reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

tymirko ja to spokojnie podchodzę do tych terminów z OM i z usg. Ja cykle miałam nawet 37 dniowe i owulacja była mniej więcej po środku. Więc termin z OM też nie jest miarodajny. A z usg to wiadomo dzieci różnie rosną. Ja jestem z donoszonej ciąży i ważyłam 2500. A mój Mały 23 maja ważył 282 g. Zobaczymy co będzie we wtorek albo w środę.

a co do uroków ciązy, właśnei wróciłam z zakupów. Gdy weszłam do piekarni, tam długa kolejka, a pani sprzedawczyni woła "poproszę panią do kasy" ja zdzwiona czy to na pewno o mnie chodzi. I o mnie właśnie :) a pani mówi "toć nie będzie pani stała w kolejce" :D kobieta kobietę zrozumie :)

reklama
No to naprawde magnusiczku mili ludzie w Twoich stronach:tak:mnie wczoraj mąż poprosił,żebym dla jego kolegi kupiła dwa piwa i ja to w swojej kolejce czułam się okropnie, czułam spojrzenia ludzi i mężowi powiedziałam, żeby w najbliższm czsie mnie już o takie przysługi nie prosił:szok: ja też jestem z donoszonej ciąży i ważyłam 2600 za to mój mąż 4000g

ach dziewczyny wiecie ze te kg z usg to nie sa miarodajne.Moja Amelka dwa tygodnie temu wazyla niby ponad 800 g
mowili mi ze Melka bedzie duza a urodzila sie 3140 w 38 tygodniu
a tymek byl o tydzoen przenoszony i tez wazyl 3140
takze ja na to patrze z przymrozeniem oka
co ma byc to bedzie byle zdrowe
i tego zycze kazdej z Was.
ok ide zrobic malemu cos do jedzenia i zmylam na imprezke z okazjo dnia dziecka
milego weekendu

cześć

ja tam też nie sugeruję się tak mocno usg, chociaż jak usłyszę kiedyś, że mała waży 2 kg to będę o nią już spokojniejsza :) 2 tygodnie temu Iga ważyła 220gramów i ponoć jest tydzień starsza ale macie rację w usg raz do przodu o tydzień, a raz do tyłu, ważne że dzieci są zdrowe :)
Rozmawiałam wczoraj z teściową bo spędziłam u niej cały dzień, bo mój mąż składał jej szafę pod zabudowę, no i okazuje się, że teściówka upiera się, żeby Idze kupić wózek, wiem że jeszcze sporo czasu i tak też jej powiedziałam, ale co rusz co widzi kobietę z wózkiem pyta mnie czy ten mi się podoba :) Na szczęście ona z tych co raczej ma gust i nic nie kupi bez mojego pozwolenia, z resztą to ja muszę wybrać, bo nie będę chodziła z czymś co mi się nie podoba :) Ale na zakupy jesteśmy dopiero nastawieni od sierpnia, więc 2 miesiące co najmniej musimy wytrzymać

Tymira mam nadzieje, ze przeżyłaś z teściową??

Magnusik to pogratulować sprzedawczyni :) u mnie w sklepach to wręcz wszyscy udają, że nie widzą mojej ciąży, żebym przypadkiem nie chciała być pierwsza w kolejce :)

Karolciu, Lilijanko no to się będzie działo :)

Pozdrowionka dla wszystkich trzymających kciuki.

Ja wczoraj trzymałam chłopczyka na rękach tak jak bym mojego pierwszego Aniołeczka trzymała. Obydwaj mieli się urodzić w tym samym terminie. Ach jaki byłby już duży!

ilonka26 fajnie jak tak dziadkowie się zaoferują, że kupią to co najdroższe :) mi mama coś wspominała, że mój tato kupi wózek :) dziadek chce się w pełni poczuć w swojej roli :) ale ja też narazie tylko oglądam, obserwuje, analizuje. Wiem, że musi być lekki, musi mieć jak największą gondolę. Wszyscy narzekają teraz że te gondole takie małe robią i ciężko położyć w niej np 4 miesięczne dziecko latem, a co dopiero zimą. No i chcę 3 częściowy. No mam już jakieś typy, ale zobaczymy :)

jeśli chodzi o wózki, to ja na razie wiem tyle, że chcę wielofunkcyjny, z pompowanymi kołami, najlepiej z 3, musi mieć zwrotne kółka ale nie za małe, bo chodniki są różne, musi mieć amortyzatory, przekładaną rączkę no i najlepiej regulowana jej wysokość, no i lekki :) typów na razie nie mam, chociaż może ze 2 by się znalazły :)

magnusik, ilonka, sprawdzcie wózek graco symbio 3 w 1, b. mały lekki, na pompowanych kółkach z amortyzatorami, ma 2 gondolki do wyboru, jedna jest większa z podnoszonym oparciem, a druga mniejsza do wpinania w samochodzie + standardowo fotelik

YouTube - ‪Graco Symbio Travel System - Kiddicare‬‏

zastanawiam się nad nim i nad quinny buzz 4, ale ten jest na wstepie ponad 1000zł tanszy

Dziewczyny, a mi się cos nie tak dzieje z piersiami, rosną szybciej niż brzuch i bolą niemiłosiernie, są strasznie gorące, jakby mi się tam jakies zapalenie wdało, dzis musialam wziąc paracetamol na ból. Czy to normalne?

reklama
Emy co do piersi to nie mam pojęcia, ale chyba nie powinny być aż tak drażliwe i gorące, może jutro przejdź się do lekarza, nich je zobaczy
odnośnie wózków mi też podoba się quinny u nas można go kupić w promocji za 1900zł, ale podoba mi się też X-lander jest tańszy a ma wszystko praktycznie to samo co Quinny i kosztuje już od 1300zł

Do góry