reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
cześć kobietki, my się meldujemy 2w1 :tak: i czekamy, dziś bylo KTG, które moja dzidzia prawie cale przespala, więc trwalo godzinkę, a nie 15 minut.

Ubranka przepiękne

Szymonek śliczny i taki duzi duzi chlopczyk,

My też kupiliśmy wszystko wcześniej, bo dzidziuś mógl się urodzić w każdej chwili, więc w 7p-8 miesiącu kupowaliśmy wszystko, a teraz czekamy :-)

Ilonka, sliczna kiecka na upaly. Co do dzieciecych... Wydaje mi sie, ze kupowanie mniejszych niz 60 nie ma sensu bo nawet jak sie babel urodzi na 55cm, to moment i dorosnie, a zawinac odrobine rekawki to zaden bol. W UK podoba mi sie podawanie na ubrankach dla dzieci wagi na jaka jest przeznaczony ciuszek. Np. jest "first size", albo "newborn" i waga w lb lub kg - genialne bo noworodek noworodkowi nierowny. Owszem, sporo jest tez takich ciuszkow z podanym wiekiem - 0-3, 3-6 i wtedy juz trzeba sobie na wyobraznie brac. Wiekszosc ubranek mam na 62cm, czesc jeszcze wiekszych - nie widze problemu w podwinieciu rekawkow czy w odrobine przydlugawych spiochach - poki berbec tylko lezy, nie bedzie mu przeszkadzalo.
Alicja, to tak z trzech rzutow zbieranina. Wiekszosc ubranek kupilam ponad rok temu, jesienia Rajmund kupil fotelik, dokupilismy troche, teraz znow. Jakos nie umiem sie powstrzymac przed zakupami dla malucha... Teraz, kiedy mamy niemal wszystko nie ma problemu - po prostu sie ciesze i zagladam do pudla od czasu do czasu.

Alicja - synus jest przeslodki, napatrzec sie na niego nie moge:-)
Ilonka - obie sukieneczki sa sliczne!
Agniesia - ale ten Twoj synus ma dobrze u mamusi w brzuszku ;-) az mu sie ruszyc stamtad nie chce, musisz go jakos przekonac zeby jednak wyszedl :-D

Bylam w piatek u mojej gin i szyjka cos mi sie sporo srkocila:baffled:. Ide jutro na kontrole czy to postepuje czy poki co sie zatrzymalo wiec prosze o kciuki. Pociesza mnie fakt, ze moja mama miala identyczna sytuacje przy obu ciazach - na poczatku 7 miesiaca szyjka sie o polowe skracala, ale dalej wytrzymywala juz spokojnie do konca i zadne z nas nie urodzilo sie przed terminem. Brzuch mi ciagle twardnieje, mam brac nospe 3 razy dziennie, ale poki co to roznicy nie widze niezaleznie od tego czy biore czy nie.
Bylismy w weekend u rodziny mojego B bo mial urodziny. Bylo bardzo milo. Lubie tam jezdzic, bo zawsze jest wesolo, nagadalysmy sie z jego mama i siostra. Przywiezlsmy tez stamtad pierwsze ciuszki dzieciece, takie dla noworodka, kocyki i wanienke. Reszta na razie zostala. Oprocz tego mamy juz w domu lozeczko, ktore dostalismy od znajomych. Chyba niedlugo sie zaczne sama zabierac za jakies dzidzusiowe zakupy. Obiecywalam sobie, ze jak sie 30tc skonczy to zaczne a to juz niedlugo:-)

Witam
Agniesia ja tu zaglądam czy czasem już urodziłaś a Ty dalej w dwupaku :-) Synusiowi dobrze u mamusi w brzuszku normalnie.

Ilonka ja nie miałam nic na 56, poza jednymi śpiochami, ale one były jakieś i tak większe, w szpitalu miał założone troszkę przyduże ciuszki, ale był i tak zawinięty w becik, mu to nie przeszkadzało. Dokupiłam po powrocie ze szpitala, ale i tak nie dużo, bo większość ponosił tylko 3 tygodnie a Kuba miał 51 cm jak się urodził.

kłaczek sukieneczka new born od 0-3 miesięcy :) mam nadzieje, że nasza królewna się w nią zmieści :) nawiasem mówiąc ciekawa jestem jak jest z takimi rozmiarówkami 0-3 itd. tzn. na ile wystarczą i czy lepiej np. takie rozmiary brać pod uwagę, czy te pojedyncze w stylu 56,62,68 itd.

New born to jest na 56 rozmiar, 0-3 to na 62, 3-6 to 68 itd. U nas 0-3 to tak do 3 miesiąca starczyły, ale po przykładzie Alicji i Szymusia to oni już większe ubranka niż mój Kuba mają. Ja lubię rozmiarówkę angielską, tak ja w tesco, bo jest najbardziej rzeczywista, bo wiem, że jak kupię tam 3-6 miesiące to Kuba to założy i ponosi a raz kupiłam rampersa na 68 to okazał się za mały.

Ostatnia edycja:
Cati 30tc to już ci się zaczął :) więc myślę, że spokojnie możesz już zacząć zbierać ciuszki, bo jeszcze przecież trzeba je wyprać i wyprasować, więc akurat do 38tc zejdzie :) Trzymam kciuki, żeby szyjka dalej się nie skracała. A miałaś jakieś objawy poza twardniejącym brzuszkiem?

Agniesia
chyba dzidziowi spodobało się brzuszkowe mieszkanko :) Ale tak to często bywa, że najpierw trzeba szyjkę zaszyć,a później dziecię nie chce wyjść :)

karollcia jak tam piknik??

kłaczek no właśnie też mi się tak wydaje, podwinąć zawsze idzie, a za małych przecież już nie nałożę

byłam z misiem w 6 sklepach odnośnie kremu na opuchnięte stopy, nigdzie nie ma żadnego, a najbardziej mnie rozbawiła kobieta w aptece, która stwierdziła, że trzeba zapytać lekarza czy mogę w ogóle jakieś stosować w ciąży, wyśmiałam ją bo pytałam o serię AA i Dax Cosmetics które sa przeznaczone specjalnie dla ciężarnych

Witam
Agniesia ja tu zaglądam czy czasem już urodziłaś a Ty dalej w dwupaku :-) Synusiowi dobrze u mamusi w brzuszku normalnie.

Ilonka ja nie miałam nic na 56, poza jednymi śpiochami, ale one były jakieś i tak większe, w szpitalu miał założone troszkę przyduże ciuszki, ale był i tak zawinięty w becik, mu to nie przeszkadzało. Dokupiłam po powrocie ze szpitala, ale i tak nie dużo, bo większość ponosił tylko 3 tygodnie a Kuba miał 51 cm jak się urodził.

New born to jest na 56 rozmiar, 0-3 to na 62, 3-6 to 68 itd. U nas 0-3 to tak do 3 miesiąca starczyły, ale po przykładzie Alicji i Szymusia to oni już większe ubranka niż mój Kuba mają. Ja lubię rozmiarówkę angielską, tak ja w tesco, bo jest najbardziej rzeczywista, bo wiem, że jak kupię tam 3-6 miesiące to Kuba to założy i ponosi a raz kupiłam rampersa na 68 to okazał się za mały.
gosiu to dobrze wiedzieć, że lepsze te przedziały 0-3 itd. bo znając siebie kupowałabym na rózne rozmiary i mogłoby się okazać, ze wszystko za małe, albo połowa :) teraz będę o tym pamiętać :)

Ola, Agniesia napisała że jeszcze nic się nie dzieje, parę postów nade mną :-D

Agniesia ale Twoj dziec uparty :-) no niech wylazi z brzuszka poki pogoda jest :-)
Cati 3 mam mocno kciuki za szyjke niech 3 ma do konca :-D
no wlasnie najgorsze jest to jak Gosialew pisze ze rozmiar rozmiarowi nie rowny nie ktore 74 sa u nas za male a 68 dobre tescowe rzeczy sa najfajniesze i rozmiarowka ok wlasnie tylko u mnie w zmc nima tesco :/:baffled:

reklama
ilonko,ale się rozszalałaś z zakupami hehehe, ale warto było, kiecka bombowa jest:-)!
Cati &&& za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze.
Alicja - Maluszek jest przesłodki,
Agniesia, ale ten Twój bejbuś:-Dwytrwały jest!
A ja dzisiaj mam schizy:baffled:ostatnio kilka nocy pod rząd nie spałam od 3-4:30 bo mały tak się dawał we znaki, a dziś taki spokój i ciągle się nakręcam. Poza tym śniło mi się, że koleżanka powiedziła mi, że specjalnie usunęłam ciąże i obudziłam się z niesamowitym bólem brzucha, robiłam wszystko, żeby się szybko uspokoić,żeby maleństwu nie zaszkodzić:-:)-:)-(

Do góry