reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

GosiaLewco do "gaci" to ani mi nie mow ja mam takie wymagania ze glowa boli jak moj M pojechal ze mna na zakupy to mu wstyd bylo bo kazde cos mialy nie tak, mnie najmniejsze szycie cisnie:-D nie wspominajac juz o jakiejs koronce obojetnie jakiej badz nadruku:cool: Moj maly tez w nocy kopie ale nie na tyle mocno by mnie zbudzic czuje tylko jak sie przekrecam z boku na bok to zawsze kopie na tej stronie co leze. Ojjj teraz to juz narzekanie pozostalo. No wlasnie dwie 1:-):-) jeszcze troszke

Mam pytanie czy kupowalas ktoras z Was posciel z allegro?? bo nie wiem czy kupowac czy nie, wiadomo w sklepie mozna po macac ostatnio jak bylam to wlasnie patrzylam i w materialach ogromna roznica jest. A z haftem nie mieli zadnej (taka mi sie marzy)

reklama
Jankesowa ja sobie znalazłam takie majtki bawełniane za 5 zł na rynku, bardzo rozciągliwe i najlepiej mi służą, z tym ,że ich trwałość już się kończy powoli, ale nie ma co wymagać od gatek za 5 plnów.
Ja zamawiałam pościel na allegro i teraz czekam aż przyjdzie, powinna przyjść w przyszłym tygodniu, na początku wiec dam znać co i jak dopiero wtedy.
A takie wybudzające kopanie to u mnie zaczęło się po 30 tc, teraz to tam dziecko już za dużo miejsca nie ma a mój brzuch ciągle bez zmian 102 cm, tyle, że tkanki tłuszczowej mniej, bo przecież przez tę dietę schudłam.

Gosia, możesz sobie spróbować na gardło zwykłe inhalacje z wodą osoloną.mi pomagały.wdychasz kilka razy gardłem.nawilża śluzówkę i zero kalorii;)
a u mnie już niestety od paru dni każda noc z rzędu to męczarnia.wstawanie dosłownie co godzinkę, później zanim się ułożę, bo wszystko boli.a jak mały poczuje, że matka na chodzie i zaczyna się wiercić, to już też usnąć nie mogę.i też trudno mu dogodzić jeśłi chodzi o pozycję-na lewym boku wypina dupeczkę, na prawym nóżkami się odpycha/moje kochane maleństwo:), na plecach nawet 3 min nie poleżę, bo zaraz brzuch twardnieje.i tak się modlę byle do rana wytrzymać.a mówią, żeby się przed końcówką wyspać.mądrale.tylko niby jak????
Jankesowa, ja też sobie na bazarku u kitajców za 7zł gacie kupiłam.super gładziutkie i nawet mogłabym rzec bezszwowe.też już się kończą, ale i ciąża się kończy więc git. dobrze, że to zapalenie to nie zapalenie.pamiętaj tylko jeśli używasz, żeby często wkładki zmieniać, bo czasem i od tego można złapać świństwo.
aa ja kupowałam pościel na allegro i jest wg mnie ok.u endriu37a.tyle, że ja nie szukałam jakiejś wyszukanej, ale zwykłą bawełnianą.

a mój dziś skacze nade mną/podobno miał jakieś koszmarne sny, ale nie chce mi powiedzieć/.obiadek, budyń, galaretka, kawka:)
wszystko fajnie, tyle że ja cały dzień w łóżku spędziłam i dalej zmęczona.a T się dopytuje, czy aby mały się rusza.
proszę Was jutro o kciuki, bo ok 13 jadę do szpitala na to ktg i bardzo bym chciała, żeby zapadły jakieś konkretne decyzje.marzę, żeby usłyszeć, że coś drgnęło już, bo pomału zaczynam się zastanawiać, czy aby moja szyjka zechce współpracować do sn.w śluzie nic się nie dzieje, a ja wręcz z utęsknieniem wyglądam tego czopa;)

oo mogę Wam polecić http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19242035. kupiłam tu parę ciuszków i na prawdę super jakość

Ostatnia edycja:
Martuś, to ja za Ciebie &&&& co do poduchy nie wiem, ale mi pomagają po prostu ćwiczenia typu "wyciskanie sztangi".albo w ogóle na górną część kręgosłupa.wrzuć sobie w neta.ja jak ćwiczyłam długo kręgosłup, to muszę się pochwalić, że teraz nie narzekam.nie jest jeszcze dla Ciebie za późno, a silna zwłaszcza górna część przyda się przy obsłudze Tomcia:)a ćwiczyć możesz nawet siedząc na kanapie przy filmie:)

Czesc brzuchatki:)
julitka &&&&&&&& zacisniete za jutrzejsze ktg, oby wszystko bylo po Twojej mysli:tak:
martusionek jak popatrzylam na Twoj suwaczek to nie moge uwierzyc ze juz ten etap:) i juz za kilka dni Tomus bedzie z Toba:)) a co do cfacetow i rozumu to ja bym tego nie laczyla bo to sie niestety zawsze wyklucza:)
jankesowa ja kupowalam na allegro posciel z "mamo-tato"i jestem zadowolona
kairko dobrze ze temp juz zeszla, teraz juz pewnie bedzie ok:) a co do porodu sn to sa tez minusy wierz mi, mnie czeka operacja oka bo mi sie odlaczyla naczyniowka w oku na skutek wysilku wiec co z tego ze dwie godz po biegalam i ze mnie nic nie bolalo jak teraz mam inne powiklania, generalnie troche do dupy to wymyslone bo ani cc ani sn nie sa do konca dobre, co do dolow po porodzie to powiem szczerze ze mi do tej pory zdarz sie plakac ot tak, bo caly czas sie cos dzieje i to z reguly niepozytywnego niestety:-(
maruszka kochana nie ma sie co niecierpliwic co do ruchow to jeszcze synus tak Cie skopie ze go bedziesz prosic zebu ci dal choc chwile wytchnienia:tak:
angelka na wszelki wypadek zrob sobie badanie moczu i sprawdzisz czy nie ma bialka, jak nie bedzie to po prostu kolejny z uroków ciazy;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Uff nadrobiłam. Widzę, ze powszechne narzekania na facetów:) Cóż to inny gatunek niż my i czasami trzeba im coś bardziej dosłownie powiedzieć/pokazać, a jak nie pomaga... to tak naprawdę nie wiem. Zgrzeszyłabym, zebym narzekała na swojego, sprząta, gotuje, jeszcze nigdy mnie nie obraził i nie zawiódł... a co do czułości, to jak większość, szału nie ma...:) ale na dzień dobry pocałuje i wieczorem na dobranoc, no i przytuli przy oglądaniu telewizji. Pewnie, ze chcę więcej, bo ja z tych przytulaśnych, no ale trudno.
Gosiu życzę zdrówka. Mojej koleżance lekarz pozwolil tantum verde psikać, ale dokladnie nie wiem, czy to dobry lekarz. pocieszylaś mnie z rozmiarem brzuszka, bo ja mam 88cm i trochę się martwiłam, ze mały. No ale ja raczej z tych drobnych, przed ciażą miałam około 63cm, to chyba całkiem sporo urósł, nie?
Jankesowa dobrze, ze to nie infekcja, bo podobno w ciąży często te infekcje się plączą. Moj synuś też mnie kopie w nocy i czasami się budzę, zawsze miałam lekki sen.
Julitko, Martusionek ale wam malutko zostało, super.
Angelka też myślę, ze powinnaś zrobić badanie moczu, lepiej dmuchać na zimne.
LucyF a Twój synuś ma już ponad 3 miesiące, jej jak zleciało.
Mnie mój mąż dziś wyciągnął z domu, byliśmy najpierw na zawodach (takie malutkie narciarskie), potem na pysznym obiadku i zahaczyliśmy o Smyka. Kupiliśmy kocyk i pajacyk synusiowi. Śliczne są tam rzeczy, no i w ślicznej cenie niektóre:)
Buziaki brzuchatki

Julitka mi *spam* zaczął pomagać, zaczyna się odkrztuszać, tak więc jest ok. Też sobie tak ostatnio pomyślałam o tym spaniu, że w zasadzie teraz to już praktyka do dziecka, z tym, że potem lepsza możliwość pozycji, bo teraz to nie wiadomo jak leżeć. Kciuki będę trzymać. Ja też jutro do szpitala chyba jadę, ale tylko po wyniki.

Annas tantum verde też mam, ale to jest już za mało dla mnie bo mi ścieka z zatok do gardła. Wcześniej z tantum verde ssałam tabletki, bo wolę niż ten psikać. A co do brzuszka, to ja przed ciąża najwęższa w talii nie byłam, bo troszkę przytyłam, miałam prawie 80 cm. A brzuszek Ci na pewno jeszcze urośnie. Ja się cieszę, ze nie mam w sumie większego, bo i mniej do zrzucenia potem będzie i póki co ustrzegłam się rozstępów na brzuchu i mam już cicha nadzieję, że mi tak zostanie.

Martusionek z tego co wiem, to nie można poduszek elektrycznych używać, kciuki za wizytę zaciśnięte.

reklama
ja jeszcze przed spaniem wpadam/spaniem...marzenie.../
Lucy, dzięki za kciuki, wiesz lepiej od nas nierozpakowanych jak to jest już czekać z niecierpliwością na dzidka:)
Annas, no czasem trzeba w babskim gronie ponarzekać, ale u mnie generalnie też przecież jest spoko.tyle, że jak się tak na żale zbierze, to wszystko wygląda 1000 razy gorzej.ale jak jest dobrze, to jest fajnie.a ceny w SMyku...masakra wg mnie.zwłaszcza jak masz coś kupić, co będzie Ci miesiąc służyć.
jeśli chodzi o rozmiar brzuszka, to wiadomo, nie ma zasady, ale mi długo się trzymał w granicy 102cm, a po chyba 35tc tak ruszył do przodu, że dziś nawet sprawdzałam koszule, które mam do szpitala, czy się zmieszczę:)więc jeszcze wszystko przed Wami być może:)
Gosia, to kciuki za te Twoje wyniki!!!mi we wczorajszej powtórce moczu też bakterie znowu wyszły, ale pH kwaśne, więc dziwna sprawa, bo przy takim, to bakterii być nie powinno.a z zachowaniem higieny pobierałam próbkę więc nie rozumiem.obawiam się, trochę, że z tego powodu może zechcieć mnie zostawić w szpitalu nawet jak nie do rodzenia, to po to, żeby badania, posiew i in zrobić.no ale dla malucha wszystko.

w ogóle to słyszałam, że często poród się opóźnia u kobiet, które się go boją.a ja bym już baardzo chciała i nic.i przemawiam do mojego malucha, żeby coś już tam zadziałał:)
dobrej nocki Kochane!!!

Do góry