reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jankesowa to jeszcze raz piszę, ze super, ze super:))) Mojej koleżanki w 28t. ważył kilogram, ale nie wiem dokładnie czy to było 27 i ileś tam dni.. czy 28 i ileś dni:) Ile mój.. nie wiem, może w poniedziałek mi powie. A też Ci robił tak długo doplera i czy teraz masz częściej wizyty? Bo ja co dwa tyg.
Gosia.. mhm... golenie nóg, potrafię to sobie wyobrazić.
Dobrej nocy dziewczęta.

reklama
jankesowa Milo w 30 tyg wazyl 1,41 a w 32 2 kg:) a to wklejam jakbys chciala sobie posprawdzac Waga płodu- tabela - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
angelka to juz jest zmeczenie no i hormony znow zaczynaja szalec pod koniec wiec stad ten brak entuzjazmu, to normalne, nie przejmuj sie :)))
aniolki czyli nie ma tego zlego.... w sumie juz wiesz jak bedzie w szpitalu jak sie Olafek zechce pojawic:)))
Gosia no czas najwyzszy zebys juz byla spakowana:)) ja mialam jedna torbe ale olbrzymia:)
martusionek jak przeziebienie, lepiej cos? a moze bys sie juz tak rozpakowała????:))))

co do lozeczka to nie polecam firmy Klupś totalny szajs, od poczatku bylo kiepskie a po miesiacu odpadla szuflada:(

Ostatnia edycja:
Witam

Usnęłam wczoraj jakoś normalnie i dziś o 7 już byłam wyspana a tak w sumie to obudził mnie pojedynczy skurczybyk i już usnąć nie mogłam. Jestem nawet już po śniadaniu :-)

LucyF torbę dopakowałam w końcu, miałam zaczęte, ale brak weny na upchnięcie tego wszystkiego logicznie :-) Teraz już mogę jechać do szpitala.

Ja mam Klupsia, poza szufladą wygląda solidnie, ale szuflada budziła zastrzeżenia od początku. A resztę zobaczymy w użytkowaniu.

Ja nie spie od 6 :rofl2::rofl2: szlam spac o 23 a o 00:40 juz bylam wyspana i lezalam ponad godzine bezczynnie patrzac jak maz spi i pies (chrapala niesamowicie) zasnelam cos kolo 2 zas o 4 pobudka w miedzy czasie pielgrzymki do wc.:angry::wściekła/y::wściekła/y:. Do tego chyba skoncze z depilacja okolic intymnych bo szalu dostaje po kazdej b takie mam podraznienie chyba zaczne tam kitki nosic :crazy::crazy::-D:-D

Dziewczyny dostalam kartke jakie badania mam zrobic i jest napisane przeciwciala o co loto?? Chodzi o to przy grupie krwi co robia czy jak??
lucyf dzieki za tabelke:-)
Gosialew juz sama nie wiem jak mam chodzic spac:wściekła/y: tak mi sie spac wczoraj chcialo i mam,

Do tego chyba mnie przeziebienie lapie... objawy tylko rano a w dzien nic. troche kataru mam i chrypka a tak to nic:eek:

Ostatnia edycja:
Jankesowa o goleniu miejsc intymnych to nie wspomnę.:-D:rofl2: Tam to na czuja jakoś idzie, bo nic nie widać od dawna.
A przeciwciała to są przy grupie krwi dokładnie, jeśli masz RH- sprawdza się czy ich nie ma przy ewentualnym konflikcie serologicznym.

gosiu to ten moj gin ma skleroze jakas bo juz to robilam czy sprawdza sie kilkakrotnie?? ja mam rh + i moj M tez. Na badaniu mialam ze przeciwcial nie stwierdzono.

Jak patrze ze zostalo 77 dni to juz trzese portkami wiec nie wiem jak wy dajecie rade ale z drugiej strony juz bym chciala kwiecien i tulic tego szkraba.

Ja ostatnio golilam z lusterkiem i widac jak mi wyszlo ze szalu dostaje od rosnacych wlosow:laugh2:

Ostatnia edycja:
Jankesowa to nie wiem czemu daje Ci ciągle badać przeciwciała. Może rzeczywiście ma sklerozę. Ja to mojemu znowu musiałam przypominać o powtórzeniu badania, bo to się robi z reguły z 2-3 razy w ciągu ciąży. ale konflikt serologiczny może być też ponoć z grup krwi głównych a nie tylko od rh, ale dokładnie się nie znam.

A mi zostało 20 dni do terminu:-) I jakoś tak ciągle zachowuje stoicki spokój, mam nadzieję, że ten poród mój będzie w miarę żebym traumy nie dostała przed następnym :tak:

Wzięłam nospę, bo już te pobolewanie brzucha jak na @ się powtarzało.

Witajcie,
dziękuję wszystkim za kciuki wizytowe :tak:
Od razu przepraszam, że dopiero dziś Wam piszę, ale wczoraj po wizycie raz, że mieliśmy full spraw do załatwienia, a dwa, mój P zaprosił mnie na obiadek do restauracji i tak zeszło :biggrin2:
Zatem tak:
Wszystkie pomiary wyszły bardzo dobrze, serduszko biło, jak oszalałe, oczywiście wiercipięta jakich mało, dr aż się lekko wkurzała, bo nie mogła wszystkich pomiarów na raz zrobić :-D ale jakoś dała radę, jak się na bok przewróciłam, pochodziłam itp.
I uwaga! Będzie kawaler!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D Widzieliśmy dwa dorodne jajunki...a miny P nigdy nie zapomnę i tekstu, kiedy p.doktor pokazała, że tu są jajeczka - "takie duże???" :-D:-D:-D Zatem będzie Ignaś, jesteśmy mega szczęśliwi!
Na obiedzie w restauracji P podarował mi bransoletkę, ech miłe zaskoczenie, bo cały dzień palił głupa, że to zwyczajny obiadek, tajniak jeden :-D Wczorajszy dzień był przecudowny i każdy następny z naszym Ignacym również! No to się zawodowo poryczałam :-D

ewelinko to zycze Ci samych takich dni jak wczorajszy, gratuluje Ignasia:))))))))
Gosia masz racje konflikt moze byc z glownych grup ale on skutkuje tylko tym ze dziecko bedzie miec zoltaczke mocniejsza, taka do naswietlania. mnie o tym uprzedzono na SR zebym sie nastawila ze bedziemy musieli zostac dluzej w szpitalu ale na szczescie Milo ma moja grupe wiec nie bylo problemu. aha i dotyczy to przypadku kiedy matka ma 0 a ojciec A, B, lub aB

Ostatnia edycja:
reklama
ewelinko to grtuluję Ignasia :-) super!

LucyF ja mam łóżeczko RadekVII z Klupś i jak dla mnie rewelka. Ale pewnie są różne egzemplarze.

Miłego dnia Brzuchatki!

Do góry