reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Carri - dobrze, że jesteś :-)
Kaira24 - mam nadzieję, że książka ciekawa :-) i że z remontem A. posuwa się do przodu. Ale będziesz mieć fajnie jak wrócisz nie dosyć, że Córcię w ramionach to w domciu już wszystko gotowe.

reklama
Kłaczek Biały Jeleń się nazywa bo to nazwa handlowa, marka i robi je Pollena. Nie spotkałam innych szarych mydeł innych firm.

Gosia, za moich czasów też tak się nazywało. Moje "nie wiedzieć czemu tak się nazywa" dotyczy paradoksu nazwy - szare mydło Biały Jeleń. Zawsze mnie ten zlepek cieszył. Z tym że "za moich czasów" Białego Jelenia w płynie nie było na przykład i nie wiem co jeszcze dowymyślali w tej linii.

a ja tak z innej beczki...
powiem Wam, że siedzę trochę na allegro i szukam okazji i dziwię się często co ludzie wyprawiają. kupując np rzeczy dla malucha używane nawet dobrej jakości stawiam sobie jakieś granice cenowe, a niektórzy byleby tylko wygrać aukcję, gotowi są zapłacić za używany ciuszek nawet więcej niż kosztowałby nowy w sklepie...no dla mnie jest to niezrozumiałe
Gosia, a ja dostałam szare mydło f-my barwa - tradycja ponoć od 1949r:)

Ostatnia edycja:
Daje znac ze zyje popisze jutro duzej z Wami.... Nadrobie zaległosci innym razem bo nie dam rady juz dzis napisac tak zle sie czuje Dusi mnie w klatce, wszystko boli..... Pije herbatki ale to nic nie pomaga, wracam do łózka
Dobranoc dziewczyny

Daje znac ze zyje popisze jutro duzej z Wami.... Nadrobie zaległosci innym razem bo nie dam rady juz dzis napisac tak zle sie czuje Dusi mnie w klatce, wszystko boli..... Pije herbatki ale to nic nie pomaga, wracam do łózka
Dobranoc dziewczyny
dobranoc i dużo zdrówka!!!rzuciłam Ci parę złotych środków domowej roboty!!!

hejka!

widzę, że była dyskusja o Jeleniu i to białym :-)
http://www.pollena.com.pl/produkty.php
W szpitalu po porodzie używałam tego: http://www.pollena.com.pl/zele-pod-prysznic/,p-1_23-10.html, dosłownie do wszystkiego, bo robił za żel do higieny intymnej, żel pod prysznic i szampon :-)
Miałam proszek Dzidziuś (trochę specyficzny zapaszek, niepodobny do Vizirów, Persilów, ale nic się u młodego po tym proszku nie działo - ale on ogólnie mało wymagający. Na necie czytałam bardzo pozytywne opinie alergików na temat tego proszku)

Julitka, Carri, koszule do szpitala lepiej uprać w proszku dziecinnym, bo maluch będzie miał z nimi styczność przytulając się. U mnie na sali u jednej babki maluch dostał rumienia noworodkowego (tak to się chyba nazywa) na policzkach i podejrzana była właśnie jej koszula uprana w zwykłym proszku.

Kaira, u mnie w kościele dziś ksiądz zapowiadał chrzty na niedzielę świąteczną i ma być Liwia - tak mi się z Tobą skojarzyło, choć chyba u Ciebie już się zmieniło planowane imię :-)
Trzymaj się :-)

Ostatnia edycja:
GosiaLew, łóżeczko śliczne, a z szuflada ci się udało, bo się naprawdę bardzo przydaje, a co do porządków, to łóżeczo jest lekkie, że nawet mój synuś potrafi je przesunąć, żeby pod nim odkurzyć :-D

kurka, coś mnie mdli.nic takiego nie jadłam niby.może jużmandarnek mam przesyt.
a mały to litości nie ma tak lata po całym brzuchu.
może to głupie pytanie, ale brzuch przed porodem ZAWSZE najpierw musi się obniżyć?mam wrażenie, że im więcej wiem, tym głupsza jestem w kwestii przebiegu ciąży.
no i niech ktoś mi zablokuje allegro!!!
just, ja to póki co nie zamierzam prać swoich koszul w dziecięcym proszku.przecież karmić będę i przytulać nie tylko w koszulach, ale i w normalnych ciuchach.podobnie T.no i pościel w naszym łóżku też itd.no chyba że się okaże, że będzie taka konieczność

a do szpitala ja sobie też kupiłam mydło w płynie biały jeleń i nie zamierzam więcej kosmetyków do kąpieli ze sobą targać.

Ostatnia edycja:
reklama
Carri irygatorem nie mozna po porodzie.chodzi tylko zeby sie podmywac.ja mam lactacyd i jest ok.tamtum rose tez ale nie uzylam.najlepiej do szpitala to czego w ciazy uzywalas. rzeczy swoich nie pralam w dziecięcym proszku.no i dobrze,ze jestes!!!!
Julitka zobaczymy moze zauwazy:p mi się nie obniżył...nie zauważyłam
Kairko trzymaj się w tym szpitalu

Do góry