? Jeśli chodzi o jedzenie, to raczej nie jadłam wczoraj nic podejrzanego, wszystkie posiłki w domu, przygotowane własnoręcznie...

Emy dziękuję za książkę :) a jeśli mogę coś poradzić to z małą wanną wy się będziecie męczyć. Ja też mam małą łazienkę i mam prysznic z głębokim brodzikiem. Jak dzidzia będzie już na tyle duża by sztywno siedzieć to będę jej wanienkę do brodzika wstawiac i tak kąpać, a później będzie się pluskał w brodziku, dla niego prawie jak wanna :) koleżanka tak ma i jest bardzo zadowolona :)

kłaczku my tu będziemy dzielnie czekać na zdjęcie Jajka tylko wklej je jak najszybciej po powrocie :D

reklama
Dziewczyny oto Jajko:

Wiercipieta okrutny, zdaniem tatusia ma to po nim (potwierdzam), nasze male szczescie, klejnocik i marzenie. Jest starsze niz wynika z suwaka - dzis zaczelo 14 tydzien zycia, wiec termin wychodzi nam na 12.01 co o dzien mija sie z moim obliczeniami, a o 6 dni z obliczeniami poloznej. Widzielismy buzie i nozki i raczki, a nawet malenstwo nam pod koniec badania ladnie lapka pomachalo. Jestem szczesliwa, tatus wariuje z radosci.

Do góry