reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

witajcie pyzatki

ojj just teraz ty musisz chorobe komus podrzucic i bedzie git :-) hihi

ale wczoraj wieczorem mialam dzien,tak mnie moja mama zdenerwowała,ze sie popłakałam, ja tu sobie mysle,kiedy w koncu bedziemy mogli z moim D sie wybodowac na dzialce-wciaz czekamy na przeksztalcenie od 2006r.,a moja matka do mnie z tekstem zapomnij,to moze dopiero za 4 lata byc,jak sie wkurzyłam i jej powiedzialam,ze ona to caly czas robi wszystko,zebym sie z tego domu nie wyprowadzila,Jak z moim D kupilismy mieszkanie 32m kw. to stwierdzila,ze za male,ze moj syn tam mieszkac nie bedzie chcial,jak jej powiedzialam,ze chcemy je wynajac i wyremntowac to ona,ze nigdy nas na to stac nie bedzie jesuuuu co za ....albo mowie jej,zebym chciala juz sobie wszystko kupic dlamalego,to ona po co,kupisz pozniej ,plakac sie chce normalnie,niewiem co jej sie stalo,kiedys taka nie byla......wrrr dlaczego ona taka jest ???? :-(

reklama
WItajcie kochane
Agatko a ty jak jeszcze w dwupaku?
Asiu nie martw sie będzie dobrze. Co do ruchów to czuje mala dość często, choć i śą dni że prawie wcale. Ale i ty zaraz poczujesz
Just - witaj w klubie u mnie też prawie sodoma,wiec też się biore za porządek:-)Kuruj sie kochana
Ewela - a ty się nie przejmuj , widocznie to już taki typ się zrobił, że trzeba pomarudzić. Szkoda nerwow

Ja też biore sie za jakieś małe porządki.

Kasikz wspaniałe wieści -i zdjęcia super:-) Najważniejsze ze wszystko jest ok i że dziewczynka rośnie zdrowo:tak: super super super

Asiu jutro gdyż:
1. to prima aprilis:-p
2. łatwa data do zapamiętania;-)
3. mój gin ma dyżur w szpitalu:-D
No nic -musicie malutką porządnie zbadać i moze zapytaj gina czy nie byłoby jak wciągnąć Cię na ktg w szpitalu -ktg pokazuje nie tylko skurcze i tętno dziecka ale też ruchy -jak ja nie czułam to babka mi pokazała kiedy ona się wierci:tak: a połówkowe robi Ci Twój gin czy zapisałaś się gdzieś gdzie się specjalizują w usg? ja osobiście uważam że gin-położnik nie jest specjalistą od usg...

Diana81 noooo to spore maleństwo:-D chociaż to są dane szacunkowe i sama sie przekonałam że co usg to inny wynik:confused: najlepiej chyba na tym samym zawsze robić badanie:sorry2:

Daaa o jejku już 11tc leci!!! idziesz na prenatalne?

Ewela28 no też spore maleństwo -chociaż nie mam porównania bo ważyłam Alicję w 21tc i później dopiero w 30 hmmm a koniecznie Ci potrzebna działka budowlana? bo można odrolnić tylko ten kawałejk pod dom i to trwa o wiele szybciej... fakt ze wtedy działka jest w pozostałej części rolna ale i podatek od gruntu płacisz mniejszy -bo za pole a nie za budowlaną...

Just nie -nawet takie ilości słodyczy nie dałyby rady:sorry2: ech już nic nie planuję bo nie ma sensu -co ma być to będzie -tylko to jeżdżenie na ktg po terminie będzie męczące:-( wprawdzie dojazd nie jest najgorszy ale jednak to Warszawa... Co do zęba idź do dentysty albo opukaj go łyżeczką -ponoć to taka metoda -jak zaboli to coś nie tak (tak się ponoć sprawdza który jest zepsuty kiedy cała szczęka już boli:sorry2:

Agatko, to się okaże co Mała na takie podchody, że prima aprilis, ze doktorek ma dyżur ;-)

Wczoraj w pracy słyszałam fajną historyjkę, jeśli chodzi o datę porodu. Jedna babeczka kilkanaście dni temu urodziłą swojego trzeciego skarba, syn ją prosił, żeby tylko nie rodziła w jego urodziny ;-) a cóż zrobić jak małej też podpasowała ta data :-)

u dentysty byłam wczoraj, tylko że zamist plomby wetknęła mi póki co cosik na dwa tygodnie, żeby sprawdzić czy z tego zęba coś będzie (wystarczy zwykłe wypełnienie), czy jakieś bardziej specjalne traktowanie trzeba będzie mu zafundować.
A że mam zadatki na hipochondryka, to od samego myślenia o zębie ból zaczynam odczuwać ;-) nic to może lepiej do psychiatry przydałoby się udać ;-)

Ale mi sie mały dzisiaj w brzuchu ruszał, mowie wam,caly mi trzesł,ale jak to chciałam uwiecznic to skubaniec siedzial i sie nie ruszał :)

O dżizas dziewczyny... jak mnie bolą plecy:baffled: naprawdę ryczeć mi się chce -prawda jest taka ze umyłam okna i posprzątałam w łazience... ale jak się ruszałam było lepiej -teraz chcę odpocząć ale nie bardzo jest jak -bo każda pozycja sprawia ból...

Agatko, to się okaże co Mała na takie podchody, że prima aprilis, ze doktorek ma dyżur ;-)

Mała pewnie nic hehehe oleje sprawę i bóle mamusi -nie dziwię się w końcu Jej tam dobrze;-)

Ale mi sie mały dzisiaj w brzuchu ruszał, mowie wam,caly mi trzesł,ale jak to chciałam uwiecznic to skubaniec siedzial i sie nie ruszał :)

Skąd ja to znam -jak tylko sięgnę po kamerkę cała wystająca noga z mojego brzucha nagle się chowa:baffled::confused: i moge sobie czekać i czekać -zastanawiałam się nawet czy moje dziecię w myślach mi czyta:-p

chyba juz mogę dopisać się na ten wątek z czystym sumieniem:) poneidziałkowa beta 724

Kochana bardzo się cieszę:-D -im nas więcej tym lepiej:tak::tak::tak: więcej fasolinek, więcej mamusiek i więcej dobrych wieści

Skąd ja to znam -jak tylko sięgnę po kamerkę cała wystająca noga z mojego brzucha nagle się chowa:baffled::confused: i moge sobie czekać i czekać -zastanawiałam się nawet czy moje dziecię w myślach mi czyta:-p
A myślałam, że to tylko ze mną mój dzidziol tak pogrywa. Co prawda nie próbowałam jeszcze uwieczniać, ale już parę razy było tak, że kopał sobie, a tylko jak pomyślałam, że zobaczę czy brzuch podskakuje, czyli pocciągnęłam koszulkę to CISZA ;-)

Ola, superek :-)

reklama
Ola gratuluję :-) Teraz wstaw tylko suwaczek, cobyśmy mogły kontrolować upływ czasu :-)

Agatko Ty się tak nie przemęczaj ja Cię pięknie proszę! Okna? Na ostatnich nogach? Bój się Boga Dziewczyno! :-)

Tak - połówkowe będzie robił mi mój nowy gin. Z tego co słyszałam od dziewczyn, które do niego chodziły czy chodzą a także z tego co wyczytałam w necie to bardzo dobry specjalista w swojej dziedzinie, więc idę do niego bez obaw. Natomiast na pewno pogadam z nim o tym, że jakoś tak mało co czuję. Bo nawet to lekkie bulgotanie, które rzadko ale jednak odczuwam wydaje mi się jednak po dniach ciszy po prostu czymś innym niż moją Córcią.

A jak Wy czułyście pierwsze ruchy to w której części brzucha? Bo ja czuję bąbelki bardzo nisko w podbrzuszu. I już sama nie wiem czy to Mała czy jelita. Ale nigdy przed ciążą nie czułam jelit w żaden sposób. Więc... Och już sama nie wiem...

Ewela zazdroszczę Ci tych skoków. Może następca Małysza rośnie? :-)

Just i jak ząb? Nie pobolewa?

Do góry