reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczynki jutro mam wizytę, więc proszę o kciuki. Oczywiście chcę sprawdzić ten mój pessar, bo raz jest nisko, raz wysoko. :szok::-) I wody się leje, że szok. :wściekła/y:I nie wiem, czy to ruchy czy macica się stawia, ale coś tam się dzieje :tak:

ola** - cześć Ola :-)
agnieszka0240 - cześć Aga:-)
kłaczek - cześć kłaczek :-)
Ewitka - fajne ciuszki :-)
Carri - to trzymaj sie jeszcze chwilkę w dwupaku :tak:
Aneczkab23 - kciuki zaciśnięte :tak:
julitka80 - cześćJulitka :-)

Witam wszyskie brzuchate dziewczynki niewymienione i te juz rozpakowane i te przyszłe brzuchatki

reklama
Witajcie kochane.
Gosialew -dobrze będzie .
Trzymam kciuki.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :tak:
Ewitka słodkie te ubranka.

Kłaczek kiedyś była odwrotność kolorów i niebieski był dla dziewczynki a różowy dla chłopca pamiętasz?
Ja pamiętam jak mama odbierała ze szpitala mojego najmłodszego brata (rok 1985 z wagą ur. 1440) .Był w takim ślicznym różowym chłopięcym kompleciku. :-D:-D:-D
Moda się zmieniła jak Pampersy weszły ,bo one były właśnie w odwrotnych kolorach .:tak::-):-):-)

Dziewczyny jestem w szoku jaka jest dieta matek karmiących w UK. :szok::szok::szok::eek::eek:

Która z Was widziała zaćmienie słońca?
Zaćmienie widziałam,ale w telewizji.:tak::tak::-D:-D:-D
U nas zachmurzone niebo i ni diabła nic nie widać...:no::no::no:
Siedzę sobie przed kompem i śniadanko zajadam,młody i młoda w szkole ,mąż w pracy ,cisza,spokój no żyć nie umierać...
Wydawałoby się ,że jest oki.
Niestety prace ze szkoły gonią i czas do książek siadać.:crazy::crazy::crazy:
Ależ mi się nie chce :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Mam do napisania do końca stycznia 70 prac z angielskiego.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

agnieszko odp tutaj ;-) no jakos nie moge spac,K idzie do pracy o 4.45 ja wstaje z nim i za nic nie moge zasnac :eek: ale to nic bo w dzien jakas drzemke sobie utne :-)
agniesia kciuki trzymam
ktos jeszcze ma miec wizyte ale niestety nie pamietam :zawstydzona/y: wiec potrzymam kciuki ale "bezimiennie" ;-)
julitko nie widze Cie :cool2: melduj sie :sorry:
kłaczek ja tez mam wizyte 10-tego wiec obie bedziemy portkami trzesly w poniedzialek :-p no niby sie wie ze wszytsko ok jednak ta zmora=stres gdzies sie czaji :eek: a co do ciuszkow uzywanych to K mnie ostatnio wyciagnol do lumpka(bo jego ciocia kupila kilka fajnych rzeczy dla Olafa i siostrzenicy K to chcial zobaczyc czy faktycznie takie fajne ciuszki mozna kupic) i zakupilismy cala taśke czadowych rzeczy,firmowki za smieszne pieniadze-nieczale 80zl a ciuszkow jest spoooooroooo,kupowalismy wierzchnie-typu spodnie jeansy,sztruksy takie na 62\68,bluzy itp bo jednak bodziaki czy kaftaniki to odla mnie jak bielizna i wole miec nowki ;-)tym bardziej ze w promocji,dobre gatunkowo mozna kupic za kilka zl(mama kupila bodziaki po 4 zl-a gatunek swietny :tak:) a wracajac do buszowania to nie wiedzialam ze mam meza szperacza :-D normalnie pierwszy raz w lumpku byl a wynajdywal takie ciuszki ze :szok::szok::szok: moze sam nawet isc bo wie co i jak;-)

wczoraj kupilismy wkoncu sofe-w agacie sa promocje i za polowe ceny fajna sofa nam sie trafila(dzis maja przywiesc) w sumie pojechalismy zobaczyc bo na foto srednio wygladala ale cena byla powalajaco niska i okazalo sie ze na zywo wylada super :-)

Pozdrawiam was dziewczynki
CO do płci. Mój lekarz powiedział w 13 tc. Jednak można sie łatwo pomylić taki wcześnie(bo i chłopiec i dziewczynka mają guziczki tylko pod innym kątem). Wargi u dziewczynek wyksztalacja sie w 16-17 tc i wtedy można już na 100% potwierdzić. U chłopca sprawa prostsza i wcześniej mozna stwierdzic co sie widzi:)

Witam się i ja :-)
julitko i jak po wizycie?
Jeśli chodzi o płeć to moja gin tez mówiła że można rozpoznać w 16-17 tyg.
Jeśli chodzi o kolory ubrań pasujące do płci to też nie zamierzam ubierać dziecka tak jak ustawa przewiduje.
Dziewczyny mama do Was pytanie w którym tygodniu poczułyście ruchy. Bo ja juz prawie 20 i jeszcze nic konkretnego nie poczułam. Zaczynam sie tym stresować.

As, tak mi się też jakoś wydawało ja Adam sie urodził, ale ktoś mi powiedział że jak chłopak to niebieski, jak dziewczynka to róż. Adam jest rocznik 87. Bawet gdyby przysługiwał mu róż to bym go ubierała na niebiesko - miał zawsze tak przeraźliwie lazurowe ślepia że nie dało się inaczej. Z resztą od zawsze nie lubię różu, kojarzy mi się z kiczem, landrynkami i nadmiarem cukru w lukrze. I z głupotą - przepraszam za szczerość - nie wiem czemu akurat tak.
No, proszę - aniolki w amoku! Kupiłam dziś za 1,25 funta polarek na 56cm i śliczny letni rampersik za pół funta. Lumpeks. Podoba mi się tutejszy system podawania rozmiaru dla maluchów. 0-3 mies, 56cm, 5kg. Sorry, nie wyobrażam sobie 5kg dziecka o długości 56cm. Adam miał 60cm długości przy wadze 4,350 i absolutnie nie był szczupły - proporcje z metki odnoszą się chyba do wielorybiątek. Niemniej jednak podanie wzrostu i wagi zdecydowanie ułatwia zakupy.
Mysza, kasikz, dzięki. Znaczy się będziemy wiedzieć czym jest Pasożyt dopiero przy drugim usg, tutaj między 22 a 25tc. Buuuuu... Mówi się trudno. Obawiam się że teraz nic z tego - usg będzie dokładnie w pierwszym dniu 13 tygodnia, więc albo kompletnie nic nie widać, albo ryzyko błędu zbyt duże.

reklama
aneczkaab hop hop jak wizyta???

Ja po wizycie byla tylko macanka usg za 3tyg no nie powiem ze sie nie zawiodlam.Zakupy udane.Fure dla synusia mamy, wanienke, okrycia kapielowe, pajacyk, kocyk, rozek :tak::tak::tak: ale mi sie geba cieszy hihi. Mykam odpoczac bo caly dzien na wyjezdzie. od wczoraj mam jakis taki brzuch twrdy z tym ze ogolnie twardziejszy a nie ze mi twardnieje nie wiem czemu tak.

Do góry