reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Aneczkab spoko :)

Karollcia ja bym kupiła większe opakowanie Prenatalu, ale wtedy jak chciałam była tylko 30tbl. więc nie miałam wyjścia, teraz pewnie będę kupowała większe opakowania

a_gala ja stosuję zwykłe balsamy, bo tak szczerze mówiąc chodzi właściwie o porządne nawilżanie ale jak ktoś ma skłonności genetyczne to nawet Mustella mu nie pomoże. W mojej rodzinie nikt nie miał rozstępów, więc wierzę, ze i ja się uchowam :)

reklama
dzięki dziewczyny mam nadzieję, że wsio ok i jak mi w końcu zasadzi kopniaka to aż będę tego żałowała. Zastanawiam się ciągle nad kupnem detektora płodu.

Ja od początku smarowałam się oliwką, ale nie nawilżała mi odpowiednio skóry, co raz bardziej czułam takie jakby napięcie. Koleżanka poleciła mi FISSAN, kosztuje ok 30 zł w aptece, nie starcza może na długo, ponoć na ok miesiąc. Ja smaruje się nim od jakiś 3 tygodni i jest super. Smaruje się tylko raz dziennie wieczorem po kąpieli a skóra jest nawilżona i nie ma takiego uczucia ściągnięcia. Smaruje i brzuch i piersi.

Dziewczyny prawda taka ze jedna moze nie smarowac wcale i nic jej nie wyjdzie a inna moze kupowac najdrozsze kremy i pelno rozstepow np. Ja tak mialam.

A mi wyszły nagle i znienacka w 9 m-cu i doopa, moja mama trójka dzieci rozstępów zero. Nie ma reguły, grunt to zdrowa dzidzia, a na rozstępy są teraz lasery :p

Witam ja do 9 miałam jednego malutkiego a teraz koszmar!!!!!! na następny dzień po porodzie doznałam szoku:p :) zazdroszczę tym co nie mają
Co do karmienia pokarm dostałam w 6 dobie po porodzie od początku do końca czyli 2,5 m-ce na laktaorze bo lenka na początku nie umiałą a potem nie chciała cyca, potem przeszłam na mm i skończył sie dramat, koniec zatwardzeń bólu brzuszka i mojej depresji:p. Każda matka wie co jest najlepsze przede wszystkim się nie zmuszać.Jak będzie mi dane kolejny raz zostać matką napewno od początku będzie mm.
Całusy dla Waszych skarbusiów w brzuszkach
U nas wszystko ok rośnie mały diabełek jesteśmy zakochani do szaleństwa w naszej królewnie. Wstawiam wam aktualne
fotki.
45.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc Kobietki,

Kaira - Lenka jest cudna! Prawdziwa mala krolewna :-)

Co do witamin to tez biore teraz Feminatal taki od 13-go tc. Z tego co mowicie to juz zmienil nazwe ale moj byl kupiony w zeszlym roku jak bylam w poprzedniej ciazy i nie zdazylam go zuzyc :-(. Wczesniej bralam Pregnacare, bo to tutaj najbardziej znane witaminy 'ciazowe'.
Z balsamow przeciw rozstepom to uzywam tego Bio-Oil bo mi go polecono na przemian z super olejkiem arganowym, ktory moja Mama przywiozla mi z wycieczki do Maroka. Poki co rozstepow nie ma ale to jeszcze wczesnie jak na nie ;-). Mam juz prawie 7kg na plusie, dobijam do 60 i troche mnie to przeraza. Wprawdzie wszyscy mi mowia, ze mnie tylko brzuszek rosnie a w innych miejscach nie przytylam ale mimo wszystko jakos mi sie dziwnie zrobilo jak sie wczoraj zwazylam :zawstydzona/y:. Obiecalam sobie, ze do minimum ograniczam slodycze, Niuni sa do niczego niepotrzebne a mnie tym bardziej. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie...

Pozdrawiam i zmykam sie uczyc.

Lenka cudna :)
Cati ja sie cieszylm brakiem rozteop do 36 tc apozniej kilka wyskoczylo i juz zostalo ze mna ale cale szczescie ze nie ma ich duzo i to raczej tylko takie niteczki
a moj klusek wazy juz 5800 :szok: :-) jest co nosic

reklama
Kaira, Lenka jest prześliczna :) śliczne ma włoski i jak dużo ich ma :-)
Cati tą wagą się nie przejmuj, bo jesteś już w 6mc, a co ja mam powiedzieć?? koniec 4 mc i 6kg na plusie? Ale mam to gdzieś, po porodzie mogę się poodchudzać, a teraz ważne żeby dziecko miało sie dobrze i było zdrowe. A tak poza tym norma przyrostu wagi jest między 11 a 14-16kg więc jak widać z powietrza te liczby się nie biorą, a i tak każda ciężarna przybiera tak jak przybiera. Główka do góry :)

Alicja
no widzę dziecię pięknie przybiera :) 5800gramów szczęścia do noszenia :)

Do góry