reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Katkaa ogromne gratulacje, akurat o Tobie dziś myślałam.

Annas jak Ola** rodziła i nawet ja to engerix w Polsce niestety nie był dostępny. Czyli teraz już jest, skoro Ci farmaceutka zamówiła. A chyba musisz od razu w szpitalu zgłosić, żeby to odpowiednio przechowali.

reklama
Gosiu pani sprawdziła w sieci aptek i we wszystkich tylko jedna była dostepna, więc nie wiem jak będzie z dalszymi dawkami.. tak pomyślałam, ze moze w aptece mi przechowają, bo u nas w szpitalu chyba nie lubią pacjentek, które wydziwiają. Ostatnio była para ze swoja szczepionką i im nie podali (wiem od koleżanki położnej, była tym bardzo oburzona) Śmieszne to, ale tak bywa na prowincji...

annas ja nie zdobyłam w końcu niestety.(ale u nas tragedii nei bylo bo szczepili hepavaxem czy jak to tam się zwie a to jeszcze do przeyżycia choc gorsze od engerix. nawet teraz szukałam bo tez by mi się przydała zeby oddzielnie zaszczepic żółtaczke a oddzielnie tą dużą szczepionke 5w 1.a ze nie zdobyłam to zaszczepilam małego dzis infanrix hexa czyli 6w 1 z braku laku,b to jest własnie na engerixie chociaż.co do przechowywania powinno być na opakowaniu napisane bo ja nie jestem pewna prawde mówiąc więc nei chcę wprowadzić cię w błąd.dobrze w torbie która trzyma temperature i w lodówce oczywiście. lepsza jedna dawka niż rzadna bo nawet jak nie zdobedziesz dalszych to możesz szczepić np ta 6w1 jak ja zrobiłam bo ona jest na engerixie.

Alicja - a dzisiaj? Czy teraz czekamy do poniedziałku? Chyba muszę ogródek w weekend przekopać, bo już mnie zaczyna nosić :-p

Katkaa - gratulacje, super, że mamy kolejnego dzieciaczka, a imię przecudowne :laugh2:

Annas81, Jankesowa - a Wy już też tuż tuż, Jankesowa a tyle co weszłaś na wątek i był 10tc :szok:

Dzień dobry:-)
Ilonko wczoraj już nie miałam siły czekać, czekam dziś...
Dzięki Ola, zobaczymy jak to będzie, chyba w aptece dadzą jakieś wskazówki do przechowywania.
Lili no tuż tuż... a sama wiesz jak to na końcówce,, już blisko a jednak martwisz się, żeby wszystko było dobrze. Przyznam się tez Wam, ze u mnie trochę w lesie. Komoda synka jeszcze nie zrobiona (stolarz obiecał na początek marca, mamy 18), łóżeczko wczoraj wysłane, pranie do końca niezrobione, kosmetyki jeszcze w sklepie a torba wiadomo... w szafie:) Jedyny plus- fryzura zrobiona:-D Niemniej troszkę pracy mnie czeka, bo w między czasie obrona, ale to dobrze, może szybciej zleci.
Alicja mówisz, ze do poniedziałku czekamy.. hmm ciekawe co na to dzieć, hihi! Swoja drogą zobaczcie takie to małe a już nami rządzi:tak:
Głaski w brzuszki:)

cześć słoneczka, dziękuję za kciuki i proszę o jeszcze, bo są niezastąpione
wróciłam o 23:30 więc nie miałam siły, żeby pisać co i jak

Dzidziuś żyje i miewa się dobrze :) serduszko ładnie bije :)
ma 16 mm :)
dostałam płytkę z bijącym serduszkiem naszego malca i fotkę :)
ginek założył mi kartę ciąży, termin porodu mamy na 1 listopada :)
luteina+clexane+kwas foliowy mają lecieć, wizytę mamy za 3 tygodnie,
ale umówiłam się z lekarzem że za 2 tygodnie mogę przyjść na samo usg :)
troszkę się uspokoiłam :)

Katkaa gratulacje!!! jesteś dzielna

Ilonko czekałam w napięciu! To cudowne wieści! Trzymam kciuki, bo pamiętaj ten rok należy do nas :) Wszystko będzie ok. Pozdrów maluszka i trzymajcie się ciepło. Buziaki.

reklama
Ilonko super, super, super! Bardzo się cieszę! I "pocieszę" strach będzie do końca, tylko to rożnego rodzaju strachy:))) Wiesz co jeszcze, mamy za co dziękować Bogu.. mozemy sie bać, bo mamy o co.. dużo kobiet jeszcze czeka na tę chwilę.

Do góry