reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ssabrinaa, u nas tez sie ochlodzilo i dzien taki "smarkaty" sie zrobil. A wczoraj bylo tak fajnie... Bylam wczoraj na Robin Hoodzie - odbieralismy kolege Rajmunda. :)

reklama
klaczku dla mnie wczoraj i przedwczoraj to byl jakis koszmar,Ja ledwo chodzilam a w pokoju lezalam z wlaczonym wiatrakiem i nic mi nie pomagalo,nie mialam czym oddychac a dzisiaj jest dla mnie idealnie i duzo lepiej sie czuje :tak::-) Ja to ogolnie zle znosze upaly:tak:
No a musze przyznac ze Ci twoj suwaczek popedzil klaczku :-D kiedy masz pierwsze USG?? Ja mam polowkowe juz w ten czwartek i sie juz denerwuje i nie moge sie tez doczekac:tak:

Eh... Ja lubie slonce i cieplo. Byle powietrze bylo suche bo parowy nie lubie. Moj suwaczek nadal sie opier...a i idzie powoli tak, ze slimaki go wyprzedzaja. Zamiast pingwina powinien byc zolw lub slimak. Scan mam na przyszly piatek, wiec to jeszcze ponad tydzien.

Ssabrinaa w PL glukozę bada się między 24-28tc a u was nie mam pojęcia, ale niektóre dziewczyny piszą, że tylko położne im badają mocz na obecność cukru i jak jest oki to nie badają glukozy, no tak przynajmniej piszą dziewczyny z październikówek

Hej laski!

Sabrina, współczuję. U mnie podobnie, nie mogę spać, w dzien gorąco, z domu wychodzę jak muszę po zachodzie słonca. Wczoraj nawet przy robieniu kolacji zasłabłam..
Trzymam kciuki za USG &&&&&&&&&

Od wczoraj spuchło mi dziąsło wokół ósemki, ktora wychodzi i wyjsc nie może, przez to dzisiaj juz nie mogę przełykać i ucho pobolewa...
Nie wiem czym to powinnam leczyć

Pomarudziłam wam trochę....:zawstydzona/y: czekam z utęsknieniem na radosny etap ciąży, kiedy nic nie boli, kobieta pełna energii pięknieje, cera i włosy lśnią... chyba to wszystko przereklamowane!!! Jak narazie nie zauważyłam... i coś mi podpowiada im dalej tym gorzej

Emy no niestety ja też twierdzę, ze to wszystko przereklamowane :/ a na dziąsło polecam jakiś płyn do płukania jamy ustnej powinien pomóc

ilonka dzięki, uzywam, ale z marnym skutkiem. język mi zdrętwiał a dziąsło jakie było takie jest.
przeczekam
w nocy wzięłam paracetamol, to jedyne co mi przyszło do głowy, nie wiem czy pomogło

kasiawd mega gratulacje!!! czekamy na fotki :)

Emy współczuję samopoczucia :) ja jakoś nie narzekam specjalnie, troszku puchną mi palce, więc staram się nie nosić obrączki, ale tak to raczej nic innego. No nie mówię że ciężko się śpi na boku, że ciężko wstawać siku w nocy po kilka razy, bo później zasnąc nie mogę, bo Mały kopie,ale takie są uroki ciąży. Najważniejsze że szyjka mi trzyma, leki biorę te co trza, więc czego chcieć więcej. Oooo przypomniało mi się stanika sobie dobrać nie mogę :) zamówiłam sobie z mama by alles 75E i jakiś taki mały :(

Emy a rumiankiem jakbyś płukała ?najgorszy to chyba ten ból ucha :/ a ssanie kostek lodu?? może troszeczkę zejdzie opuchlizna?

magnusi ja też musiałam dzisiaj zdjąć obrączkę, bo chyba to był ostatni dzwonek

reklama
v_jolka-ja podobnie bylam zatrudniona w ubieglym roku i to musialam przez 3 miesiace miec odprowadzane skladki wtedy nabedziesz prawo do zasilku chorobowego a potem macierzynskiego.co prawda mozesz isc wczesniej na zwolnienie ale wtedy bedziesz miala nizszy macierzynski.ja przetrzymalam te 3 mieciace skladkowe i bylo ok nikt sie nie czepial.
Emy- znam to mi w kazdej ciazy osemka rosla.noniesteyt trzeba przecierpiec.
U mnie dzis goraco jak cholera ale ja lubie taka pogoda.pomoczylam sobie tylek w basenie.jeszcze mialam pod opieka synka mojego brata (poltararoczny)
oj wesolo bylo.
czuje sie dobrze.

Do góry