Paulaa1987
Fanka BB :)
Na połowie ćwiczeń się jej usnęłoSuper! A jak mała zniosła te ćwiczenia?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na połowie ćwiczeń się jej usnęłoSuper! A jak mała zniosła te ćwiczenia?
Kochana, jeśli chcesz zrób badania kału- nie są tanie (te o których napiszę), ale może wyjdzie z nich coś, co pomoże lekarzowi. Może tak jak u nas jest podejrzenie, że przez alergię składniki pokarmowe się nie przyswajają poprawienie. Kał badanie ogólne, ciała redukujące, krew utajoną (to tanie są wszystkie), kalprotektyna (droga, kosztuje ok 200 zł, na wyki czeka się do 2 tyg.).Moja przy taka przez ostatnie 3 tygodnie tylko 300 gram, No dramat jakiś... je ładnie, nic nie ulewa Ok 700 ml. Pediatra mówi, ze jak dalej tak mało będzie przybierać to od 4 mca rozszerzamy dietę o kaszki ... ehh
Robiłam już morfologię, krew utajona i mocz i wszystko Ok. Zrobię jeszcze te co mi napisałaś, bo jest taka drobinka malutka ...Kochana, jeśli chcesz zrób badania kału- nie są tanie (te o których napiszę), ale może wyjdzie z nich coś, co pomoże lekarzowi. Może tak jak u nas jest podejrzenie, że przez alergię składniki pokarmowe się nie przyswajają poprawienie. Kał badanie ogólne, ciała redukujące, krew utajoną (to tanie są wszystkie), kalprotektyna (droga, kosztuje ok 200 zł, na wyki czeka się do 2 tyg.).
Zrób do tego morfologię z żelazem i ferrytyną. Po 3 m-cu kończy się żelazo z pępowiny, może wystąpić anemia i przez to mogą być gorsze przyrosty. Nam gastroenterolog chce dać inne mleko Pepti w wersji MCT (dla słabiej przybierających), nie chce rozszerzać diety, bo kaszka może za bardzo obciążyć brzuch.
Badanie moczu- żeby wykluczyć bakterie.
Jest jeszcze opcja, że mała będzie drobna i już.
U mnie obie córki drobne. Tzn długie i przy tym bardzo chude. Przy drugiej już łatwiej mi to zaakceptować. Jeśli w krwi nie ma odchyleń, mocz czysty i kał ok, to kalprotektyny nie ma sensu robić, bo to kosztowne, poza tym normy dla niemowląt są inne i tylko lekarz jest w stanie to zinterpretować. Ja u 1 córki że względu na zaburzenia metaboliczne musiałam po 4 m-cu bardzo intensywnie rozszerzać dietę. Brzuch to masakrycznie odchorował, ale u nas krew wyglądała przez te zaburzenia słabło. Nie wprowadzałam kaszek, bo to syf tylko normalne kaszę typu jaglana, owsiana na mleku kokosowym z awokado (to dopiero po 6 m-cu, bo obciąża wątrobę) lub innym owocem/warzywem m, z dobrym olejem (lniany, rzepakowy). Córka miała wtedy swoje najlepsze przyrosty, bo kg na mc, gdzie po 4 tym m-cu norma to 500 - 700 gr na mc. Niestety przy zbyt wczesnym wprowadzeniu innych rzeczy niż mleko, może powodować jego całkowite odstawienie.Robiłam już morfologię, krew utajona i mocz i wszystko Ok. Zrobię jeszcze te co mi napisałaś, bo jest taka drobinka malutka ...ja jestem niska i drobna to może ma genetycznie ... tsk podejrzewa pediatra, ale badania nie zaszkodzą. Wole wiedzieć czy wszystko ok
Moja fizjo mówiła, ze z takich „drobnych” asymetrii czy lekkich napięć mięśni (u mnie przy ubieraniu córcia napina raczki i obręcz barkowa - poza tym jest normalnie napiętaHej Dziewczyny! Mieliśmy wczoraj szczepienie rotai 6w1, mały w nocy od 23 co godzine sie budził marudny. Dzis w dzień tez ma humorya co do fizjo, to powiedziałam wczoraj pediatrze, że mi mały krzywo wygląda i ma napiętą prawą rękę, to po zbadaniu go stwierdziła, że motoryka po obu stronach jest taka sama, mały nie ma niczego napiętego i mam go obsereować przez kolejny miesiąc i dopiero na następnym szczepieniu da mi skierowanie do fizjo, jak nadal będę uważać, że mały napina tą prawą rękę
Jak tam u Was?