magnusik ja na początku tu kupilam cycnik,nei są super jakosci ale ujdą Biustonosze do karmienia - Bielizna ciążowa i poporodowa, staniki,koszulki dla kobiet karmiących. ja mam 70gg i noszę z fiszbiną od dłuższego czasu,jak na pcozatku karmienia kupowalam typowe do karminia to byly za male i stany zapalne mi się robily,teraz noszę normalne cycniki dobrze dobrane np ze sklepu Bradea.pl - sklep internetowy z bielizną. Biustonosze Panache Superbra, Cleo, Masquerade, Atlantis, Freya, Gossard, HOTmilk, Pour Moi? i jest ok
reklama
dzięki ola ja nie chciałam inwestowac w nic bardzo drogiego, bo po pierwsze miałam przed ciążą 75C albo 70D i moje piersi naprawdę nie byly duże ( musialam kupować większą miseczkę ze wzgl na rozstaw piersi) Teraz dochodzę do F i chciałam już teraz kupić taki co będzie służył do karmienia, żeby nie wydawać dużo kasy. Tym bardziej że mojej mamie też rosły bardzo w ciąży a później wracały do rozmiaru z przed, aż w końcu prawie zanikły. Nie chciałam kolekcjonować staników tak na chwilę,ale jeśli będzie taka konieczność jak u ciebie to pewnie będę zmuszona zainwestować. Narazie wymieniam ten co kupiłam. Trafiłam na fajnego sprzedawcę, zobaczymy moze będzie dobry pozdrawiam
a chyba ze tak,bo mi np rozmiar stanika nie zmienił się właściwie,kupilam jakis zwykly do karmienia tzn taki w sklepie bobasowym,ale wlasnie nei byl dobry i stad musialm kupic lepsze.bo tam najwiekszy E i dla mnie bylo to malo gorączka itd minela jak zainwestowalam w trochę lepsze.ale moze u ciebie tak nei bedzie
poza tym podobno stanik najlepiej kuowac w 36 tyg ciazy najwczesniej
poza tym podobno stanik najlepiej kuowac w 36 tyg ciazy najwczesniej
no widzicie u mnie obwód sie nie zmienia mimo tego cycki to...nigdy takich nie widziałam w lustrze a i mąż jest zszokowany ja brałam przed ciążą czasem 70 bo jak się 75 rozciągnęło za szybko to bywał za luźny. Teraz mierzyłam 70, ale zwykle przy tych dużych rozmiarach rozstaw jest za mały i mi się druty pod pachami wbijały, raczej są tak zrobione jakby to powiedzieć żeby te cycki zebrać no zobaczymy jak to będzie dziękuję za rady,narazie wymieniam na F. Mam nadzieję że juz dużo większe nie będą, choć zawsze marzyłam żeby mieć większe. Trzeba uważać o czym się marzy
Cati
Fanka BB :)
Agniesia, kasiawd - super wiesci i wielkie gratulacje, niech Wasze pociechy zdrowo i szczesliwie rosna :-)
Ilonka - ta poducha jest bardzo fajna, mam podobna i tez mi pomaga w miare wygodnie spac
Klaczek - wspolczuje tego czekania na skan. Ale jeszcze troszke i zobaczysz Jajko
Ssabrinaa - trzymam kciuki za czwartkowy skan, na pewno bedzie dobrze i pewnie uda sie podejrzec plec malenstwa :-) Co do glukozy to potwierdzam to co Ilonka napisala - sprawdzaja mocz paskiem i jak cos im sie nie podoba to wtedy umawiaja na dodatkowe badanie. U mnie w Irlandii system jest taki sam.
Emy - wspolczuje tego zeba, nie wiem co oprocz paracetamolu Ci doradzic ale mnie przy opuchliznie dziasel dentystka kazala robic plukanki z wody z soda oczyszczona, faktycznie pomagalo. Z tym 'kwitnacym' wygladem to musze przyznac, ze ja sie super czulam w II trymestrze. Wlosy i paznokcie faktycznie mialam w super kondycji i sporo energii na dlugie spacery. Niestety ten czas juz minal, teraz coraz trudniej mi sie chodzi i tempo mam slimacze ale wlosy nadal ladniejsze niz przed ciaza. Budzenie sie w nocy po kilka razy jest meczace i nawet na urlopie dluzej niz do 8-mej to nie pospalam.
Karollcia - milego wypoczynku u rodzicow.
Bylismy w niedziele w Ikei po posciel i przewijak dla Niuni. B juz zlozyl przewijak i lozeczko. Ja wypralam posciel i reszte ubranek. Teraz czeka mnie prasowanie.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i mamusie, ktore nas odwiedzaja.
Ilonka - ta poducha jest bardzo fajna, mam podobna i tez mi pomaga w miare wygodnie spac
Klaczek - wspolczuje tego czekania na skan. Ale jeszcze troszke i zobaczysz Jajko
Ssabrinaa - trzymam kciuki za czwartkowy skan, na pewno bedzie dobrze i pewnie uda sie podejrzec plec malenstwa :-) Co do glukozy to potwierdzam to co Ilonka napisala - sprawdzaja mocz paskiem i jak cos im sie nie podoba to wtedy umawiaja na dodatkowe badanie. U mnie w Irlandii system jest taki sam.
Emy - wspolczuje tego zeba, nie wiem co oprocz paracetamolu Ci doradzic ale mnie przy opuchliznie dziasel dentystka kazala robic plukanki z wody z soda oczyszczona, faktycznie pomagalo. Z tym 'kwitnacym' wygladem to musze przyznac, ze ja sie super czulam w II trymestrze. Wlosy i paznokcie faktycznie mialam w super kondycji i sporo energii na dlugie spacery. Niestety ten czas juz minal, teraz coraz trudniej mi sie chodzi i tempo mam slimacze ale wlosy nadal ladniejsze niz przed ciaza. Budzenie sie w nocy po kilka razy jest meczace i nawet na urlopie dluzej niz do 8-mej to nie pospalam.
Karollcia - milego wypoczynku u rodzicow.
Bylismy w niedziele w Ikei po posciel i przewijak dla Niuni. B juz zlozyl przewijak i lozeczko. Ja wypralam posciel i reszte ubranek. Teraz czeka mnie prasowanie.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i mamusie, ktore nas odwiedzaja.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Hej dziewczyny :-)
U mnie zapowiada sie kolejny cieply dzien,sloneczko juz od samego rana prazy Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i za kciuki :-)
Emy wspolczuje Ci z ta osemka,wiem co czujesz bo mi tez wylazi ale u mnie sie juz zaczelo przed ciaza i teraz czasem sie jeszcze odzywa od czasu do czasu no ale u mnie plukanie pomaga i po 2-3 dniach juz mam spokuj
U mnie zapowiada sie kolejny cieply dzien,sloneczko juz od samego rana prazy Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i za kciuki :-)
Emy wspolczuje Ci z ta osemka,wiem co czujesz bo mi tez wylazi ale u mnie sie juz zaczelo przed ciaza i teraz czasem sie jeszcze odzywa od czasu do czasu no ale u mnie plukanie pomaga i po 2-3 dniach juz mam spokuj
magnusik ja też miałam szybki wzrost biustu, przed ciążą 75C teraz 80E, na razie stanął w miejscu, ale zauważyłam, że już niedługo czeka mnie kolejna wymiana :/ najgorsze, że nawet jakby człowiek chciał kupić za w miarę przyzwoitą cenę, to nie może bo nie ma takich rozmiarów :/
Ola fajne te staniki na stronkach, które wrzuciłaś
Cari, prasowanie czyli najgorsze przed tobą ja lubię prasować, ale ostatnio jak musiałam wyprasować 10 rzeczy do zgrzałam się jak mops i plecy nie dawały rady, ale kto powiedział, ze nie można prasować na siedząco
Jaki przewijak kupiłaś?
Karollcia zazdroszczę moczenia w baseniku odpoczywaj
nad ranem kurcze się przestraszyłam bo wychodząc do wc za bardzo się nadwyrężyłam, tzn. chciałam szybciej wyjść z wyrka i za szybko wstałam, że aż w brzuchu mi się mięsień za bardzo naciągnął i miałam wrażenie choćby mi się coś tam odkleiło :/ prawie cały dzień mnie to miejsce boli i cały czas czekam na kopniaki małej, bo bałam się, ze coś jej się stało :/ na szczęście od czasu do czasu mała kopie nawet w bolący mięsień, więc mam nadzieje, ze jest oki
Ola fajne te staniki na stronkach, które wrzuciłaś
Cari, prasowanie czyli najgorsze przed tobą ja lubię prasować, ale ostatnio jak musiałam wyprasować 10 rzeczy do zgrzałam się jak mops i plecy nie dawały rady, ale kto powiedział, ze nie można prasować na siedząco
Jaki przewijak kupiłaś?
Karollcia zazdroszczę moczenia w baseniku odpoczywaj
nad ranem kurcze się przestraszyłam bo wychodząc do wc za bardzo się nadwyrężyłam, tzn. chciałam szybciej wyjść z wyrka i za szybko wstałam, że aż w brzuchu mi się mięsień za bardzo naciągnął i miałam wrażenie choćby mi się coś tam odkleiło :/ prawie cały dzień mnie to miejsce boli i cały czas czekam na kopniaki małej, bo bałam się, ze coś jej się stało :/ na szczęście od czasu do czasu mała kopie nawet w bolący mięsień, więc mam nadzieje, ze jest oki
reklama
ilonka ja gdy tak nagle zerwe się z łóżka bo zapomnę o moim brzuszku to też mi się zdarza coś takiego. Taki jakby skurcz, jakby naciągnięcie, nie wiem jak to opisać. A później jakoś przechodzi.
matko ja to sie chyba na wózek nie zdecyduje. Ogladam i oglądam. Jakbym miała kasiorę to samochód bym zmieniła bez problemu bo wiem co mi sie podoba, ale wózek... zrobilam sobie długą listę z której mam zamiar zacząć wykreślać i zostawić jakieś 3 modele i pojechać obejrzeć je na żywo. Ehhh... no i zamierzam zrobić listę zakupów dla małego i tak pod koniec lipca, w sierpniu może kupić co trza alez będzie przyjemnie oglądać to wszystko
matko ja to sie chyba na wózek nie zdecyduje. Ogladam i oglądam. Jakbym miała kasiorę to samochód bym zmieniła bez problemu bo wiem co mi sie podoba, ale wózek... zrobilam sobie długą listę z której mam zamiar zacząć wykreślać i zostawić jakieś 3 modele i pojechać obejrzeć je na żywo. Ehhh... no i zamierzam zrobić listę zakupów dla małego i tak pod koniec lipca, w sierpniu może kupić co trza alez będzie przyjemnie oglądać to wszystko
Podziel się: