reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Karolciu i Lilijanko przyjmijcie mnie do swojego grona, bo jak na razie dalej jestem w punkcie wyjścia.
Zjola - a no bardzo chętnie. Ja jestem między młotem a kowadłem, bo chciałabym się mocno nacieszyć seksem bez hamulców przez jakiś czas, z drugiej strony pieruńsko bym chciała mieć bobasa na wiosnę/lato i dogódź tu mi teraz :p

Karolcia81 - ja tam za Was trzymam kciuki nawet na palcach u nóg :)

Agniesia82 - no to czekamy - JEJCIUUUUUUUUU !!! :)

Magnusik - bo się pogubiłam, miałaś już połówkowe?

Dziewczyny - dzięki za kciuki! :)

Ostatnia edycja:
:-)Czesc Kochane,

Agniesia - to teraz juz zaciskam kciuki zeby maluszek zdecydowal sie wkrotce wyjsc z brzuszka i oczywiscie szybkiegoi lagodnego porodu :tak:
Zjola, Karolcia81 - zycze Wam z calego serca zeby kolejna @ nie nadeszla i pieknych dwoch kreseczek :-)
Lili - Tobie zycze bobaska na wiosne/lato tak jak sobie wymarzylas. W miedzyczasie 'wykorzystuj' meza rekreacyjnie:-D
Tymira - mnie tez sie wyniki pogorszyly ostatnio (w 12 tc mialam jeszcze ksiazkowe), w tym hemoglobina ale lekarka stwierdzila, ze te normy sa dla 'nie zaciazonych' i jak na ciaze to jest ok. Zelazo mam brac dopiero od 30tc. Chociaz teraz w poniedzialek znowu pobierali mi krew wiec nie wiem czy cos sie nie zmieni.
Ilonka, Karollcia - pozdrawiam :-)
Aneczkab - a Ty gdzie sie kochana podziewsz?

Mnie ten tydzien zlecial nie wiadomo kiedy. Mialam tyle pracy, ze ledwo dawalam rade i padam na pyszczek. Dobrze, ze juz weekend. Mam zamiar sie wyspac i wziac sie porzadnie za nauke. Oby udalo mi sie ten plan zrealizowac. Martwie sie troche bo brzuch mi ostatnio czesto twardnieje. WIem, ze to te skurcze Braxtona - Hicksa ale dwa wieczory pod rzad to mnie lapaly non stop. Rozmawaialm z polozna jak poszlam wczoraj na joge i stwierdzila, ze pewnie za duzo robie i za malo odpoczywam. No pewnie ma racje, tylko ciagle tyle jest do zrobienia, ze dnia nie starcza :-(. Jeszcze tydzien i bede miala wolne na nauke pzrzed egzaminem - moze wtedy troche od poczne, przynajmniej fizycznie :tak:. Pogoda nam sie poprawila i wreszcie swieci sloneczko, chyba zaczne szukac jakichs letnich ubran na siebie bo poki co nic nie mam ;-).

Milego weekendu zycze wszystkim!

Witam oj widzę że dziewczyny sie szykują.Trzymam kciuki.
u mnie ok oprz tego że bardzo gorąco.
Wizyta we wtorek chyba przed ostatnia u tego gina no chyba ze sie nie zalalpie na 21 czerwca ale mam nadzieje ze tak a potem wyjezdzamy juz do rodziców i tam juz czeka na mnie lekarz i polozna.
oj na i odpoczne no i tam jest cisza spokoj, las jeziorao basen w ogrodzie a nie te mury.
juz nie moge sie doczekac.
A teraz jeszcze do srody minimum mam tymka w domu bo przeszkole zamknięte bo awaria kanalizacji jest w przedszkolu.
takz emusz emu zorganizowac dni.
ok musze cos porobic.Trzymajcie sie
pozdrawiam wszytsie brzuchatki i te co planuja:)

Liljanko nie miałam jeszcze, bedę miała we wtorek albo w środę. W poniedziałek będę wiedzieć co i jak. Nie mogę się doczekać. Ale też nie ma się co spieszyć , bo Mały i tak jest tydzień mniejszy wg usg.

Lili, tak jak Szymek jest z 15.06 to ostatni miesiączka musi być na początku września, więc jeszcze chwilę masz, żeby seksem się nacieszyć i mieć bobo na lato ;-)
Tylko, że ja muszę wykluczyć z planów tak bym nie urodziła zodiakalnego bliźniaka z powodów osobistych, więc będzie matematyka na wyższym poziomie, co by urodzić albo byka albo raka ;-)

Karollcia - jak ja Ci zazdroszczę tych lasów i jeziorka i spokoju i ciszy :tak:

Pogłaskać brzuszki ode mnie proszę :-)

magnusik- a u mnie natomiast z usg wychodzi, że mały jest o tydzień starszy i waży już 600g. Ja w to nie wierze, wiem jak było z Laurką. Z usg wychodził 25 tc. A co do czego to opinie był różne, ja mam na karcie wpisane, że ciąża zakończona została w 24tc. neonatolodzy na akcie zgonu wpisali, że malutka była z 23tc.

reklama
Do góry