reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam

Jankesowa to macica już ćwiczy, tez tak miałam. Czasem jeszcze brzuch pobolewał, ja sobie wtedy czasem nospe łykałam.

Ewcia to gaziki nasączone spirytusem a nie plasterki, ja miałam i używałam, dostępne w każdej aptece.

Annas to niewielki ten Twój synuś, bo mój w w 35tc wg usg ważył 2500 a urodził się w 39 tygodniu i ważył 3030g, mój 1800 ważył w 32 tygodniu.

Qrde dziewczyny na końcówce to korzystajcie z przytulanek. Bo ja już od 2 miesiecy bez jestem, rana mi się najpierw długo goiła a teraz to jak chcemy to nie ma czasem jak, bo mały nas absorbuje a potem to padnięci jesteśmy

reklama
oja pomyliłam się waży 2850 a nie 1800 na szczęście:)
Jankesowa teraz to już może twardnieć:tak:, no ale mój rzadko. Za to dziś rano bolał jak na @ ale szybko przeszło
Gosiu no tak już jest z tym przytulankami, albo nie można albo sposobności brak

annas no wlasnie cos mi nie pasowalo gdzie 1800 :-p
gosialew ja planuje dzis lub jutro mojego chlopa zmolestowac :-D, mnie nie boli jedynie twardnieje czasem nawet z 10 razy na dzien i ciagnie do dolu czasem czyli norma ??

Moj w 29 niby wazyl 1500

Twardnieje bo macica ćwiczy do porodu, czasem mogą pojawić się nawet skurcze. Ale trzeba pilnować by nie był twardy za długo i zależy jaka to twardość, więc w razie wu no-spa w pogotowiu, ciepła relaksująca kąpiel.

Alicja1985 - ???

Kurczę znowu trójka dzieciaczków nam się urodzi, ale się cieszę, nie ma to jak radość z nowych Skarbów.

Katkaaa - wyślij mi na PW informacje co do Aniuli to jak chcesz wpiszę Was na listę Skarbów.

Miłego dnia Grubaski :)

hej dziewczynki my nadal 2 w 1 tylko jakos weny brak napisanie i w ogole pozdrawiam serdecznie
jutro idziemy do szpitala wiec prosze Was o kciuki zeby z Malym bylo wszystko ok buziam wsyztskie ;*

cześć dziewczynki, a moja kopajeczka caly czas się rozpycha, ale już nie tak boleśnie :tak:

Kobietki, a powiedzcie mi coś w temacie "wyprawka do porodu"
kiedy?
co?
może macię jakąś listę?

Ja pojęcia nie mam, co ze sobą zabrać :szok:

Agniesia82 - najpierw dowiedz się co szpital daje, bo ja dla Ady nie potrzebowałam kompletnie nic, tylko ciuchy na wyjście. Zadzwoniłam do szpitala, w którym miałam rodzić a pani powiedziała mi co trzeba mieć dla siebie i dziecka. Każdy szpital inaczej działa.
Alicja1985 - no to trzymam kciuki, by leżenie w szpitalu było z dzidzią po tej stronie brzuszka już :)

Hej Gwiazdy
Agniesiu ja mam taką listę jeszcze do modyfikacji, bo u mnie torba nawet nie zaczęła się pakować (jakaś leniwa), prześlę na priva. Jednak Lilijanna ma rację każdy szpital ma inne wymagania. Mój np. zapewnia ubranka maluszkowi, ale bratowa na drugi dzień ubrała w swoje, więc ja też biorę. A czy ubiorę... zobaczymy.
Alicja trzymam kciuki za Szkraba i szybki poród:)
U mnie i niedziela i noc minęła znakomicie, żeby nie "lekko" większy brzuch i rozpychanki synusia to bym zapomniała, ze w ciąży jestem. Nic nie boli, nic nie ciągnie, śpię jak dziecko... hmm chyba będę chodzić jak słonica;-) No ale jeszcze 3 tyg do terminu, więc może weźmie mnie z zaskoczenia:)
Jankesowa a jak TY?
Głaski w brzuszki... no i wiosennego dnia:-)

reklama
Cześć

Alicja
trzymam kciukaski za ciebie i dzieciątko!! Myślę, że teraz już szybko pójdzie :)

Annas bardzo ładna waga dzidzia, a moje bóle brzucha raz są, a raz ich nie ma, wolę szczerze mówiąc jak są, bo trochę pocierpię ale przynajmniej wiem, że dzidziuś rośnie :)

Jankesowa może ten twardniejący brzuszek już niedługo się rozpakuje :)

a u mnie na razie chyba dobrze, no taką mam nadzieje, brzuch raz boli mniej raz bardziej, ale przynajmniej wiem, że coś tam się dzieje. Jak się pochwalę, że mam tylko bóle brzucha, to za raz na drugi dzień mam mega mdłości i poranne wymioty :) Staram się myśleć pozytywnie, bo chciałabym dotrzymać do minimum 35tc

pozdrowionka dla was wszystkich

Do góry