reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Cześć Kochane!

Wita Was zdechlak, po pierwsze zasmarkany, po drugie niewyspany, czyli ja ;-)
Nos przytkany, od czasu do czasu jak sobie kichnę, to mam wrażenie, że mi płuca z klatki piersiowej wyskoczą (a do tego zaraz muszę się do dentysty zbierać), do tego jak się obudziłam w nocy do wc to potem nie mogłam zasnąć, więc nie wiem ile w sumie tej nocy przespałam, ale za dużo to nie było.

Wczoraj byłam na wizycie. Tak jak mi się wydawało, wyniki testu obciążenia glukozą są ok. Z macania wynika, że szyjka trzyma się dobrze :-) Macica wystaje nad pępek 4 palce. Najciekawsze jest to, że lekarka przez macanie od spodu stwierdziła, że ludzik jest ułożony główkowo - że też takie rzeczy można tamtędy wybadać. PRzed następną wizytą (19.04) mam zrobić usg - i chyba przez to spać nie mogłam bo nie mogę się zdecydować do któego lekarza iść ;-)
Przez te prawie cztery tygodnie przytyło mi się prawie dwa kilo, a ciśnienie pod gabinetem miałąm rekordowo niskie jak na mnie 119/76, biorąc pod uwagę te początkowe 147/86 to praktycznie omdlewająca powinnam być ;-)

Kasikz, trzymam kciukasy za dobre wieści z usg :-)

Daaa, super :-)

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane!

Wita Was zdechlak, po pierwsze zasmarkany, po drugie niewyspany, czyli ja ;-)
Nos przytkany, od czasu do czasu jak sobie kichnę, to mam wrażenie, że mi płuca z klatki piersiowej wyskoczą (a do tego zaraz muszę się do dentysty zbierać), do tego jak się obudziłam w nocy do wc to potem nie mogłam zasnąć, więc nie wiem ile w sumie tej nocy przespałam, ale za dużo to nie było.

Wczoraj byłam na wizycie. Tak jak mi się wydawało, wyniki testu obciążenia glukozą są ok. Z macania wynika, że szyjka trzyma się dobrze :-) Macica wystaje nad pępek 4 palce. Najciekawsze jest to, że lekarka przez macanie od spodu stwierdziła, że ludzik jest ułożony główkowo - że też takie rzeczy można tamtędy wybadać. PRzed następną wizytą (19.04) mam zrobić usg - i chyba przez to spać nie mogłam bo nie mogę się zdecydować do któego lekarza iść ;-)

Kasikz, trzymam kciukasy za dobre wieści z usg :-)

Daaa, super :-)

haha zaraziłam cie chyba, mi juz gluty mijaja powoli tylko czasem lekko kaszlne i kichne.

A ja dzisiaj z dzieckiem w domu, jak na zlosc, w samochodzie juz moim akumulator padl, klucze od garazu gdzie stoi fura ojca wzial moj D.,nawet rowerami nie moge pojechac ,bo sa w tym garazu no porazka jakas :/ i siedzimy leniem w domu wrrr

daa jeszcze 3tyg niecałe i wlazisz tu na forum i sie rozpisujesz, trzymam kciuki &&&&&&

Kasikz jak ja patrzę na ten suwaczek to ciągle mi się przypomina ze miałam dotrwać do 36tc:-p a tu już dawno po:-) Czekam na wieści i zdjęcia z połówkowego -a gdzie robisz?? co do czapeczek ja kupowałam w zestawach 56/62 ale są też oznaczenia od 0-3... najlepiej zapytaj w sklepie;-)

Daaa a portret malucha????:confused::-D

Mysza noooo taki dzidziol to już duży jest:-D :-D

Just hmmm no to trudny wybór -zależy co ma wnieść to usg -ja to ostatnie zrobiłam u Makowskiego, połówkowe na Agatowej -jeśli chodzi o wrażenia to Agatowa przebija póki co inne usg a cenowo nie jest tak źle... no trudny wybór:tak:

Ewela a gdzie Ty się jeszcze nie całkiem zdrowa chcesz wybierać:confused:

Dziś na 17 do gina;-) miłego dnia

WItajcie
jeszcze troszke i już bede po usg:-) Robie u Makowskiego ale na Łuckiej, tam mają sprzet mniej wiecej taki jak na Agatowej. Poprzednio tam byłam na połowkowym i bylo nagrywane, 3d całkiem nieźle działalo. Zdjatka były fajne. No zobaczymy teraz.
Agatko ty prosiłaś go zeby sprawdził ci szyjkę? Bo chciałabym przed wyjazdem na święta sprawdzić a do swojej gin ide dopiero po.

Buziaki dla was. Ciekawe czy Pola bedzie Polą czy nie:-D

Agatko ty prosiłaś go zeby sprawdził ci szyjkę? Bo chciałabym przed wyjazdem na święta sprawdzić a do swojej gin ide dopiero po.

Właściwie to go nie prosiłam o sprawdzenie szyjki tylko łożyska -czy już się przesunęło. Na tą okoliczność zrobił mi usg od dołu -nie miał tam fotela więc ręcznie nie miał jak wybadać ale powiedz mu żeby sprawdził. W końcu za badanie płacisz a warto żebyś wyszła po nim spokojna. Nawet jak nie zbada Cię na fotelu (choć tam może jest taka możliwość) to pokaże Ci szyjkę na usg -ja widziałam bardzo dobrze ją widać...
To czekam na wieści czy Pola jest Polą:-D

reklama
Do góry