reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Słodka sukieneczka Ilonko, ja kupiłam pierwszą czapeczkę, bałam się trochę m. że będzie marudził, ale postawiłm go przed aktem dokonanym.
Hahaha Kłczku nieziemskie kupiłaś te bodziaki.
P.S. Długo mnie nie było i nawiązując jeszcze do jedzenia, potrafię zjeść tak jak pisałaś Ty, Kłaczku i nie pogardzę niczym.

Ostatnia edycja:
reklama
Ilonka sukieneczka przesłodka a jaka radocha no nie :-D zobaczysz jak przyjdzie ile razy bedziesz ja skladac rozkladac ogladac z kazdej strony hehehe :-D

a to moja 7kg kluseczka i nosimy rozmiar 74 :-)

Ostatnia edycja:
Szymuś ale ty już duży jesteś :) ale jaki słodziak :-)
A radocha w kupowaniu jest mega, teraz bardziej czekam na przyjście Igowej sukienki niż mojej, którą zamówiłam w zeszłym tygodniu :)
Wczoraj pierwszy raz mi spuchły stopy, w sumie już poczytałam, że to norma u ciężarnych i trzeba wysoko kłaść nogi itd. ale chcę kupić krem na opuchnięte stopy, macie jakieś wypróbowane?? bo ogólnie jest ich multum, ale co tu wybrać, żeby faktycznie dobrze chłodziło?

Ilonka, sukienka jest sliczna - bezpretensjonalna, slodka i uniwersalna. No i bez wiecznego hallo kitty.:tak: Rozmiar typu first size?
Tymira, mamy jeszcze kopertowa koszulke z napisem "kocham cie, tatusiu" - po polsku - kupilam ja kiedy zaszlam w ciaze po raz pierwszy i ten ciuszek okazal sie potem ciezkim kamieniem.
Alicja, kluseczek duzy jest - 2 miesiace i juz przykrecane raczki?? Ladnie mu sie rosnie!

A ja zrobilam wczoraj remanent w dzieciecym balaganiku...
Oj, mamy tego troche, zwlaszcza ze za pierwszym razem kupowalam pod katem zimy, za drugim pod katem lata. Mamy spiworek do fotelika samochodowgo, gruby i cieply, mamy dwa kombinezoniki zimowe (mniejszy i wiekszy), dwa lekkie kombinezony na maluszka, takie z uszkami, udajace misia, dwa cieple spiworki domowe, z tym ze jeden ma odpinane rekawki a drugi jest bez rekawkow, dwa ubranka polarowe typu bluza i spodnie, troche koszulek kopertowych, jedne spioszki, duzo pajacykow (mniejsze i wieksze), ze dwa rampersy, jakies spodenki, jakies welurowe pajacyki, polspiochy (nie wiem jak zakladac dziecku na gole cialko welurek, ale mniejsza o to), kilka par skarpetek, dwie zimowe czapeczki, jedne rekawiczki, jedne niedrapki, kilka czapeczek bawelnianych... Kurcze, nawet nie wiedzialam ze tyle tego, w Polsce sa jeszcze bodziaki, ale z krotkim rekawkiem - na lato byly kupowane, w grudniu. No i mamy lezaczek, wanienke i fotelik do auta.

Ilonka sliczna sukieneczka :-D
Alicja Szymonek wyglada przeslodko no i rosnie jak na drozdzach :-) Niech sobie rosnie zdrowo i wesolo chlopak ;-)
klaczku no to faktycznie,sporo juz tego macie.A Ja nadal twarda jestem i nic jeszcze nie mam nawet skarpetek :-D ale po USG juz bede szalec :-D
Wczoraj u mnie bylo tak beznadziejnie,padalo caluski dzien a dzisiaj tak sobie,spac mi sie chce,moze cisnienie niskie jest albo cus ehhh jakis taki humorek nie najlepszy mam pewnie przez ta pogode:tak:

kłaczek sukieneczka new born od 0-3 miesięcy :) mam nadzieje, że nasza królewna się w nią zmieści :) nawiasem mówiąc ciekawa jestem jak jest z takimi rozmiarówkami 0-3 itd. tzn. na ile wystarczą i czy lepiej np. takie rozmiary brać pod uwagę, czy te pojedyncze w stylu 56,62,68 itd.
No ty już masz niezłą wyprawkę kochana :)

Ssabrinaa jak zaczniemy kupować to poczta nie nadąży :)

Tymira ja też się dziwnie czułam licytując sukieneczkę, ale jej urok nie dał mi szans na długie zastanawianie się :)

chciałam kupić krem na opuchnięte stopy, ale widzę że chyba bez netu się nie obejdzie, bo w sklepach ani w aptekach nic nie ma, żenada :/ wiem, że to mały problem, ale przy okazji aż do kolan nogi mnie bolą i fajnie by było czymś to samopoczucie zniwelować, ale widzę, ze u nas podstaw w sklepach nie ma. Znowu zostanie mi kupno na alle
A tak w ogóle przyszła do mnie kiecka którą zakupiłam w zeszłym tygodniu:
szafa178a.jpg

jest super, na pewno do końca sierpnia spokojnie wystarczy, bo miejsca na brzuszek dużo a mój malutki przecież nie jest :)

Sabrina u nas tez wczoraj byla kiepsk pogoda i chcoiaz dzisiaj cieplutko to tez chyba cos z cisnieniem nie tak bo jakos tak dziwnie
Ilonka i Twoja sukienkasuper :-) ja to wsyztskie urbanka od razu kupowalam na 62 i dobrze zrobilam bo sie urodzil 56cm
Klaczku to juz nie zla wyprawke macie ;-)

ilonka super sukieneczka :-) a na opuchniete stopy jak nic nie masz to moze masaz stop i nug Ci pomoze a do tego polez sobie z wyzej polozonymi nogami np na poduszce tak przez 10-15 minutek :tak:
Alicja a z tymi ubrankami na 56 to faktycznie lepiej z nimi nie przesadzac zwlaszcza ze dzieciatko moze sie urodzic duze i nie wykorzysta sie tych ubranek:tak: wiadomo pare ubranek zawsze warto miec z tych mniejszych tak na wszelki wypadek:tak::-)

ilonko sukieneczka dal Iguni super no i ta dla mamy tez:)ja mam bardzo duzo rzeczy dla mojej córeczki jeszcze wszytsko to co kupowalam w ubieglym roku.a teraz jeszcze kolezanki mi donosza.calkiem malutkich to mam bardoz malo bo nie warto bo dziecko tak szybko rosnie.wiekszosc to mam 62-68 cm.

reklama
ja właśnie chyba wszystko kupię na 62 i 68, bo te całkiem maleńkie pewnie znajdę u siostry, a poza tym mąż duży się urodził, a córa też cały czas o tydzień/dwa do przodu z wagą, więc być możliwe, że Iga w ogóle w 56cm nie wyjdzie ani razu, chociaż różnie bywa ;-)

Ssabrinaa
wynalazłam w moich kosmetykach żel chłodzący z avonu, posmarowałam sobie kopytka i w sumie chłodzenia to ja nie czułam, ale ból ustąpił, więc z przymusu to i avon daje radę :-D

Do góry