reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

no wiesz pieniążki wpłynęły 11, bo sama mi kobieta pisała, a tak w ogóle to ja przynajmniej nie czekam do ostatniego dnia wysyłki, no ale widzę nie każdy chce szybko załatwić sprawy, widzę, ze są ludzie którzy lubią robić wszystko na ostatnią chwilę.
A mnie się ta sukienka podoba, mam podobną i dobrze w niej wyglądam, dlatego wybrałam tą, ale o gustach się nie dyskutuje

karollcia i dobrze, ze się wyżaliłaś, ja też lubię sobie ponarzekać :) więc pisz co cię trapi, w kupie raźniej :)

reklama
witam!!!
Amelka jest cudna, a w okularkach rzeczywiście jak top model :D

ilonka fajna ta twoja sukieneczka, ale ja to bym pewnie jak torbiszon w niej wyglądała :)

a ja zaliczyłam dziś wizytę u lekarza, z Małym wsio ok, szyjka zamknięta, więc tylko się cieszyć. Mały troszkę mniejszy niż według OM ale wsio ok. Jakoś po 1 czerwca bede miała usg połówkowe to wtedy się naoglądam do woli. Mam podwyższone nieco tsh ale dostałam leki i za miesiąc mam powtórzyć. A stresowałam sie dziś strasznie... czyli to co czuje to jednak ruchy :) oj jak się cieszę :)))

Ilonka, jak slusznie zauwazylas, niektorym sie nie spieszy. Moze babka ma 1-2 dni w tygodniu na wysylki? Mam nadzieje ze Ci nie nawali z wysylka. W sumie na Allegro raz sie spotkalam z mega walkiem - duzy sprzedawca, opcja licytacji, kupilam tanio (faktycznie tanio) dres dla cory. Nowka. Odczekalam miesiac. A potem zrobil sie cyrk na kolkach, z "interesujaca" korespondencja, z zapewnieniami (kilkakrotnie) o wyslaniu juz dawno (brak potwierdzenia) i ze pewnie zginelo na poczcie, ze zgloszeniem do administracji portalu wlacznie. Proponowalam, ze wpadne odebrac osobiscie jesli wysylka sprawia problem, przy okazji ciocie odwiedze bo w tej samej wsi mieszka - nie, juz wyslala! Dopiero jak grzecznie uprzedzilam pania ze jesli w ciagu tygodnia nie otrzymam zakupionego towaru, bede zmuszona zglosic na policji wyludzenie, dres "cudownie" sie odnalazl. No i mam jedynego nega na Alle od tej pani - jestem chamska, upierdliwa, niekontaktowa i w ogole dno i metr mulu.:-D Wspominam ja czule. Towar kupiony poczatkiem pazdziernika, dostalam w polowie stycznia - no, upierdliwa jestem, no. O gustach jak najbardziej sie nie dyskutuje - jedno co mi sie faktycznie podoba, to ladnie rozwiazany dekolt i fakt, ze przy wezszym dole ladnie wygladaja nogi. Tego nie dalo by sie uzyskac bez "podciecia".
Magnusik, i cacy jest. Maly podrosnie i wyjdzie "na swoje", grunt ze zdrowy.

magnusik- i tak bedzie do konca ciazy kazda wizyta i z małym wszystko ok.
ilonko- normalnie mam dosyc facetów.Ja ich nigdy nie zrozumiem dobrze ze wyjezdzam moze jak zateskni to zrozumiem.oczywiscie powiedzialam ze nie chce go widziec jak wyjade.
Ewelinko i jak tam?

Ewelina28 - kciuki mocno trzymam, powodzenia na porodówce z P. na pewno będziesz mieć wesoło :p
Agniesia82 - a u nas? Uczymy się powoli puszczać i chodzić, ale pewnie do pierwszych samodzielnych kroczków jeszcze troszkę, póki co powoli planujemy rodzeństwo :)
Karollcia - w łeb patelą albo M albo teściową, dobrze, że ywjeżdżasz, przynajmniej u rodziców odpoczniesz i się zrelaksujesz
Magnusik - dobrze, że wsio ok
Kłaczek - czekam na te Twoje scany, niech te dni płyną
Ilonka26 - 1 kg w te czy wewte :)

magnusik cieszę się, ze wszystko dobrze :) no i gratuluję ruchów, ja też już czuję moje maleństwo, w prawdzie nie co dzień, bo czasami 2 dni nie czuję i schizuję, ale z tego co dziewczynki piszą to na początku normalne, widać Igusia jeszcze za mała, żeby miała siłę porządnie kopnąć :) Ja też mam połówkowe w czerwcu :-)

kłaczek, to na niezłego babsztyla trafiłaś, ja też mam jednego negatywa, bo koleś u którego zamówiłam kierownicę do gier i to na prezent miał wysłać na inny adres bo nawet przez telefon zapewniał, ze wszystko wie i tak zrobi, a tu kicha, wysłał na drugi adres i tylko problemy robił, na końcu jeszcze mi groził, nie no szok :-D A sukienka dobrze, ze ma być za kolana bo moje udka troszkę urosły i o mini chwilowo mogę zapomnieć :-D

karollcia, zatęskni to zobaczysz zmieni nastawienie, mnie mój mąż ostatnio tez wkurza, bo jakiś taki nerwowy się zrobił i się nie raz na mnie wyżywa, jakbym go mogła trzepnąć to bym to zrobiła, ale staram się być spokojna

Lilijanna na razie stoimy w miejscu, ciekawe jak długo :-D

Witam Kochane,

Ewelinka - mocno trzymam kciuki za latwy porod i szybkie powitanie maluszka po tej stronie brzuszka :tak:
Ilonka - super, ze tak wczesnie czujesz Igusie! Ja moja Niunie poczulam dopiero gdzies w 21tc:zawstydzona/y:. Teraz to juz ja czuje codziennie (a jak tylko od razu z rana nie da o sobie znac to juz sie martwie). Na szczescie zywotna z niej dzidzia i kopie sporo.
Magnusik - ciesze sie, ze wizyta w porzadku i fajnie, ze juz ruchy malenstwa czujesz:-)
Karollcia - facetow to naprawde czasem ciezko zrozumiec, ale na pewno jak wyjedziesz to bedzie tesknil i doceni o ile jst szczesliwszy kiedy jestes w domu:tak:
Lili - gratuluje pierwszych kroczkow! No i trzymam kciuki za te plany dzidziusiowe;-)
Klaczek - objerzalam trampki na cpp i sa naprawde swietne:tak:. Zdolna kobieta z Ciebie! Dostalas juz jakas korespondencje ze szpitala?

W weekend (pt-niedz) mialam intensywne powtorzenie przed egzaminem na uczelni po 8h dziennie i dzis jak poszlam do pracy to ledwo kontaktowalam ze zmeczenia. Niuni sie chyba nie podobalo takie siedzenie i wykladowca glosno mowil przez mikrofon wiec chyba spac sie nie dawalo bo doslownie mnie bombardowala az mi brzuch podskakiwal. Jak tylko byla przerwa i wstawalam sie przejsc to byla spokojna. U nas krolowa juz odleciala, wizyta Obamy sie konczy i jest nadzieja, ze centrum miasta wreszcie wroci do normy bo przez ostatni tydzien to normalnie koszmar byl zeby sie gdzies dostac. W zyciu nie wiedzialam tyle policji i barierek w centrum. Pogode to mamy Klaczek podobna do Twojej - zimno, co troche pada i wieje ja nie powiem co...Dzis tez bym z parasolem odleciala prawie:baffled:.

witajcie w ten upalny poranek
Liljana-oj teściowa to bez skrupułów bym walneła w ten łeb.
ilonko-no to z tymi ruchami tak jest ze na poczatku to sa takie nie regularne ale poczekaj jeszcze
traszke to bedzie prawie caly czas.Mi teraz daje ostro po pęcherzu i caly czas mam wrazenie ze chce siku i ide
do kibelka a tam kropelki.no ale to sa uroki te mile bo wiadomo ze wszytsko ok
no ciekawe ile ja przybralam w te dwa tygdonie?
cati- przesylam promyki slonca bo u nas cieplutko:)

reklama
karollcia odnośnie wagi, weszłam dziś z rańca na czczo i okazuje się, że mi ubyło 1kg, zdziwiłam się, ale nie schizuję się tym, bo przecież tak może być

Cati, pewnie czułaś dzidzię wcześniej, ale nie byłaś pewna czy to to, ale ja też cały czas się zastanawiam czy coś czuję, czy tylko mi się wydaje :)

dziewczyny powiedzcie mi, czy normalne są kłucia w okolicy szyjki ?? bo ja takowe od rana mam i zastanawiam się czy dzidzia się tam usytuowała czy coś jest nie teges?

Do góry