reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt a co do wynikow bedzie dobrze wazne ze maluszki zdrowe:tak:

Widze ze tutaj cisza chyba swiateczne przygotowania ida pelna para.:tak:

A ja w koncu bylam z tesciowa a sie na sluchalam na tematy zabobonow i kupowania rzeczy dla dziecka wczesniej ze myslalam aby jej sie do szyji rzucic i przegryzc tam co nie co. Powiedzialam swoje i tyle. No ale tesc juz jej nosa utarl . Co do wozka to przynajmniej wiem na czym stoje w sklepie nie am do wyboru nic z kolorem rudym-pomaranczowym a o takim kolorzer wlasnie myslimy nawet na zamowienie nie da rady wiec pozostaje allegro badz szukanie innych sklepow no ale to juz z mezem po swietach z ta kobieta nie mam zamiaru jechac.

Ja juz spac nie ide przynajmniej w nocy dobrze spie jak o 6 juz wstaje. U nas paskudna pogoda mggla na term. -1 a co za tym idzie czarno, szaro i ponuro sie zrobilo na same swieta. Maly wczoraj ale dlugo dokazywal.:-D:-D byle dzisiaj znowu tyle nie odpoczywal bo osiwieje.Dzisiaj mam psa do kąpania wczoraj juz rady nie dalam a troche czasu trzeba jej poswiecic. Wczoraj u tesciow sie dowiedzialam ze jedna yorka dostala i glupia pipa bo inaczej sie na da w garazu go trzyma no jak tak mozna maly szczenior.... co jeszcze matki potrzebuje myslalam ze ja tam zatluke za takie cos.

just ja ostatnio wylam jak uderzylam sie w kolano doslownie jakby mi pol nogi urwalo Ł nie wiedzial co sie stalo a ja sie tylko walłam i nawet nie mocno(sama nie wiem czego wyłam)

reklama
Aga34- pewnie, że przyjmiemy:-D:-D tylko nie uciekaj;-)

Martusionek
- gratuluję udanej wizyty!!!
Hemoglobina:szok: rewelacyjna:tak::-D;-)

Gosiu- trzymam &&& aby wyniki się poprawiły:tak:

Kochane wpadłam złożyć życzonka, bo za niedługo jedziemy do teściów...

W wigilię Bożego Narodzenia
Gwiazda Pokoju drogę wskaże.
Zapomnijmy o uprzedzeniach.
Otwórzmy pudła słodkich marzeń.
Niechaj Aniołki z Panem Bogiem,
Jak Trzej Królowie z dary swemi,
Staną cicho za Waszym progiem,
By spełnić to, co dotąd snami.
Ciepłem otulmy naszych bliskich
I uśmiechnijmy się do siebie
Świąt magia niechaj zjedna wszystkich,
Niech w domach będzie Wam jak w niebie.

Życzę Wam babeczki Wesołych Świąt pełnych rodzinnej miłości i radości oraz pociechy z waszych maluszków i tych narodzonych i tych w drodze :)

Hej dziewczynki nie mam jak doczytac co u Was ciesze sie ze wisyty udane :-)
u nas tez ok Małemu slicznie bije serduszko a mama cieszy sie jak gluuupia :-D
Jankesowa moja tesciowa tez z tych sie nic nie powinno kupowac a ja jestem tego zdania ze jak ma sie cos stac to i tak sie stanie z kupowaniem czy nie
a wczoraj jak wozek przywiezliosmy to az cisnienie jej skoczylo i musiala sie polozyc na kilka godizn ehh
z allegro przyszly sliczne rzeczy w ogole nie zniszczone nie ktore tylko mzoe ebda za male ale kto wie z reszta ja nie wiem jaki bedzie moj synio jak sie urodzi :-)
lekarz powiedzial ze mam ruchow nie liczyc bo tylko sie do zawalu doporawdze :-)
wiec stram, sie wyluzowac hehe wiadomo jakie to trudne
:-)

alicja super ze wizyta udana. A tesciowa niech lezy moze zmadrzeje. Mnie ale wkurzyla wczoraj tesciowa plus jej matka myslalam ze mi poara uszami pojdzie ale tesc swoje powiedzial i to mnie cieszy. Moja mam nie ma nic przeciw a w ogole ja nie bede chodzila z mysla ze cos sie stanie i nic nie kupuje. To tak samo jak mnie by sie mialo cos stac i a nie kupuje sobie swetra bo po co jak za tydzien moze umre.
martusionekzdazysz kochana wierze ze tak

Ja tak lubie bigos ze na sniadanie jem bigos, obiad i kolacje:zawstydzona/y: a dupa rosnie

wczoraj mnie cos brzuch ciagnal i cmil a wieczorem patrze pepek sie zaczyna wylaniac a Ł sie smieje ze jak z korkiem wygladam

Gosia Lew, znam te reguły bo taką dietę ustawiła mi dietetyczka na okoliczność mojej wielkiej d... Kiedyś. Owoce w ogóle wchodziły w ograniczeniu do ok. 200g/dobę, mączne i ziemniaki w minimalnych ilościach, zapomnij o bananie, ale dało się żyć. Z tym że 5 posiłków dziennie i w regularnych porach. Tyle że nie byłam wówczas w ciąży i nie miewałam zachciewajek... No i chudnie się na tym ładnie, tak po 4kg/miesiąc bez zmiany trybu życia mi schodziło. Tutaj ten numer nie przejdzie, musiałabym osobno gotować dla facetów bo kurzy cycek niesponiewierany Rajmundowi nie przejdzie przez zęby.:-D
Martusionku, fajny dzieciowóz! Mnie wczoraj Rajmund poinformował że wózek dla dziecia już mamy, tylko musi się urodzić. Aha... Faaajnie... Znaczy się w wybierania wózeczka nici... No, dobra, za to za free bo od znajomych - od rodziców Jenny. Tylko jedno mnie zastanawia... Wiem, że darowanemu koniu itd., ale chciałam za wszelką cenę uniknąć w wózku kółek takich jak ma z przodu Twój model - jak śnieg przywali, tutaj nie odśnieżają chodników, to ja się zarypię na wertepach kiedy kółka mu się będą blokowały. Tu by się sprawdziły duże, montowane tradycyjnie kółka. Nie mam pojęcia jaki wózek miała Jenny, teraz jeździ "transportowym".
Aga, suwaczek się należy jako wpisowe.:tak:
Jankesowa, ja bym zatłukła. Raz że szczeniak, potrzebuje towarzystwa i opieki, dwa że okrywa włosowa nie jest u yorków jakaś wypasiona i w garażu zwierzak pewnie marznie.

A mnie się zdycha nadal, wzięłam się za Citrosept, ale ostrożnie. Cholera, mam wrażenie że grypa - gnaty mnie bolą. Gorączka ładnie się trzyma w okolicach 38 więc nie wymaga jakiejś akcji, za to kaszel wyrywa flaki. Suchy. Jeśli to grypa to... Bratowa straciła ciążę po grypie, z resztą panicznie boję się wirusów w ciąży. Boję się o tego małego łobuza we mnie. Od wczoraj nie bolą mnie piersi. Cholera.

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!

reklama
Witam przedświatecznie :-)

Aga34 głupie pytanie, pewnie, że Cię przyjmiemy, super, że wizyta udana.

Alicja z tym liczeniem ruchów to lekarz ma rację :-) Ważne, że czujesz.

Jankesowa to powodzenia w poszukiwaniu wózka. A teściowymi to nie ma co się przejmować. moja w ogóle stwierziła, że nic nie powinnam kupować do porodu i niech mój P. pokupuje jak ja będę w szpitalu już. Jasne, wyśmiałam ją na całego. Zamiast Przemek ze mną być i ewentualnie lecieć kipić coś do apteki to on bedzie za łóżeczkami i pościelami latał i innymi akcesoriami.

Kłaczek no dieta nie jest zła pod tym kątem odchudzania itd, można się przyzwyczaić, ale w ciąży to się ma ochotę zjeść czasem więcej, nawet niezdrowo. A ja mam akurat dobrze, bo mój P. zjada wszystko co mu przygotuje a piersi z kurczaka i inne mięska zapiekam na różne sposoby i mu bardzo smakuje. A jak robię coś dla siebie tylko co on nie lubi to mu usmażyć jednego czy dwa kotlety to pikuś.

Lili na mało płytkowość nie wpływa żelazo (wiec sok z buraków nie wystarczy), ja mam teraz poziom hemoglobiny ok i inne parametry. Wyczytałam, że to może być też przyczyną niedoboru witaminy B12 lub kwasu foliowego, chociaż tego to łykam codziennie praktycznie podwójne dawki.

Ja jeszcze będę do Was zaglądała, ale zaraz lecę na ostatnie zakupy to co mi brakuje i trochę jeszcze muszę P. wykorzystać przy porządkach.

Do góry