reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

no dokładnie, cierpliwie poczekam do poniedziałku albo dla pewności do środy, bo wtedy minie 3 tydzień i jak nie przyjdzie to zażądam zwrotu kasy i już nie pójdę na ustępstwa. Zdaję sobie sprawę, ze babki nie zablokują, bo mają z niej kasę ale może przynajmniej zwróci mi kasę albo wyśle kieckę, której już z góry nie lubię :)

reklama
Jesli zakladasz ze juz tej sukienki nie lubisz, to w czym problem? W poniedzialek piszesz pani maila, ze masz dosc czekania i zadasz zwrotu kasy. Powod? Nie musisz sie tlumaczyc, to ona zawalila, ale jesli uwazasz ze musisz jakos uzasadniac, mozesz napisac, ze planowalas w tej sukience jakies wyjscie w te sobote (28) i pani wlasnie postawila Cie w trudnej styuacji swoim brakiem profesjonalizmu/kretactwem/nieuczciwoscia (niepotrzebne skreslic). Ja nie widze powodu zeby sie szczypac z kims kto mnie w rogi wali. ;-)

kłaczek nie uwierzysz, babsztyl wysłał dziś sukienkę, bo dostałam powiadomienie od firmy kurierskiej przed chwilką :-D
normalnie opłacało się zagrozić zgłoszeniem do allegro :-D

Zmuzdzyla sie?? Jakie to mile! No, to jutro masz ubranko u siebie - mysle ze jak ja wlozysz i zobaczysz sie w lustrze, to jednak ja polubisz. Jest bardzo kobieca.

kobietki, wizyta udana, pan doktor powiedzial, żeby nie martwić się paciorkowcem, tylko koniecznie powiedzieć polożnej przy porodzie, jeżeli wody zaczną odchodzić i nie urodzę w ciągu 8 godzin, to mnie podadzą antybiotyk, a dzidziuś tak czy owak dostanie antybiotyk po urodzeniu. Pessar trzyma, jeszcze troszkę szyjki jest, więc, jak sytuacji się nie zmieni, to za tydzień w czwartek zdejmujemy pessar i odsawiam luteinę (a biorę 3 razy po 2 tabletki), a jak wy odstawialyście luteinę? Czekam na dzidziusia.

A jak Ewelina i Maruszka?

A jak Ewelina i Maruszka?
Cisza przed burzą małych wrzasków :-p

Super, że wizyta ok, no i ważne, że jesteś uspokojona :tak: Ja luteinę odstawiałam już jakoś około 13/14 tc nie pamiętam już dokładnie, musiałabym sprawdzić.

EDIT: Wklejam z odskoczni i trzymamy kciuki mocno!

Ewelinka jest w szpitalu i czeka na akcje porodową dostała coś na wywołanie ale nic się na razie nie dzieje. Jak się zacznie coś dziać ma dać znać :-)

Ostatnia edycja:
Mamuśki "w toku"strasznie dawno tu nie zaglądałam niestety, ale cieszę się, że się tak zagęściło!!!!Kłaczku/:)!!!!!!!!!!/, Ilonka, Karolcia i reszta bandy!!!kciuki trzymam i samych miłych szaleństw ciążowych.i MEGA PROŚBA śpijcie za dwoje, bo później to różnie bywa, ale częściej chyba jest powdójna bezsenność;)

kłaczek no babsztyl zmądrzał :) ale i tak dostanie neutrala :)

Agniesia
ciesze się, ze u ciebie słońce jest oki, ja luteinę odstawiłam w 17tc z resztą clexane też, obecnie biorę tylko witaminy i magnez

karollcia
, jak tylko sukienka dojdzie to strzelę fociszka :) bo brzuszek już wyskoczył :)

julitka
fajnie, ze wskoczyłaś do nas :) cmokaski dla ciebie i Igorka :)

a u nas po wizycie oki :) Igusia jest Igusią :) widziałam serduszko, wszystkie przedsionki, komory, zastawki serduszka, pęcherz moczowy, tętnice, żołądek, kręgosłupek, nóżki :) Szczęśliwa jestem z tego 220 gramowego szczęścia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Kochane,

Agniesia, Karollcia - ciesze sie bardzo, ze wizyty udane:-) Agniesia dobrze, ze Cie lekarz uspokoil z tym paciorkowcem. Takie badanie to sie robi dopiero przed porodem krotko? I to jest wymaz z pochwy? Bo nie kojarze zebym cos takiego miala badane. Wymaz to sobie sama poszlam zrobic jak bylam w Polsce i byl ok ale czy on by to wykryl w razie czego?

Ilonka - super, ze sukienka wreszcie wyslana, mam nadzieje, ze jak ja przymierzysz to sie okaze, ze jest swietna i warto bylo czekac :tak:
Ewelinka - z calych sil trzymam kciuki za latwy i szybki porod!
Julitka80 - Witaj:-) Jak sie miewa Twoj synus? Na zdjeciu wyglada na pogodnego i wesolego szkraba? Ja bym chetnie pospala na zapas ale niestety czasy kiedy moglam sie wyspac juz minely. Teraz co sie przekream na drugi bok to sie budze i musze uskuteczniac operacje z przekladaniem poduszek :baffled:, zreszta pewnie wiecie jak to wyglada;-). Bez poduszek to spie na plecach (tak jak zawsze spalam) a boje sie zeby malenstwu nic nie zaszkodzilo.

Pozdrowienia dla wszystkich!

Do góry