reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Cati - badanie na wykrycie paciorkowca GBS pobiera się z pochwy i z odbytu, musisz mieć dwa zestawy do pobrania wymazu. Lekarz robi wymaz w 9 mcu ciąży, najlepiej na początku, bo na wyniki trzeba kilka dni poczekać. Taki zwykly posiew może nie wykryć tego paciorkowca, bo może być dużo różnych bakterii i po prostu zostanie niezauważony. Ja przy poprzedniej ciąży mialam bardzo obfiy wzrost tego paciorkowca i dlatego przy zwyklym posiewie wyszedl, ale teraz to zrobilam zwykly i pani laborantka pwoiedziala, że może nie wyjść i zrobila konkretnie na tego paciorkowca. Ale lekarz mi powiedzial, że jeżeli już raz wyszedl, to jestem nosicielem i podadzą antybiotyk dziecku przy porodzie. Warto zrobić takie badanie.

reklama
no jak tam brzuchole???wyspane???:)ach jak ja Wam zazdroszczę!!!naprawdę, z chęcią byłabym znów w ciąży, ale po pierwsze muszę wrócić do dawnej formy, a po drugie póki co T nie chce, bo twierdzi, że bym go zajechała i mógłby tego nie wytrzymać.hihi.
co do mojego szkraba, to różnie bywało z jego samopoczuciem.no w każdym razie jestem chyba ekspertem w kwestii dolegliwości brzuszkowych u maluchów.żadnej tego nie życzę, ale gdyby to polecam się w kwestii różnych porad;)
Cati, oj wiem wiem, jak to ciężko było z wyspaniem się i przewalanie z boku na bok.śmiałam się, że musiałam T budzić, żeby mnie przekręcił;)
Ilonka, super, że wszystko ok po wizycie.
Kochane, nie obiecuję, ale postaram się w miarę regularnie zaglądać do Was.na tą chwilę nie jestem w stanie nadrobić zaległości z ostatnich chyba 5 m-cy, więc wybaczcie moje niedoinformowanie:zawstydzona/y:

przeczytałam na wizytowo i nie wiem gdzie gratulować czy tu czy już w rozpakowanych:)
Ewelinko kawał człowieka:) bardzo gratuluję!!!! i kolejne uff:)

Maly wielki czlowiek tydzien temu 6200 zywej wgi

MEGA GRATULACJE EWELINKO- maly klopsik sie urodzil :)

pozdrawiam i caluje brzucholki...

jankesowa, śliczny synuś i jaki duży :)

julitka, zaglądaj kiedy możesz :)

sukienka dotarła, wydaje się być mniejsza niż sądziłam, ale i tak chyba ją polubię :) fotki zrobię i wrzucę, ale jutro, bo dziś padam już na ryjek :/

Klaczek NO 5 tygodniowe :-D
Dziekuje dziewczyny za mile slowo :) Tak jak o mleko ryczalam w szpitalu ze brak tak teraz tfu tfu nie narzekam i podobno takiej jakosci ze stary by sie wypasl

reklama
Jak pamietam, to Gracjan urodzeniowej niskiej nie mial, ale... To mnie sie wydawalo ze moj najstarszy taki wypas - 4,350, miesieczny 5,800, dwumiesieczny 6,700... Ale Gracjan kladzie.On juz ma "przykrecane" raczki i nozki!:-D

Do góry