reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Just dzięki super link,magia! :) no i uwaza na bioderk a to najwazniejsze.wlasnie wypróbowalam a śpiochu:)przekrecilam z plecków na brzuszek
Jankesowa ale pileczka ! rany a ja tak śłedzę Twoje zdj od początku i tylko oczy przecieram,ze ten czas leci,brzunio rosnie,cudnie

Witam, zmroziły mnie te wiadomości o Aniołkach (*)... Straszne, że takie rzeczy się dzieją...
Ja całą noc nie spałam, wypociłam się, kręciłam się z boku na bok, czuję się rozbita, gardło boli, dobrze, że gorączki nie mam... Najgorsze, że mamy przeprowadzkę i niewiele mogę pomóc K., a on pracuje teraz na nocki jeszcze:zawstydzona/y: No, ale jakoś damy radę.
Co do brzuszka to mi się obniżył już jakieś dwa tygodnie temu, najpierw sama zauważyłam, a potem co chwilę mi ktoś o tym mówił. Ja piorę rzeczy w żelu do prania dla dzieci. Szlafrok+koszule do szpitala też wyprałam z dziecinnymi rzeczami, a potem już będę prać normalnie.
Jankesowa, brzuszek śliczny:-) A jaki wózeczek kupujecie?
Ola, Juluś ma 3 tygodnie, jak ten czas leci, a niedawno jeszcze z brzuszkiem chodziłaś:-)
Gosia, łóżeczko super wygląda niedługo i moje rozłożę:-)
Kaira, ale super, że córunia będzie już z Wami niedługo:tak:
Martusionek główka do góry, nie ma co się zamartwiać na zapas. Na pewno dotrwasz do stycznia.
A ja się objadam czosnkiem, mam nadzieję, że pomoże.

Maly nadal uporczywie walczy z moimi zebrami:szok::-D momenty sa ze az za boli:tak::-D ale i tak super:-):-):-):-):-)
GOSIALEW ja go caly czas czulam maxymalnie do pepka wiec nie wiem jak on to zrobil ze nagle dzis wypoycha sie po prawej stronie przy zebrach, chyba ze kolo pepka mam tyle tluszczu i lozysko grube ze nie czulam za bardzo sama nie wiem

olaa ja pamietamjak twoj caly czas podziwialam a teraz juz maly JULUŚ:-D
jezynka no wlasnie najlepsze jest to ze mielismy calkiem inny wybrany po przez allegro a jak pojechalismy do sklepu to calkiem co innego na zywo i jeden mi sie strasznie spodobal a co najlepsze nie zapamietalam nazwy :baffled: sklerotyk ale poszukalam na allegro i to chyba byl ten
Wózki dziecięce 4w1 Głęb+Spac+Fotel PRODUCENT (1363933150) - Aukcje internetowe Allegro tyle ze nic sobie nie dam uciac czy to na 100% on:cool2::sorry2:

A GDZIE SIE ANIOLKI podziewa???
A jak tam u EDYŚG?? i malego??

Ostatnia edycja:
Jeżynka no ja łóżeczko to zgapiłam po Tobie, bo pamiętam, ze po twoim linku zdecydowałam się na takie :-) Na pewno dacie radę z przeprowadzką.

Jankesowa mi dziecko jeszcze nie dawno bombardowało boki a teraz to pod żebrami, główką w pęcherz rączkami gdzie się da sięgnąć. No a poza tym jak ja zaczynałam czuć ruchy to młody ważył niecałe 400 gram a na usg to prawie1,8 kg wiec już pewnie powoli dobija do dwóch jak nie przekroczył nawet. Miejsca też mniej.

gosialew moj ostatnio mial 630 g i gin mowil ze duzy ogolnie o dobry tydzien z pomiarami byl do przodu. TyLE ZE MOWIL macica na wyskosci pepka moze ciut nad wiec jakim cudem on tak wysoko jest??(nie wiem czy to mozliwe no ale czuje chyba ze tasiemca jakiegos mam i to bardzo ruchliwego)

Mysza, dziękuję Ci za tą uwagę odnośnie takich tragicznych wiadomości.jako prawomocna mama mogłaś napisać to bez konsekwencji, ale ja miałam dokładnie te same myśli.zwłaszcza na wątku, gdzie każda z nas z wielkim strachem czeka na swojego szkraba i też nie każda ma bezproblemową ciążę. niestety nie ja wyraziłam swojego zdania w obawie,że zostanę źle zrozumiana, że nie współczuję, że nie ma co udawać, że takie rzeczy się nie dzieją. ja staram się skutecznie odpędzić od siebie obawy, że przecież wszystko może się zdarzyć, ale im bliżej końca tym trudniej nie bać się o dzidka.a wszędzie trąbią, że cięzarówy powinny unikać słuchania opowieści o traumatycznych porodach i komplikacjach:)
Jankesowa, to jakoś faktycznie bardzo wcześnie byś czuła dziecko pod żebrami.ja dopiero chyba koło 30tyg poczułam...chyba to niemożliwe, żebyś czuła malucha wyżej niż sięga macica...ale ja tam się nie znam na anatomii:)najważniejsze, że daje "w kość";)
a bebzolek ładny ładny i jak duży już
Jeżynko, obniżył Ci się???rany dziewczyny nie straszcie, bo mi dalej wisi tu, gdzie był...nawet pytałam położnej po czym poznać, że się obniżył, jeśli wizualnie się nie da i mi powiedziała, że można wtedy palce pod żebra włożyć.nie mogę póki co...
no i dużo zdrówka Kochana.a mąż sobie z przeprowadzką na pewno świetnie poradzi.wiem, że Ci go żal, ale teraz niestety to nie on jest najważniejszy:)
Martusiu, wszystko będzie na pewno ok.stój w swojej kolejce do rodzenia cierpliwie i nie ruszaj się na krok:)ja też myślę o porodzie, tzn o tym, żeby wszystko było ok.chyba to normalne obawy.spokojnie

Ola, a mi się chyba właśnie zaczyna dłużyć tak jak piszesz.mam wrażenie, że ta siódemka za trójką nigdy nie nastąpi:)

Ostatnia edycja:
No wlasnie, tez balam sie napisać, że boję sie czytac takie zle wiadomosci... Od razu wszystko odnoszę do siebie i mimo, że staram sie nie myslec, że i nas moze cos takiego spotkać, nie jest latwo pozbyc sie takiego wrazenia...
Ach... :(
Odetchnę z ulgą chyba dopiero jak Staś cały i zdrowy będzie przy mnie, po tej stronie brzuszka...

A co do kopniaków w żebra to ja poczułam dopiero teraz, kilka dni temu :) ale niech kopie ile ma sil, przynajmniej wiem, ze wszystko z nim ok... :)

Moze dziewczyny one nie sa pod zebra az tylko kurcze nie weim jak to opisac. Albo mi zebra daleko siegaja.... bo tez mi to dziwne jest

http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=103 wg tego to macica powinna byc gdzies nad pepkiem a jak tak patrze to od pepka do zeber mam 3cm moze jakas dluzo zebrowa jestem ale kombinuje

a moze mi sie zebra przy pepku zaczynaja:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Julitko, obniżył się, bo raz, że palce pod żebra mogę spokojnie włożyć to i naocznie widać. Ale z tego co czytałam to nie jest to oznaka rychłego porodu, no i wiele ciężarówek nawet nie obserwuje u siebie tego obniżenia.
Jankesowa, wózeczek śliczny i cena też zadowalająca:-) Mi się najbardziej podoba wzór czarno-zielony z serii aquarel;-)
Mi mały obija żebra tez dopiero teraz, ale tylko dlatego, iż najpierw był w pozycji pośladkowej, a potem, a nawet teraz bardziej mu pasuje leżeć poprzecznie. Mój prawy bok cierpi na tym najgorzej bo mały sobie upodobał napierać właśnie tę okolicę:sorry2:

Do góry