reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Hej

A ja się wczoraj trochę podłamałam, bo odebrałam wyniki i niestety mam tego paciorkowca:(

I jeszcze dodatkowo jestem uczulona na penicyline a podobno to najczęściej podawany lek.

Boję się że nie będę wiedziała kiedy jechać do szpitala, że coś przeoczę, że za późno lek dadzą...heh...ale wierzę że odpowiednio się mną zajmą i mała tego nie złapie ode mnie!!

pozdrawiam

Julitko ale słodkości! Szkoda, że takie maleństwo męczy przeziebienie, szczerze współczuję! A co do czasu na BB, to ja pisałam i czytałam podczas cycowania, które u nas zajmowało 40 min.
Cześć Ewela! Ja żyję teraz innymi sprawami, więc totalnie nie mam głowy do odnoszenia się do innych postów. Co do chorób, to zdrówka dla synusia, u mojego katar to największa choroba, bo od razu nad warga ma całe czerwone, jest kompletnie nie w sosie, nosa nie da oczyścić ani zakropić, a noce nieciekawe. Też tak mieliśmy - gorączka przez 3 dni, innych objawów brak, okazało się, że to zapalenie pęcherza moczowego, a teraz mieliśmy wirusówkę: gorączkę 2 dni katar i kaszel, dało mi się wyleczyć domowymi sposobami, ale nie wiem co nowego przytaszczy z przedszkola.

Dobrze, że sytuacja z ciśnieniem opanowana u Aniołki.

Ostatnia edycja:
Ola Julitko piękne te "nasze" chopy:) Będą łamać niewieście serduszka, a na razie mamusie w sobie rozkochały.
Julitko jeszcze się zorganizujesz, na razie Ci wybaczamy, chociaż tęsknimy.
Martusionek, Ewitka, Jeżynka, Aniołki jeszcze troszeczkę i będziecie tuliły skarby. Wyobrażam sobie, ze ciężko na końcówce i a jak jeszcze dojdzie szpital to już w ogóle, ale dacie radę!
Jankesowa śliczny masz brzuszek zazdrośnico jedna. Dziewczyny przecież my jesteśmy cudowne, absolutnie cudowniejsze od tych (jakże często obleśnych) pań z filmików, także bez przesady. Nasi mężczyźni nie myślą o nich, gdy się z nami kochają, ja w to wierze i nigdy nie uwierzę, że jest inaczej.
Ewcia ja też tak robię jak Ty, wskakuję do męzusia i chwalę się moi cudownym brzuszkiem, za długo na niego czekalismy, żeby teraz nie doceniać
Ewela witaj i się nie chmurz, czasami każda z nas zostaje przegapiona
Just ale czas leci, tak dobrze pamiętam jak byłaś w ciąży a tu Szymonek ma już 7 miesięcy.
Agnieszko to szybkiej przeprowadzki i niech Wam się dobrze mieszka.
Lili wywoływałaś Jeżynkę i zobacz jaka posłuszna, pogoń do rodzenia!
Kasiawd gratuluję księżniczki!
Wiolka przykro mi, ze ten ch.. paciorkowiec, na pewno będą wiedzieli co zrobić, żeby wszystko było dobrze.
Agniesia82 Jankesowej maż powinien Ci dziękować tak go ślicznie obroniłaś.
LucyF niestety czasami kobiety w ciąży mają zero wyobraźni.
A mnie dziś bolą plecy baardzo. Maluszek ślicznie się rozpycha i poprawia humor mamusi, oj jak bym chciała kwietnia! Ale wiem cierpliwie czekam w kolejce!!! Pozdrawiam mocno

Wiolka, nie martw się na zapas!! Ja niestety też miałam paciorkowca, a żyjemy i mamy się dobrze :-)
Faktycznie dostałam Ampicylinę, ale na pewno są też inne antybiotyki skuteczne w przypadku tego cholerstwa. Ważne, że wiesz, że to Cię uczula to Ci podadzą coś innego i będzie ok :-)
Mi ginka mówiła, że przy tym paciorkowcu jak odejdą wody płodowe, nawet jak nie ma skurczy to trzeba od razu jechać do szpitala, a nie czekać w domu na rozwój akcji porodowej.

Annas81, Ty mi nic nie mów o upływającym czasie ;-) Teraz to zobaczysz jak Ci zacznie przyspieszać :-) U mnie od narodzin Szymka to jeszcze pierwsze 3 miesiące to widziałam pojedyncze dni, tygodnie, a potem to jakoś całe miesiące nie wiadomo kiedy przelatywały

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ewela - tak ignoruj już dawno załaczyłam:)Buziaki nie smutaj
Wiolka - ja też miałam paciorkowca , ważne jest żeby być wcześniej. bo powinny być podane dwie dawki leku . Chyba druga po 4 godzinach. U mnie zdążyli tylko jedną. Ale wszystko jest w porządku choć tez badali Pole bo bali sie sepsy. Najważniejsze to wiedziec

:-DEwela - no co ty witaj i cześć :tak:
Kasikz - cześć Kasia, ale ten czas leci, dopiero opisywałas swoje przeżycia w ciąży :-)
just79 - ja też miałam kiedyś tego paciorkowca, potem niby mi go wycieli, ale i tak muszę zrobić posiew znowu niedługo
Annas81 - a no, ktoś musiał się za porządnym cżłowiekiem wstawić, ale teraz doczytałam, że Julia - jankesowa to ma dopiero 21 lat, więc już rozumiem jej zdenerwowanie, jak sobie siebie przypomnę z tego okresu, to też tak reagowałam, także spoko. :-D
Julitko witam cię serdecznie i Igorka śliczności
Martusionek, Ewitka, Jeżynka, Aniołki Jankesowa toż to już końcówka, matko, kiedy mi tak zleci, ja tu pierwszych ruchów ciągle wypatruję, i wcale takich wyraźnych nie czuję:zawstydzona/y:.
Ewcia i to jest bardzo dobry sposób na chłopa, ja też latam po domu goła :tak: niby ręcznika zapomniałam do łazienki, albo piżamy, i macham cycami :zawstydzona/y:
Agnieszka trzymam kciuki za przeprowadzkę

Kasiawd córeczka :-) marzenie :tak:
Wiolka wszystko będzi ok, dużo kobiet ma tego paciorkowca.
LucyF cześć Lucy, miłego dnia

reklama
czesc kochane:) buziaczki dla Was
Ewela wlasnie jakbys na rozpakowane wchodzila to byz widziala ze juz dawno sie pytalam gdzie sie podziewasz:-)
reszte pozdrawiam:jezynka. martusionek. Gosia, Annas, Agniesia, ewcia, ewelina, jankesowa, Ewitka, Aniolki no i reszte niewymienionych tez:)))

a to Miłosz ktory dzis konczy 4 miesiace Zobacz załącznik 321025

Do góry