reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

:zawstydzona/y:ilonka26 karollcia33 wiolka_1982 tymira just79

dzięki kobietki, wiecie jak to jest, i tak się denerwuję i tak, jutro wyniki a w czwartek do doktora, zobaczymy, co powie. Tylko ja mam jeszcze tą niewydolność szyjki i boję się, zeby mi to nie przelazo do dzidziusia. :zawstydzona/y:

reklama
Witam
Agniesiu ty już na końcówce nic się nie martw nic maluszkowi nie będzie dostaniecie antybiotyk i będzie po sprawie mimo tego świństwa patrz jak długo chodzicie razem:) Zaciskam kciuki za łatwy szybki i mało bolesny poród:*
Ilonko tak czasem boli a dopiero zacznie coś innego boleć odpoczywaj skabie:)
Ewelinko Kasiuwd co u Was??

Agniesiu nic się nie martw.najważniejsze,że wykryte.dzidziulowi już nic sięnie stanie.w ogóle jeszcze trocę i utulisz swój skarb:) ale fajnie!!!

Maruszka:) :) rany to prawie już!!!:)

w ogóle tak sobie myślę fajnie,że ciężaróweczki tu zawsze są mimo pędzących suwaków i rozpakowań:) tzn ze wszystkie z cpp keidyś tu będę.a potem druga runda:)
w ogóle weszłam w etap delikatnej tęsknoty za brzuszkiem:)

Ostatnia edycja:
Lilijanna, ja tez czekam. Konkretnie to czekam na list ze szpitala, poki co cisza. Im sie nie spieszy, dla mnie to kwestia swiadomosci ze tym razem to nie jest powtorka z ostatniej imprezy. Dopoki nie zobacze zarodka, tak naprawde nie wiem czy on tam jest. Ciaza bezzarodkowa dawala bardzo sugestywne objawy.
Ilonka, wiem ze dluzsza - elegancka jest. Wrecz wytworna. Tym jednym negiem sie nie przejmuje - babka ma negow calkiem sporo i wszystkie sa mniej wiecej takie same. "Kasa poszla, towaru nie ma." Tylko ja wtedy swiezynka na Alle, nie poczytalam jej komentarzy a napalilam sie na ten dres jak szczerbaty na suchary.
Cati, dziekuje. Dlubie cos zeby nie myslec o... Wiesz... Boje sie. Koncentrujac sie na takich robotkach, odsuwam lek. Nie mam na razie zadnej korespondencji. Czekam. Termin do poloznej mam na 06.06, ale to zupelnie osobna bajka i szpital powinien sie odezwac swoja droga. Czekam na ten scan jak na wyrok.

A tak przy okazji... To raczej pytanie do tych, ktore juz sie rozpakowaly... Ile mniej wiecej cm, ma stopa takiego maluszka? Cholercia, ja pamietam, ze jak moj mlody zaczal chodzic to nosil buty 12, ale jakie mial kopytka jak byl malutki ni czorta nie pamietam. Robie te paputki i pewnie sie okaze ze rozmiar jest na hobbita.

kłaczek ja proponuje zrobic paputki na ok 5cm max bo włoczka sie rozciaga przeciez a zrob moze ze trzy pary bo wiecej ci sie nie przyda no chyba ze bedziesz zmieniac non stop hihi

czekam na tego sylwestra jak jeszcze nigdy hihi
zmykam nyny, pewnie dzis znowu malego do wyrka przytargam bo nie chce mi sie wstawac jak steka i zaczyna plakac a jak spi ze mna to jest ok :-D mamisynek hihi ale co tam niech ma te swoje 5 minut, chlop ma nocki wiec z kims trzeba sie potulic ;-) kiedys i tak pewnie mi powie ze on za duzy na calusy i tulenie wiec korzystam puki moge :-)

Kłaczek, u nas na usg 32tc lekarka stwierdziła, że stópka ma 7 cm. Ile było dokładnie po porodzie nie wiem (pewnie dalej coś koło tych 7, bo w następnych tygodniach to dzieć raczej wszerz rośnie), ale podumam, co bym mogła zmierzyć, żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie.

witajcie dziewczyny ja tylko na momencik zeby zdac relacje z wczorajszej wizyty
wszystko ok.Mała rosnie.Wszystko na swoim miejscu.Po 5 paluszków na raczkach i nózkach.narazie lezy poprzecznie i za diabla nie chciala sie obrocic na plecki a tak doktor ladnie prosil.mowil ze mam teraz dwa tygodnie zeby z nia pogadac zeby na nastepnej wizycie sie obkrecila. haha
amelka od poczatku nie chce pokazywac tego co my bysmy chcieli.ale najwazniejsze ze wszystko jest ok.
serducho wali jak mlot.
zmykam i pozdrawiam

Dzieki, dzieki, dzieki! Czyli jakies 8-max10cm - zakladam ze paputy powinny starczyc na kilka pierwszych miesiecy, zwlaszcza ze mam Zimorodka w planie. Poki bedzie malusi i niechodzacy, to taki kapcie beda ok. Ide szalec.:tak:

reklama
karollcia i super wiadomość :) cieszę się, ze wszystko ok, moja Iga też lekarza nie słucha :)

Kaira to tyle dobrze, ale wczoraj do końca dnia jeszcze ból się powtarzał, dziś troszkę też i piecze mnie trochę więc może jakieś zapalenie sie przyplątało

Kłaczek wyobraź sobie, że do dzisiaj mi ta kiecka nie przyszła, ale nie mam już siły się wkurzać, szkoda czasu, ale neutrala jak nic zarobi

Do góry