reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

witam
co do wozkow ja mam taco warrior (jampery sa niby praktyczniejsze wlasnie ze wzgledu na koszyk ale ja tam roznicy nie widzialam i nie widze) i powiem tak:
-prowadzi sie fajnie
-dętki w oponach sa cienkie i nam popekaly... :/
- koszyk na zakupy to nie wiem co za idiota projektowal bo nic praktycznie do niego nie wloze... gondola czy spacerowka sa tak polozone ze do koszyka pozostaje mala szparka taka ze np jablka, pomidory musze wkladac pojedynczo :/ porazka jak dla mnie bo ja targ mam blisko i czesto zakupy sobie robie a wozek pchac i targac torbe z zakupami to juz jakas pomylka bo wkoncu na co jest ten koszyk w wozku
-z gondoli maly nam szybko wyrosl, wazne zeby gondola byla dluga, a spacerowka rozkladana na plasko
-parasol do wozka od slonca dla mnie do kitu
jakbym miala szanse drugi raz wozek kupowac to przede wszystkim patrzylabym na dlugosc gondoli, pompowane kola (jak dla mnie przednie nie musza byc skrecane bo i tak czesciej mam je zablokowane-lepiej mi sie tak jezdzi), koszyk na zakupy taki ktory moglabym uzywac i niebylby tylko od parady no i nie kupilabym wozka 3w1 bo foteliki sa tandetne i czesto bez testow wypadkowych (jest strona fotelik.info.pl -testy fotelikow ja mam maxi cosi plus baza easy fix chyba bo nie pamietam nazwy i fotelik jest super)

a co do zakupow dla bobasow to mi najbardziej pasowaly i pasuja półśpiochy+body długi rekaw do spania lub krotki + kaftanik, lub pajacyki, spiochy i body. koszulek nie polecam bo sie podwijaja na pleckach, tak samo wszystko co z tylu ma guziki jest do bani... aa i spiochy i pajace koniecznie musza byc cale rozpinane, na poczatek body tez najlepiej jak sa rozpinane cale bo sie latwiej bobasa ubiera.

edit: fajne body, pajace sa z erl days bo sa pakowane po kilka sztuk maja dobry material i tanio wychodza na sztuke jak sie przeliczy ;-)

jakby co to piszcie na pw bo ja bylam zakupoholiczką hihi i mam wszystko wyprobowane :-p

aha i nastepnym razem kupie sobie poduche do karmienia taka jak ma ilonka bo szpitalne lozko i karmienie bylo dla mnie koszmarem... nie dosc ze krocze bolalo to jeszcze wszystko inne od niewygodnej pozycji do karmienia :(

edit: a co do łóżeczek to kupujcie z twardego drewna, debowe lub bukowe bo sosnowe sa miekkie i jak dziec zaczyna gryzc to potem moze mieź drzazgi w dziasełkach i wierzcie mie nie przesadzam bo wiem jak moj gryzie mocno... a lozeczko ja mam swoje wlasne :-D w ktorym sama nynałam hii

Ostatnia edycja:
reklama
to jak coś Pati to się odezwę, bo ja to nie ogarniam tego wszystkiego. Moja koleżanka też narzeka na tako, mówi że jest niesolidny, że musiała spawać wózek itd. A ja też jestem zwolenniczką body, pajacyków. Maleństwo będzie miało jeszcze czas żeby pochodzić w szpanerskich ciuszkach :) najważniejsze by było mu wygodnie :)

Moja siostra miala takoc ity voyager i jedna wielka tandeta 2 rxy reklsmowany a cena nie mala. u Mnie skretne kola byly priorytetem i ciesze sie ze takie mam :), lozeczko mam pos sobie :). Maly nosi glownie body i polspiochy badz spodenki (kaftanikow wcale tak jak pati pisze to podwijanie to masakra). Poduszka do karmienia u mnie tez podstawa .

Pozdrawiam kobietki i glaski w brzuszki od e- ciotki :)

a mi łatwiej było właśnie przez głowę zakładać niż rozpinane po całości.bawic się z tymi guziczkami.meijsca na głowę są naprawde szerokie,zazwyczaj tez rozpinane.wiec body + spiochy dla malucha.potem jakies dresiki czy krotkie spodenki.co do pidżam stroju na noc zalezy od pory roku.ale tu pajace są wygodniejsze faktycznie.na zimę długie rekaw i nogawy,na teraz krótkie.
co do wozkow ja zwrocilabym uwagę na spacerówę żeby na plasko byla rozkladana.i na kosz na zakupy.ja mam xlandera xrun i jet ok tylko ma malo meijsca na zakupy. i spacerowa na plask nei rozklada się,ale w xa juz jest chyba dobrze.a 3w1 nei jest zly my mamy maxi cosi fotelik smaochodowy normalnie do tego.Julek ma 74cm a w gondoli jeszcze jeździ,choc fakt,ze juz ma ciasno wiec musze go przelozyc w koncu do spacerowki,ale im dluzej w gondoli tym dla kregoslupa lepiej

co do poduszek typowa do karmienia wg mnie np nie potrzebna mozna domnową zastosowac.ja mam dobre z kanapy:)

Hej dziewczyny Ja juz jestem po wizycie:-D jestem mega szczesliwa widzialam moje malenstwo cale i zdrowe,widzialam serduszko jak bije i nozki poogladalam i ma sliczne stopki:-D raczkami machalo dzieciatko moje i otwieralo buzinke az sie poplakalam na sam widok no i lekarka mowila ze cos tam dynda mu miedzy nogami hehe :-D mowila ze prawdopodobnie bedzie CHLOPAK no ale podgladala na pare sposobow i za kazdym razem cos tam mialo miedzy nozkami i nawet mi pokazala wiec widzialam sama :tak::-) Dzieciatko zdrowe i nadal starsze o 5dni i termin mam nadal na 15.11 :-)
A to moje malenstwo :-D

Milego dnia dziewczyny :-D

Ssabrinaa - ale fajny dzieć!!!!! A tak się martwiłaś.

Kłaczek a gdzie suwaczek skanowy? Miałaś wstawić. Co Ty myślisz, ze my jajka z Tobą nie znosimy?

my już jesteśmy zdecydowani na wózek, ale chcemy go kupić przed samym porodem, a w zasadzie teściówka nam chce za niego zapłacić. Zdecydowaliśmy się na implast bolder 3w1 z fotelikiem maxi cosi

co do ubranek, to wczoraj przejrzałam 1/3 ciuszków po siostrzeńcach, tyle tego, że chyba niewiele będziemy musieli kupować, zostaną praktycznie do kupienia tylko ubranka na wyjścia w sensie do szpitala, lekarza itd. coś już zaczęłam kupować bo sporo rzeczy jest do ogarnięcia

Sabrina śliczne maleństwo, cieszę się że wszystko oki i powolutku gratuluję synka :) moja Iga też cały czas tydzień do przodu :)

Kłaczek ty wiesz, że ja cały czas też nerwowo czekam na twój scan

Ostatnia edycja:
Zjola bez sensu - mam 2 suwaczki, ile tego mozna nawtykac w te biedna sygnature? Licze sobie ladnie w pamieci i jak slowo daje nie mam z tym problemu.:tak:

reklama
Do góry