reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
hej dziewczynki mam nadzieje ze ktoras mnie jeszcze pamieta
tyle co w poniedizalek tamten wrocilismy do domu a znowu w czwartek bylismy w szpitalu na 10 dni przestalam sei oczyszczas i dostalam goraczki dobrze ze chociaz Maly byl ze mna ehhh
czy ktoras juz sie rozpakowala bo ciekawa bylam Jankesowej i Annas :-) :-)

Alicja - Annas się rozpakowała :) Dla Ciebie zdrówka. :tak:
Karollcia, A_gala - a ja wierze, że jednak Aniołek to Aniołek a Adrianna to Adrianna, niemniej jednak kiedy Ada uśmiecha się do żyrandola czy zapatrzy z błyskiem w oku w pewne miejsce to wiem, że ONI ze sobą się porozumiewają :tak: Adrianna urodziła się 04.08, w 2008 roku 04.08 pomyślałam, że jestem w ciąży, test zrobiony klika dni później potwierdził to :tak:
Karollcia - gratuluję ruchów :tak:

Wszystkim życzę zdrówka, sobie też :-p

a_gala gratki ładnej bety :) a w którym jesteś tygodniu??

karollcia gratuluję pierwszych ruchów, to musi być wspaniałe uczucie :) już nie mogę się doczekać kiedy ja go doświadczę :)

Alicja zdrówka!!

A_gala - sprawdzę swój progesteron jak do domu dojadę, czyli popołudniu i napiszę Ci jak to było u mnie, ale na pewno nie miałam 20 tylko jakoś 13 w 5tc.

a_gala ja miałam progesteron w5t6d 229 nmol/l, mimo tego że to był wyższy niż dal mojego tygodnia i tak brałam duphaston i luteine 3 x dziennie. Sprawdź na wyniku w jakich jednostkach masz ten progesteron, bo jak ja pierwszy raz zobaczyłam normy w necie to się przeraziłam że dużo za wysoki ale później wyczytałam, że mam w innej jednostce podany wynik. Myślę, że nie zaszkodzi gdybyś brała progesteron. Ja za pierwszym razem brałam dopiero od 8t i to tylko luteine 2x dziennie, kto wie może to była przyczyna ( wtedy nie sprawdzałam poziomu progesteronu)

Dobra doczytałam wklejam linka norm progesteronu http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=22&s_id=9&ss_id=13

Ostatnia edycja:
zrobilam sobie suwaczek, chcialam jeszcze troche poczekac, no ale coz.... jak widzicie to sam poczateczek.
magnusik moj progesteron to 23 ng/ml czyli w innej jednostce, niz twoj. wyczytalam, ze norma do 12 tc, to miedzy 9, a 47, a w lobarotorium podaja, ze w I trymestrze 2,8 - 147,3 ng/ml, wiec chyba nie jest tak zle ze mna....
liljanko w takim razie czekam do popoludnia :)

Jankesowa a ja myślałam, że po tym wczorajszym przeczyszczeniu to wygnało Ci na porodówkę a Ty nadal tu:baffled: Ale do mnie Ci jeszcze brakuje i mam nadzieję,że nie będziesz tak długo chodziła jak ja 41t6d:-) Może pochodź po schodach jak możesz, trzymam kciuki aby się w końcu coś ruszyło &&&&&&

reklama
A_gala Tobie jeszcze nie gratulowałam dwóch kreseczek i fasolki. Więc gratuluję i życzę spokojnych i nudnych 8 miesięcy.

Jankesowa ja 2 dni przed porodem przytachała do domu siaty z zakupami, zrobiłam chyba pieszo kilka km tempem żółwim co prawda (bo i byłam u lekarza i potem w pracy i na zakupach) i nie wspomnę o badaniu u gina na lekarzu. To chyba wszystko nałożyło się u mnie na poród. No a do Martusionka to Ci rzeczywiście troszkę brakuję, bo poczekała na mnie :)

Agniesia82 co z nią? Dawno jej tu nie widziałam, albo coś przeoczyłam.

Alicja to wracaj do zdrówka i pisz częściej na pewno nikt cię nie zapomniał.

Do góry