reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Emy cieszę się, ze wszystko ok, no i gratuluję synusia, masz już jakieś imię wybrane?? A z zakupami ja też czekałam do 21tc :)
no i uważaj na siebie, dużo sie oszczędzaj, ale to pewnie ci już mówił gin jak stwierdził łożysko przodujące

Lili a teraz są w sprzedaży te ciuszki??

reklama
A ja już sama nie wiem,co u mnie siedzi :szok: dziś lekarz się mnie pytał czy znam płeć, mówiłam, że na ostatniej wizycie powiedział, ze ma być synek, a on dziś mi mówi, że nic tam nie widzi. I z zakupami muszę się na razie wtrzymać. Powiedział, że będzie niespodzianka i tajemniczko się uśmiechał, gdy go przyciskałam. Następną wizyte mam 5 lipca wtedy jeszcze raz się go zapytam, bo dziś się go kawały trzymały. A nie chcę niepotrzebnie kasy wydawać. Jak już odważyłam się zrobić pierwsze zakupy to tu taka niespodzianka:-D Z maleństwem wszystko ok, ładnie rośnie, straszny wierciek z niego, tak się ruszało, że ciągle serduszko"uciekało".

Ilonko, słodziutkie bodziaki, czeają u Ciebie na swoją właścicielkę:-)
Emy bardzo się cieszę, że masz takiego lekarza, który powiadomił Cię o łożysku przodującym. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam też prywatnie i jak już miałam porządne krwawienia wtedy łaskawie powiedział, że to łożysko przodujące. Dbaj o siebie,kochana i gratuluję synusia:happy:Emy ja też z kupnem czekałam, aż minie u mnie 24tc

Ostatnia edycja:
Emy cieszę się, ze wszystko ok, no i gratuluję synusia, masz już jakieś imię wybrane?? A z zakupami ja też czekałam do 21tc :)
no i uważaj na siebie, dużo sie oszczędzaj, ale to pewnie ci już mówił gin jak stwierdził łożysko przodujące
Uważam na siebie, uważam, juz tak się oszczędzam od 12tc, odkąd mam szew założony;-)nie dzwigam, mało stoję, spędzam dzien w pozycji leżacej lub pół leżącej. Przynajmniej się staram
Własnie imion dla chłopców nic a nic. Juz z blizniakami mielismy problem. Cos wymyslimy, czas jest. Nie wiem tylko czy kombinowac jakies jedno wspólnie wymawialne przez oba narody, czy wybrac dwa oddzielne jedno polskie jedno egipskie
Dla dziewczynki mielismy kilka...

A ja już sama nie wiem,co u mnie siedzi :szok: dziś lekarz się mnie pytał czy znam płeć, mówiłam, że na ostatniej wizycie powiedział, ze ma być synek, a on dziś mi mówi, że nic tam nie widzi. I z zakupami muszę się na razie wtrzymać. Powiedział, że będzie niespodzianka i tajemniczko się uśmiechał, gdy go przyciskałam. Następną wizyte mam 5 lipca wtedy jeszcze raz się go zapytam, bo dziś się go kawały trzymały. A nie chcę niepotrzebnie kasy wydawać. Jak już odważyłam się zrobić pierwsze zakupy to tu taka niespodzianka:-D Z maleństwem wszystko ok, ładnie rośnie, straszny wierciek z niego, tak się ruszało, że ciągle serduszko"uciekało".
nieładnie tak ciężarną podpuszczać. mój lekarz podszedł malego sposobem. najpierw spał, dojzec nic nie dało, ale ginek obejżał małego od strony pleców i dupci i powiedział: "Widzisz, tu jest pęcherz moczowy dziecka (taka mała czarna plamka) gdyby pod nim była też taka ciemna przestrzen, to znaczyłoby ze to przydatki dziewczynki, skoro jej nie ma to za dupką musimy znalezc jajka.." Zapytalam czy na pewno w takim razie chłopak, powiedział ze nawet jesli mialaby to byc dziewczynka z dużą pipeczką to musialaby miec juz widoczne pod pęcherzem wlasnie te wewnętrzne organy..
potem młody się obudził i zaczął fikać i wtedy juz nie bylo wątpliwosci ze ma miedzy nóżkami dwie białe kuleczki, czyli jajka są!!!

Tymira, mojego lekarza nie zamienie na tysiąc. Zawsze sobie milo pogadamy, jak cos durnego wyczytam w necie to cierpliwie mi wszystko wyjasnia, czasem nawet wyciąga swoje medyczne księgi i daje mi jakis rozdzial do poczytania, albo pokazuje ilustracje, zeby mi bylo latwiej zrozumiec wszelkie procesy

Tymira dzidzia będzie niespodzianką, ale wiesz co jeszcze trochę czasu ma, żeby się ujawnić :) wiadomo najważniejsze, że zdrowe.
A ciuszki możesz kupować w neutralnych kolorach, już złapałam się na tym, ze zamawiałam same różowe i teraz sie już od tego powstrzymuję, bo niby ma byc dziewczynka, ale w głowie lampka się zaświeciła, że może lepiej brać tez pod uwagę inną opcję, dlatego teraz już kupuję wszystkie kolory tęczy :)

Emy no pewnie, że macie czas, my całkiem przypadkiem znaleźliśmy imię dla naszej kruszynki, a czasem łatwiej coś wymyślić jak się spojrzy na dziecko :)

Ilonka - u nas w Lidlu zawsze coś tam jest, ale jak bedzie typowo bobasowy tydzień to Ci napiszę. :tak:
Tymira - super, że Dzidzia zdrowo rośnie, a co ma między nóżkami to mało ważne i tak będziesz kochać tak samo. A ciuszki zawsze możesz kupować w uniwersalnych kolorkach, no chyba, że chcesz typowo róż/niebieski. ;-)
Emy - dobrze mieć lekarza, który jak krowie na rowie wytłumaczy, mój to czasami kazał mi już iść zanim mi kolejne durne pytanie do głowy przyjdzie :sorry2:

kurde dziewczyny chyba schizuję...pobolewa mnie brzuch, tak w dole, coś jak na okres. Chwilami to nawet nie wiem czy brzuch czy kręgosłup. To nie boli mocno. Jak pochodzę to trochę twrdnieje mi brzuch, wizyta dopiero w poniedziałek. Jeśli to te skurcze ćwiczące macice to ponoć nie powinno ich być więcej niż 10 dziennie tak? jak coś to jutro będę liczyć. Wiem, ze bez wizyty na telefon to mi lekarz nic nie poradzi dopóki nei zobaczy szyjki itd

reklama
Do góry