reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

annas ja tez mam ok tzn ostatnio mialam ale podobno pod koniec robi sie wlasnie wiecej sluzu bo zluszcza sie cos tylko nie pamietam co. u mnie narazie wszystko trzyma, ciekawa tylko jestem czy maly sie nie okrecil

reklama
Annas- no na razie na pewno wykluczamy cesarkę,no chyba że będzie zagrożenie a jak nie to będzie próbował przez farmakologie no i masowania i inne sposoby.Na razie tak dokładnie z nim nie rozmawialam tylko tak wstępnie.Bo pytal się czy nie potrzebbuje opieki psychologa i jak się czuje.no narazie powiedzialam że daję radę ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma później.No ale bądxmy dobrej myśli.
u ciebie na pewno wszystko będzie ok.Zobaczysz musisz bardzo w to wierzyć.

cześć babeczki

u nas ok, zastrzyki bolą coraz mniej, w końcu mąż mi je robi :-) brzuszek często daje znać osobie, mdłości mam czasami cały dzień i duże wzdęcia i zaparcia, ale tak poza tym ok :-)wiecie ja twierdze, że przejdę przez wszystko byle dzidziowi fajnie się w brzuszku moim żyło :-)

Annas ty to kochana możesz wcześniej urodzić, bo w sumie to już zaczęłaś 36tc :-) tak czy siak, czas tak śmiga, że pamiętam jak napisałaś że jesteś w ciąży, a tu już końcówka :)

katkaa jak tam sprawy się mają?? jeszcze 2 w 1??

karollcia z tego co wiem, mdłości nawet mogą pojawiać się do końca ciąży, więc chyba trzeba się z nimi zaprzyjaźnić :) nie wiem co lepsze czy nudności czy wymioty ?? ja też jestem w 3 ciąży i tak szczerze faktycznie ta jest podsumowaniem wszystkich :)

Alicja trzymam kciuki, żeby poród już był na dniach :)

jankesowa czemu piszesz słońce cały czas o okręceniu się małęgo?? jest wszystko dobrze słońce i tak trzeba myśleć, ruchy są, wszystko trzyma więc jest oki!

ilonka w bo czuje go po ukosie :angry::zawstydzona/y: ale okaze sie na wizycie. Do bolu pewnie juz sie przyzwyczailas... do wielu rzeczy idzie:confused:

ja noc mialam straszna noga coraz gorzej zamiast lepiej bo duzo leze to gorzej musze juz ja recznie okrecac bo tak boli, w nocy sie czekolady najadlam a maly zas prawie godzine mial czkawke. Wczoraj pyszne lody z wisniami kupilam mniam mniam

cZEKAMY NA DZIECIACZKI WLASNIE:-D

Hej! Ale naprawdę czuć wiosnę:) Chociaż wiadomo my na Suwalszczyźnie mamy jeszcze mrozik:)
Na USG wsio ok:-) Dziś ten tydzień, gdzie tylko przepływy sprawdza, no ale najważniejsze, ze przepływy dobre.
Troszkę pozałatwiałam na mieście, a teraz chyba będę odpoczywała, hihi
Jankesowa ja swego tez czuję po bokach, a podobno główka już na dole, to chyba nogi tak rozkłada.
Ilonko czasami mi się wydaję, ze minęło bardzo szybko, a czasami, ze chodzę i chodzę w tej ciąży:) Oby jeszcze szczęśliwie te ostatnie tygodnie. A Ty wiesz jak mówią "dobrze jak niedobrze" uwierz, ze ja nie miałam zbyt wielkich objawów, zamiast tego plamienia kilka tyg, także naprawdę wolałabym tak jak TY i Karollcia. Trzymajcie się dziewczęta w tych mdłościach.
A na wieści z porodówki czekamy, czekamy:tak: Może katkaa faktycznie już.
Alicja i zaraz Ty... a potem to już my? Jankesowa pilnujesz?;-) Myślę, ze nie przegapimy, jakby co to Lili pogoni mam nadzieję.

Dzień doberek:biggrin2:

Ostatnio coś nie miałam humoru na cokolwiek:dry:
Chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło:dry::dry:
ale już jest ok:tak:
na poprawę humoru ścięłam włoski:-p
a co najlepsze zmieniłam fryzjera, bo moja jest na macierzyńskim i w końcu mam włoski ścięte tak jak zawsze chciałam i już tu na miejscu będę chodzić:rofl2:
trochę odrost mnie denerwuje, ale muszę to przetrwać, gdyż chcę mieć naturalny kolor, ale dam radę:tak:

a Mikoś, oj szaleje chłopaczek, szaleje:-D:-D
dziś mi się śniło, że już byłam po porodzie i zapamiętałam jego oczka- takie śliczne błękitne, normalnie cuuuudowne były:tak::biggrin2:
już nie mogę się doczekać:zawstydzona/y:

reklama
Ostatnie doniesienie dr Majewskiej
"Witam Państwa,

Japonia właśnie ogłosiła, ze wycofuje szczepionki Prevnar i Act Hib, które w marcu b.r. zabily prawie natychmiast 4 dzieci. Szczepionki te spotyka sie tez w Polsce. Prosze o rozeslanie innym rodzicom tego ostrzezenia,bo to samo zdarza sie wszedzie. Roznica jest taka, ze Japonia nazywa zgony poszczepienne takimi zgonami, a w Polsce , czy USA urzednicy panstwowi nazywa je "przypadkowym zbiegiem okoliczności", ze zdrowe dzieci nagle umarly bez przyczyny wkrotce po szczepeniach. Szczepionki przeciw Hib (np.Act Hib) w bazie VAERS wystepuja jako powodujace najwiecej zgonow. Szczepionki przeciw poneumokokom (np. Prevnar) sa blisko za nimi.

Pozdrawiam
D Majewska"

Do góry