reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

just- jasne ze tak maltretowalam je dlugggoooo i czesto i nawet macica sie nie stawiala, ostatnio mnie tez konkretnie zbadal po gmeral i nic...
karollcia- tylko czemu on taki uparty... stres mam zeby wszystko bylo ok...

Ostatnia edycja:
reklama
Jankesowa, możliwe, że miałabym jak Ty, bo ja prawdę powiedziawszy to nawet nie wiem jak skurcze wyglądają. Tyle, że mi wody odeszły, przez 7 godzin nic się nie działo, więc już musieli ze mną coś zrobić ;-), więc oksytocynę dali. A po nich zamiast normalnych skurczy miałam bóle od krzyża
Widać maluchowi dobrze u Mamusi :-)

ilonka26 ja też podmywam się lactacydem, a gatki piorę w białym jeleniu w kostce. W rossmanie jest cała seria białego jelenia, mydło w kostce, w płynie, żel pod prysznic

jankesowa trzymam kciuki za wizytę i ty już do nas w dwupaku nie wracaj :)

Ilonka ja tez pralam w bialym jeleniu bielizne recznie i rano uzywalam lactacydu do podmywania a wieczorem bialego jelenia i od 12 tyg ciazy do konca nie mialam zadnego problemu
Jankseowaczekamy na Twoja kruszynke juz niech sie cos rozwinie :-)

Jankesowa pamiętaj, że termin to dwa tygodnie przed terminem i dwa tygodnie po terminie. Ja myślę, że lekarz na pewno podejmie dzisiaj jakieś kroki. Zresztą nie ty pierwsza taka przeterminowana jesteś. Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :)

Witam :)

Ilonko, może spróbuj też przy myciu się używać ręczników jednorazowych do wycierania:tak: ja o dziwo wcale nie złapałam żadnej infekcji w ciąży do tej pory:tak:

Jankesowa, ciekawe co doktorek wymyśli:confused:

Zjola, a jak u Ciebie z @ ?

a ja wczoraj miałam wizytę i nic się nie dowiedziałam odnośnie cc:sorry2:
jedyne co, to doktorek pobrał wymaz na paciorkowca, zlecił jeszcze morfologię, mocz i za tydzień w środę kolejna wizyta gdzie ustali cc:tak:
choć wspomniał coś o 2 maja, ale nie jest to pewne na 100% bo musi jeszcze ustalić termin z anestezjologiem itp.

no chyba, jak to doktorek powiedział, że zdąży mnie złapać samo:blink:

a powiem szczerze, że wydaje mi się, że zacznie się przed zaplanowaną cesarką...
od soboty mam bóle w brzusiu i do tego dziwnie mnie bolą pachwiny:dry:
być w ciąży to coś cuuuudownego, ale te bóle dają mi w kość, dziś w nocy co chwila się budziłam... ale spoko, nie mam innego wyjścia muszę dać radę, jeszcze max 2 tygodnie:tak:

łazienkę sprzątam od 2 godzin, bo co chwila odpoczywam bo ciągnie, ale dziś na pewną ją skończę... :))
i jeszcze musze poprasować :))

Ostatnia edycja:
Ewciu a ma nadejść w przyszłym tygodniu w okolicach piątku. No chyba, że nie nadejdzie, bo w tym miesiącu poszliśmy na całość, chociaż nie można tego nazwać specjalnym staraniem. Raczej co ma być, to będzie :)
Buźka i niech się ułoży wszystko po Twojej myśli!

Zjola, właśnie pamiętam, że ten miesiąc był miesiącem IDŹ NA CAŁOŚĆ ;)
tylko nie pamiętałam kiedy ma przyleźć @

reklama
Jankesowa - 3mam kciuki byś wróciła z maleństwem.

Dziewczynki doczytałam, ale wybaczcie nie odniosę się, bo jesteśmy w szpitalu i jestem na krótkiej przepustce i wracam do Ady, a póki co jest z Nią moja mama. Ach uważajcie na siebie Grubaski, pogoda zdradliwa :/

Do góry