reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witam!

eh, widać za bardzo się wczułam, że już wiosna i efekt jest taki, że dzisiaj jestem przytkana i zasmarkana :-(

po południu czeka mnie wizyta u ginki, powinna mieć wyniki cytologii, którą mi ostatnio pobierała (bo do tej pory jakoś tak jej z głowy wyleciało ;-)), no i zobaczy te wyniki po glukozie i ogólne krwi i moczu. co do tej cytologii, to już mi się nawet koszmarek śnił na ten temat, że wyszedł mi III stopień, i tak się tym snem zdenerwowałam, że potem cały poranek chodziło mi to po głowie.

miłego dnia

Witajcie :-)

mam do Was pytanko. Czy którejś z Was ginek przepisał Detralex ?!?

Napiszę Wam jeszcze że na ostatniej czwartkowej wizycie widziałam pięknie bijące serduszko i dzidziusia który mierzy 4mm :-)

Dokonałam też pierwszych zakupów ubrankowych dla dzidziusia...a tak z radości po wizycie :-) wrzucę później zdjęcia.
Od jakich rozmiarów zaczynacie kupować ciuszki 56 czy 62 ?!? A może jeszcze inne...

Mysza, leku takiego nie przyjmowałam.
a co do ubranek to kupuję od 62 - ze mnie był kawał baby, bo zaczęłam od 60 cm, więc tak sobie myślę że z tym 56 może się okazać, że od razu będą za małe. Najwyżej w razie czego mąż dostanie wytyczne co i gdzie kupić, w czym uprać i będzie musiał ratować sytuację ;-) a maluch jakoś będzie musiał w kokonie z pieluch lub za dużych ciuszkach przebiedować ;-)
4 mm ludzika a jaka radość :-)

Hej hej hej dziewuszki -jestem...
W nocy nie mogłam spać (tzn ja mogłam ale moje dziecię wolało się bawić:baffled: to prostowanie nóżek powodowało u mnie dziwne reakcje:-p) a rano skoro świt wybrałam się oddać krew i siuśki -jutro wizyta u ginka o 17...

Kasikz super ze wyniki ok -czekam na wieści z wizyty

Aneczka77 wszystko gotowe tylko mały łobuz jeszcze chce trochę posiedzieć. Co do wózka moze przesłać Ci jakiś z RP;-)

Ewela28 oooo słońce poczuliśmy i już goło i wesoło było:sorry2: przeciągi, choróbska -a ja muszę okna wyczyścić:-p

Just no to cytryna i do łóża. Czekam na wieści i zdjęcia z wizyty:tak:

Mysza84 no ja kupiłam od 56 ALE wszystko zależy... dlatego tych malutkich kupiłam może z 3 komplety -przecież zawsze mogę iść do sklepu i dokupić a co zrobię jak będzie za małe:baffled: poza tym dzieci szybko rosną i tych malutkich ubrań nie będziesz długo używała

Ok to uciekam

Takie ciuszki kupiłam mojemu dzidziusiowi :-) wszystkie ze Smyka :-) kolorki uniwersalne :-) bo póki nie wiem kto się w brzuszku zadomowił muszę kupować takie które będą pasowały dla synka lub córki

9beog8.jpg

edytowałam bo tamtymi zdjęciami spowolniłam forum ;-)

Ostatnia edycja:
No ja właśnie głównie kupowałam 62 i 68, ale jest też kilka 56 :-)

Mysza hihi ,ale cie wzielo na to kupywanie,mam nadzieje,ze to dobrze wrozy :) Ja kupiłam pare 56 choc wszyscy mi mowili,zeby tyle nie kupywac,a tam gadanie, najwyzej sprzedam na allegro i kupie jakies inne. Duzo mam na 62, 68 i kupuje nawet na 74 jak cos fajnego zobacze,a co tam bede sobie załowacc :) Moj D to juz mi zakazał,ale po kryjomu przed nim kupuje :p

13x13 masz racje,ze przeciagi,bo jak sie cieplo zrobilo to wszystkie okna mialam otwrte i mnie zwyczajnie przewialo :/

Kurde chcialam juz kupic wozek,ale fundusze narazie mnie powstrzymują :/ jeszcze ten slub znajomych 1 maja masakra ,niewiem jak to bedzie.

A wogole to bardzo duzo osob mi mowi,ze jak na 7miech to mam maly brzuch i teraz zgłupiałam,czy z dzieckiem wszystko dobrze jest,skoro ten brzuch nie rosnie ,głupi ci ludzie - tylko mnie denerwuja :/

Mycha świetne zakupy :-)

A wogole to bardzo duzo osob mi mowi,ze jak na 7miech to mam maly brzuch i teraz zgłupiałam,czy z dzieckiem wszystko dobrze jest,skoro ten brzuch nie rosnie ,głupi ci ludzie - tylko mnie denerwuja :/

Nie wiem co to znaczy "mały brzuch" -ja od 7 miesiąca do dziś mam w obwodzie 95 -nic się nie zmienia a dzidziol rośnie i to jak na drożdżach. Nie masz za czym tęsknić -mi z tymi 95 jest ciężko a co dopiero jak ktoś ma 120:confused: Zresztą ludzie mają przed oczami obraz roztytej, grubej baby w ciąży i jeszcze na dodatek z zatłuszczonymi włosami i opuchniętą twarzą -swoją drogą tak sobie myślę -a co mają ludzie mówić:-p:-p:-p:-p

reklama
Agatko - jak patrze na ten suwaczek , to aż wzdycham , już zaraz będziesz miała córcie przy sobie:-)
Ewela lepiej mieć maly brzuch i sie dobrze czuć, a dzidzia rośnie niezależnie od wielkości brzucha.
Mysza ciuszki fajne:-)Ja mam parę rozmiaru 56 , chociaż pewnie na długo sie nie przydadzą o ile sie przydadzą - bo moja córcia raczej z długich będzie

Dziewczyny odnośnie rozmiarów - jak to jest z rozmiarami czapeczek ? Nigdy nie wiem jakie kupowac
Just taka nasz wiosna. Ja też ostatnio chorowałam ale udało mi sie jakoś z tego wyjść, na miodzie i cytrynce

Jutro o 15 :15 mam połówkowe:-)I ciesze sie i się boje i sama nie wiem. Ale chyba bardziej ciesze

Do góry