reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Czarna76 mój mąż cały czas mówi mi o pokrzywach, wyczytał gdzieś na necie, że podobno rewelacyjnie działa jeśli chodzi o anemię, nie znałam nikogo kto by to próbował, ale jeśli mówisz, że działa muszę spróbować, bo soki z buraków bokiem mi już wychodzą blee:/

reklama
hejka!

jakiś czas temu rzuciłam okiem na ten wątek, i akurat pisałyście o usg (m.in. że 3d, żeby mieć fotkę dzidziolka) i tak się zastanawiałam, czy wtrącić swoje 3 grosze, czy sobie darować. I tak myślę sobie, że jednak napiszę.
Dziewczyny, jeśli chodzi o usg, zwłaszcza te połówkowe gdy sprawdzane jest serduszko i inne organy dziecka, stawiajcie przede wszystkim na dobrego lekarza, który naprawdę zna się na usg. A dobry lekarz i usg 3d,4d to nie niekoniecznie to samo ;-) Ważniejsze jest dokładne skontrolowanie wszystkiego niż śliczne fotki.
A teraz krótkie wyjaśnienie czemu to piszę. U Szymka wyszła wada serduszka - ta wada akurat pojawia się już po urodzeniu, ale przy okazji poczytałam sobie forum serduszkowe i tam były przypadki, że dziewczyny chodziły na usg w ciąży do "super" specjalistów, którzy pokazywali nosek, paluszki itp., wszystko było cacy - tyle, że poważnej wady serca nie zauważyli. I wtedy może być dramat, gdy rodzice i lekarze o wadzie dowiadują się dopiero na porodówce.

buziaki dla brzuszków, miłego dnia

just79-oczywiscie ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze i ze jak pojde na usg 3d to z tego powodu a zdjecie to swoja droga tylko pisalam ze to super rzecz zeby miec.
przeciez nie bede placila tyle kasy zeby isc bo isc.
Z tymkiem tez bylam to lekarz sprawdzil wszystko dokladnie.dostalam calkowity opis i plyte oraz zdjecia.
I usg 3d zalecaja od 24 do 28 tygodnia bo wtedy najlepiej niby wszystko widac
wiec jak bede sie wybierac to w tych tygodniach.
ja mam dobrego gina mam usg na kazdej wizycie i sprawdza wszystko dokladnie i jak narazie jest wszystko dobrze i tak bedzie tej wersji sie trzymam.mam pelne zaufanie do niego.

just ja na swoje USG prenatalne (genetyczne) wybieram się do poleconego specjalisty przez moją ginkę, mimo, że mieszkam w mieście wojewódzkim, to jadę do innej miejscowości (60km). A to zdjęcie z 3d to jest dla mnie taki poboczny prezent, najwiekszym bedzie zdrowie mojego dziecka :-)

karollcia, a może wynik cytologii cię zaskoczy tak jak mnie :) ja miałam ostatnio robioną i jak przyszły wyniki to byłam też nastawiona na II grupę a tu niespodzianka I grupa :) i to przy stosowaniu luteiny dowciapnej :) nie pamiętam kiedy miałam taką grupę :)

czarna czyli można pić napary z pokrzywy w ciąży??

Alicja ja tez miewam schizy związane z ruchami :) staram się jak mogę, ale faktycznie jeden dzień dziecko cały czas daje znać o sobie, a innym razem nic, nawet ostatnio wstałam o 3 w nocy i budziłam meża, że dzidzia nie dawała znać cały dzień i w nocy tez nie i pewnie coś jest nie tak itd. usnąć nie umiałam. Mąż mi przyniósł cole i kazał wypić, nie uwierzycie po niecałej godzinie dzidź się uaktywnił :) wiem, że to głupi sposób, ale mnie uspokoił, teraz już staram się wierzyć i wmawiać sobie, że na takim etapie ciaży nie muszą jeszcze wszystkiego odczuwać

Ssabrina cieszę się, ze z wami ok, anemią się nie przejmuj, bo to normalne u ciężarnych, ważne że dostałaś żelazo, będzie dobrze!!

Just masz rację, ja w sumie umówiłam się na połówkowe tylko żeby zobaczyć czy wszystko gra u Igusi, zdjęcie czy płytka rzecz poboczna. Mam mimo wszystko nadzieje, że będzie wszystko ok

Witam sie :-)
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :-) Nie przejmuje sie ta anemia zbytnio ale tylko zaskoczylo mnie to ze tak wczesnie sie u mnie pojawila bo krew mialam pobierana w 9tc a wczoraj pokazali mi wyniku w szpitalu i dlatego mnie to troche zaskoczylo ze tak wczesnie.No ale zelazo lykam wiec powinlo byc lepiej,soki z borakow nie przepadam za nimi ale za to soki z czarnej porzeczki sa boskie i tez maja dobry wplyw na krew podczas anemi :tak: liscie z pokrzyw nigdy nie probowalam tego:oo2:
just masz 100% racji ja bylam wczoraj na pierwszym USG i powiem wam ze malo co sie dowiedzialam :eek: ona mierzyla wszystko ale dla siebie mnie to praktycznie nic nie powiedziala a no pokazala nam serduszko gdzie jest i ze bije,poprostu brak slow i rece opadaja w naszej kochanej Anglii :no: No ale najwazniejsze ze dziecko zdrowe na tym etapie ciazy :-)

ilonko- no moze mnie zaskoczy wynik cytologii.Ja tez zawsze mialam II grupę.ale jakos w to wątpie zeby cos sie polepszylo ja czesto mam zapalenie no teraz niby tez caly czas z tym walcze i co i nic.juz rozne srodki mialam.i nigdy nie zginie do konca.
ssabrina-najwazniejsze ze z dzidzia wszytsko ok.no moj gin to przy kazdym usg szczegołowo mi mowi co i jak gdzie co jest przybliza oddala.No ale jak Twoja nic nie mowi to znaczy ze jest ok.

karollcia33 masz racje i tez tak zaczynam myslec ze jesli byloby cos nie tak to by nam na pewno powiedziala wiec nie zawracam sobie tym teraz glowy i ciesze sie ze widzialam swojego dzieciaczka i ze jest zdrowe :-D dzieki za mile slowa ;-)
Milego dnia dziewczyny :-)

reklama
Tez slyszalam ze wlasnie dzieciatka po coli niezle szaleja a to dlatego ze dla nich taki zastrzyk kofeiny zawarty w coli jest naprawde pobudzajacy,dlatego tez sie odradza kobieta w ciazy picia coli,ale musze przyznac ze nigdy nie lubialam takich napojow gazowanych a pare razy mi sie zdarzylo wypic cole bo mialam ogromna ochote na nia :-D

Do góry