reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Olu- dziękuję za rady :))

A Julek rośnie jak na drożdżach :))

Dostałam wiad. od EdyśG

Prosiła, abym Was pozdrowiła:-)
U Nich wszystko w porządku. Od 2 tyg ma Patryczka już w domu. Radzi sobie bardzo dobrze, jak na 2-kilogramowego Malca:-)

reklama
Ja mam szczotkę do butelek w Aventu i mogę polecić...myję nią kilka razy dziennie butelki od początki i dalej jest w świetnej kondycji, a o ile dobrze pamiętam nie kosztuje dużo. Ma ta szczotka taką fajną końcówkę do mycia smoczków.

My dupinkę smarujemy Bepanthenem i jest cudnie gładziutka, doraźnie, po kupce jak jest dupcia delikatnie zaczeriweniona w środku daję odrobinkę Kojącego kremu przeciw odparzeniom z Nivea Baby.

Jankesowa odnośnie pościeli, to ja kupiłam bodajże 6 stycznia w 3 króli, w piątek dostałam info, że dostali towar i go wysyłają i poinformują mnie o numerze przesyłki i we wtorek dostałam maila z numerem wysyłki i w środę przyszło. Korzystałam przy tym z funkcji płacę z allegro i potwierdzenie mieli szybko, tylko pewnie czekali na zaksięgowanie pieniędzy na koncie. Bo ty kupowałaś u tego co ja sprzedawcy my-baby-love? A odnośnie teściów to moja teściowa tak gadała głośno jak to ona kupi nam łóżeczko itd a co do czego miało przyjść to ona nic takiego nie mówiła.

Martusionek na pewno będzie dobrze, może Cie nie zatrzymają jednak jak jesteś jeszcze przed terminem.

Ola** no u mnie to mały raczej nie bedzie taki malutki jak Twój Julek, bo 2 tygodnie temu ważył 2500 gram, chyba, że się usg myli. wiec tak jak Mysza pisała, że przecież kupno pampersów to nie problem.

Ewcia dzięki za wieści od EdyśG, super, że są już mały w domku :-)

gosialew tak u tego samego sprzedawcy. i nic sie nie odezwal. Kasa wiem ze doszla. Jeszcze troche poczekam.

ewcia super wiesci nam przynosisz. Caly czas myslalam o naszej EDYSG i super ze juz sa w domu:tak:. Szkoda slow juz na tesciow nie ma co sie denerwowac

Moj maly dzis sie przemeldowal wyzej juz mi nie uwiera tak na dole, ale za to daje czadu :tak: mnie to cieszy chce wiecej choc czasem juz boli.

U mnie sa proroctwa na duzego bobasa zobaczymy jak wyjdzie teraz na usg.
annas czekamy na wiesci po wizycie

Dziewczyny mi też od początku ciąży mówili że Szymuś to grubasek, a urodził się 2940g i 52cm, choć ostatnie usg już w szpitalu wykazało wagę 2980g :-D

Jankesowa mi się wydaje, ze oni nadadzą to albo dziś wieczorem albo jutro, bo też tak jakoś dostałam maila późnym wieczorem o nadaniu, ale kurier był dnia następnego. Generalnie sklep na allegro ma 30 dni na wysyłkę towaru. a jak mają sporo wysyłek to pewnie zajmuje im to po kilka dni. Ja się z reguły martwię jak coś nie dochodzi w ciągu 7 dni :-)

Mój mały mi dziś za to w żebra daje, w ogóle ostatnio się strasznie rozpycha już.

Mysza no na usg trzeba mieć poprawkę lekką zawsze.

A w ogóle to się sama zrobiłam, bo umówiłam się na wizytę do lekarza na 8.15 czyli muszę wstać przed 6 a wyjść przed 7. Nie wiem jak mi się to uda. Bo tak z reguły umawiam się koło 12, bo spokojnie się wyśpię, zjem itd i korki mniejsze.

Annas, ja też czekam na przesyłkę od sylwiny, mam nadzieję, że ciuszki będą dobrej jakości, bo straciłam ponad 100zł, choć nie zamierzałam w sumie nic kupować, bo sporo rzeczy mam po synku. Mysza, ja w prążki zamówilam koszulkę z niedrapkami.
A czy któraś z was ma moze ten welurowy ocieplany pajacyk http://allegro.pl/ocieplany-kombinezon-welurowy-milusi-pajacyk-r-62-i1371605749.html bo nie wiem jak gruby on jest?
Ja uzywałam koszulki, bo stosowałam zanim odpadł pepuszek, no i do zmiany pieluszki było mniej rozpinania i nie trzeba było zmieniać, jak pieluszka puściła. A dzisiaj na spotkaniu BB dziewczyna pokazywała jak niewłaściwy rozmiar body (za duże, zachodzące na uda) potrafi krępować ruchy maluszka przy zginaniu nózek. No właśnie byłam dzisiaj rano na spotkaniu BB, no i widok tylu maleńkich szkrabów od 2 do 9 miesięcy wlał we mnie tyle energii, że aż poweru nabrałam, bo ostatnio nic mi się nie chciało i tylko bym spała. Może to też dzięki słoneczku, które wreszcie u nas zaświeciło i było cudnie.
Jutro wizyta na patologii, może już czegoś się dowiem na temat terminu CC.
Dzieki za info o tym Octenisepcie, jutro sobie kupię, skoro przyda mi się na ranę. No i muszę zacząć kompletować rzeczy dla mnie do szpitala, bo dla dziecka to tylko na wyjście. Kurcze już kompletnie zapomniałam co mi będzie potrzebne, muszę wynaleźć jakąś listę, na razie pamietam tylko o bella mama, wkładkach laktacyjnych, koszuli, szlafroku, klapkach i biustonoszu do karmienia :-)

Ostatnia edycja:
Ewitka ja od sylwiny mam tylko kilka szt body, ale właśnie wszystkie z tej bawełny prążkowanej, więc nie wiem jak się inna bawełna sprawuje. Ta prążkowana jest super.

GosiaLew na usg to wstaniesz na pewno :-)

reklama
Już jestem. Wszystko dobrze, chociaż nie mierzył mi maluszka tylko sprawdzał przepływy (tak dużo), ale za 2tyg znów wizyta, to chyba wtedy pomierzy synka. Szyjka ok, ph też a ja większa o kilogram:) Mały ruszał się całe badanie. Mam lekka anemię i muszę zrobic EKG, bo już którąś wizytę cisnienie mam ok, a puls wysoki i ciężko mi oddychać. Myślałam, ze to normalne, ale gin kazał sprawdzić.
Martusionek, Jankesowa głowa do góry. Samochód to tylko samochód, a pieniądze to tylko pieniądze! Pod serduszkiem nosimy największy cud, z każdym innym problemem sobie poradzimy. Mnie poronienia bardzo ustawiły świat, nie przejmuję się rzeczami, które kiedyś urastały do rangi wielkiego problemu. Teraz tylko pomyśle, ze mam to szczęście i wszystko inne blednie. Może Wy też tak... wtedy mniej nerwów i świat piekniejszy. Tulam i oby wszystko się rozwiązało. Martusionku mam nadzieję, ze będziesz mogła rodzić w tym szpitalu, w którym się lepiej czujesz.
Mysza84 też kupiłam trochę z tej prążkowanej, ciesze się ze dobra.
Olu pięknie rośnie synek. Moja bratowa urodziła synka, który ważył 3,5 a 2 tyg poźniej u lekarza już 4,20. Także tych ubranek na 56 prawie nie ponosił. U niej USG 2 tyg przed porodem pokazywało 3200, także w miarę dokładnie.
Jankesowa a Ty teraz kiedy wizytę?
Ewcia pozdrów Egdyś od nas, niech jej maleństwo szybko rośnie.
Ewitko no to czekamy, też wydałam 100, ale generalnie ma niedrogie rzeczy.
Gosiu na pewno wstaniesz. Powodzenia u lekarza i śpij szybko, żebyś się wyspała:)
Buziaki i dziękuję za kciuki.

Ostatnia edycja:
Do góry